Recept voor de Moeder's Geuren Moppen
Recept voor de Moeder's Geuren Moppen
Bereidingstijd: ongeveer 10 - 15minuten
Baktijd: maximaal 10 minuten, bij 6 tot 7 minuten blijven ze heerlijk zacht
Oventemperatuur: 200 graden, heteluchtoven 180 graden
Bakplaat + velbakpapier
Oven voorverwarmen
Voor ongeveer 40 koekjes heb je nodig:
- 300 gram amandelmeel
- 200 gram rietsuiker
- 1 ei
- 50 cc agavesiroop (ongeveer 50 gr, afhankelijk van het gewicht van het ei; het geheel laten uitkomen op 600 gram).
- 6 druppels De Moeder’s Geuren Essentiële Olie (= 1 druppel per 100 gram deeg). Bijvoorbeeld Zachte Lavendel, Geranium, Mandarijn, Sinaasappel, Ylang Ylang of Bergamot, Den of Gember
- 2 tot 3 eetlepels extra rietsuikerom de deeg rolletjes door heen te rollen
De oven voorverwarmen op 200 graden (180 graden bij een hete lucht oven)
- Meng in een kom alle ingrediënten goed door elkaar, eerst eventueel met eenlepel, maar kneden is toch het gemakkelijkst. Kneed het tot eenmooiedeegbal en verdeeldeze in tweeën (voor twee verschillendesmaken).
- Voeg aan elke bal deeg 3 druppels essentiële olie toe en kneed nog even flink door zodat de olie goed verdeeld is door de gehele deegbal.
- Doe hetzelfde met de tweede bal en essentiële olie druppels. .
- Maak van de deegballen twee langerollen van ongeveer 3 cm doorsnee
- Strooi op een schoongemaakt werkoppervlak wat rietsuiker en rol hier de rollen doorheen zodat er rondom suiker aankleeft
- Met een mes snij je vervolgens plakjes van ongeveer 1,5 cm dikte van de rol
- Leg de plakjes op een vel bakpapier op de bakplaat met enkele cm’s tussenruimte
- Zet de bakplaat in het midden van de oven
- Let op dat het gemakkelijk te lang in de oven staat, dus hou die laatste paar minuten in de gaten; 7 tot 9 minuten is wellicht veiliger
- Haal ze direct uit de oven en schuif ze van de bakplaat af om af te koelen.
Tips:
* Mocht je geen agave-siroop in huis hebben, dan kan je in plaats daarvan 50 gram suiker gebruiken, maar juist de siroop maakt de consistentie zo heerlijk
* Afhankelijk van hoeveel verschillende essentiële oliën die je wilt gebruiken kun je het deeg in meerdere porties verdelen
* Een beetje voorzichtig zijn met de dosering van de oliën, niet uitschieten naar 10 druppels
* De olie goed door het deeg heen kneden zodati edereen het proeft
* Goed op de baktijd letten, het is erg kort, maar al snel te lang: liever eerst checken bij 7 minuten. Als ze te donker worden, verliezen ze naar ons idee hun heerlijke ‘chewiness’
Het resultaat binnen 5 minuten van De Moeder's Essentiele Olien in een Moppen-recept:
:
Naar boven
|
|
|