Verkoopadressen Spreekbeurt info Nieuwsbrieven Info over Mira International

Sponsorprojecten

Allerlei

Reacties

Wierook veilig?
Reacties en ervaringen
Klik op een van de onderstaande teksten voor meer informatie:

- Reacties en ervaringen
- Ik hou van...
- Gedichtje

Hier vind je allerlei ervaringen met onze wierook.

We zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen met geuren en wierook.

Mail ze naar info@wierook.nl.  

Hilde: hallo ik ben hilde en ik wou even zeggen dat ik dol ben op wierook omdat ik het heel erg fijn vind als ik moe bent of wil ontspanne ik steek er altijd een op als ik bezig ben met mijn huis werk of als ik lekker een boek aan het lezen ben of gewoon in mij kamer dan ruikt het lekker.
ik vind jasmijn het lekkerste verder heb ik nie veel ervaring met wierook maar ik weet wel dat er een heleboel mensen zijn die er van houden net als ik.
ik vind het dan ook een van de beste uit vindingen
ik vind het wel altijd jammer dat het zo duur is maar jah er zit natuurlijk veel hamd werk aan vast dus....

Anna, 12 jaar: Ik had ook de moeders geuren wierook gekocht bij de tuinen in tiel.
Ik had een bloemengeur paletje gekocht met 12 geuren.
mijn moeder houdt erg van lavendel en ik houd wel van rozen en viooltjes geur.
op onze camping gebruiken we zuiveringshout tegen de muggen en wespen en het werkt heel goed.
ik ga nu elke keer als het op is nieuwe wierook kopen.
maar mijn zus had ook slechte chemishe wierook en het stonk heel erg.
toen gaf ik haar moeders geuren en toen stonk het veel minder in huis.
(en het ruikt nu ook nog lekker) mijn hond houdt vooral veel van mirre. ze komt altijd in mijn kamer als ik het opsteek.

Albert de Kluijver: Jullie Patchouli is fantastisch. De andere geuren ook maar ik wil het even over Patchouli hebben want die heb ik laatst gekocht als parfum. Die gebruik ik n.l. in een plantenspuit om het strijkgoed mee te bevochtigen. Een paar druppels in die spuit,  met gekookt water vullen en al mijn strijkgoed ruikt subtiel naar Patchouli. Jassen etc. hang ik boven een brandend wierookstokje [in een oude vaas met een vlamverdeler er op]. Het leuke is dat veel mensen het niet als Patchouli herkennen, die kennen alleen die jaren 70 troep, die aangelengd was met synthetische ceder.
Dan heb ik nog een vraag: er zitten tegenwoordig 3 dingetjes bij zo'n flesje parfum, t.w.: een rollertje, een spateltje om aan te stippen en nog iets. Waar dient die laatste voor en hoe gebruik ik hem? Hij past niet in de hals van het flesje.
Antwoord Robert: Het derde dingetje is een druppelaar. Jammer dat hij niet past. Het vervelende van dingen uit India is dat zij vaak heel oude mallen gebruiken. Elk flesje en elk dingetje kan daarom afwijken van de standaard maat. Het ergste is als het dingetje net een beetje te klein is, want dan kan hij eruit floepen met alle parfum erachter aan. Dus eigenlijk bof je dat hij te groot is ……….

Hilda Hillen: Vandaag wierookstokjes gekocht in de tuinen van Assen.
Voor het eerst vanavond gebruikt en het is echt zalig, je huis ruikt heerlijk en het werkt ontspannend.
Wij zijn zeker van plan om vaker wierook aan te steken   en willen best verschillende soorten proberen.

We zijn benieuwd.

Miranda: Ik vind dat jullie een leuke site hebben, en hele fijne geuren.
Ik had een vraag ik ben nog al snel gestresst en ben een piekeraar, welke wierook kan ik dan het beste gebruiken?
Antwoord Robert: Het beste zijn natuurlijke de rustgevende geuren sandelhout, amber en lavendel. Maar een blije geur zoals Rozen en Viooltjes en Lotus zou je ook kunnen helpen als je piekert.
Als je een geur vind die je goed helpt, mail ons dan, want dan zetten we je antwoord (met of zonder je naam) op onze site.
Miranda: Heb gisteren lavendel opgehaald en die ruikt heel lekker en kan er heerlijk bij wegdromen. Lag gisteren op de bank en heb een lavendel kegeltje aangestoken, en ben heel rustig in slaap gevallen. En vanmorgen heb ik lavendel douche-gel opgehaald wordt je echt ontspannen van.
Dank je voor je advies.

Wouter: Een tijdje geleden vroeg ik bij u een proefpakketje aan, en dat ontving ik inmiddels. Hartelijk dank daarvoor!
En ik moet u eerlijk zeggen: uw wierook is veruit de heerlijkste die ik ooit mocht genieten; zo'n verrukkelijke, frisse geuren en dat alles zonder 'rookhinder': FANTASTISCH!
Geloof me vrij, ik koop nooit geen ander merk meer: de 'Moeders Geuren' zijn definitief het huismerk van mijn gezin en mij!
Meteen kocht ik bij de Belgische 'Essenza'-winkels in Wijnegem en Kapellen alle verschillende 'Moeders Geuren' die ze hadden, maar helaas heeft geen van beide zaken uw 'gouden geuren' waar ik inmiddels veel over las en erg nieuwsgierig naar ben, net als naar uw parfumaanbod.

Yvonne: Toen mijn dochter geboren werd vond ik Amber een hele mooie naam. Van mijn vader kreeg ik wierook AMBER. Zoals jullie al in de omschrijving aangeven klopt ook eigenlijk wel een beetje zoals zij is. Zij is nu 5 jaar en haar favoriete wierook is AMBER, hoe kan het ook anders. Er zijn natuurlijk ook nog wel andere die ik ook lekker vind hoor.
De Moeder's geuren vind ik van alles wat ik uitgeprobeerd heb in verre de beste !!

Ben en Ria, 58 en 61 jaar: Hallo ik wil ook wel vertellen hoe wij al jaren verslaafd zijn aan geuren, we hebben altijd 15 soorten wierook en 10 soorten olie, het is heerlijk om te branden en van te genieten, ook als we weggaan laten we het kastje open staan en als we dan terug komen ruikt het al heerlijk in huis.
We willen nu een elektriese verdamper kopen en die 's nachts in de slaapkamer aan laten staan.

Liz, 31 jaar jong: Als ik aan mijn chakratekening, gewoon tekenen ( elfen) of boetseer dan steek ik altijd een wierookje op en kom op die manier in de onbekende magische werelden!
Ook koop ik nooit een ander merk want dit merk is echt een topper! Mijn favoriet is toch echt rozen en viooltjes enne die pepermuntgeur is echt een waanzinnige uitvinding!
Groetjes van een moeders geuren fan.

Veronique: Ik heb tweehonderd van jullie pakjes wierookstokjes aangekocht in de oxfam wereldwinkel in België. Als dienst ontwikkelingssamenwerking organiseren wij jaarlijks een fietszoektocht door onze gemeente met een link naar het Zuiden. De winnaars van deze fietszoektocht ontvangen prijzen aangekocht in de wereldwinkel. De deelnemers die buiten de prijzen vallen krijgen toch ook een klein presentje.
Dit jaar zijn dat dus jullie wierookstokjes.

Oma 62 jaar: telkens als mijn kleinkinderen op bezoek komen vragen ze: wil je a.u.b. wierook aan maken en dan roepen ze allerlei geuren door elkaar. Maar nu heb ik een schema met de namen van ze erop, dat is voor wier er aan de beurt is om een geur te kiezen.
P.S. ik zou ontzettend graag een pittig geurtje willen en ook dolgraag een notengeur. Misschien zijn dit ideeën voor nieuwe geuren die jullie ontwikkelen.

Een 'grootse wierookstoker': Ik wou jullie even vertellen hoe lekker ik jullie wierook wel niet vind! Als ik van iemand andere wierook krijg (of koop) vind ik dat meestal helemaal NIET lekker! Maar nu heb ik gister vanille kegeltjes gekregen, en die zijn zoooo lekker!!!

Een 'patchouli freak': De geur Patchouli vind ik echt geweldig, de geur doet iets met me, dat is met geen pen en computer te beschrijven. Die geur moet je beleven en aanvoelen.

Een meisje, 13 jaar: "Ik heb erg veel huiswerk en vooral 'geen' doorzettingsvermogen en ik ben erg snel afgeleid, maar sinds ik wierook (Musk) gebruik, gaat het huiswerk stukken beter en word ik door nix meer afgeleid!"
Marlous.

Een jongen, 14 jaar: “Ik was erg onrustig, dus ik stak wierook op en ben gaan slapen. Ik sliep zo rustig dat ik me verslapen had en te laat op school kwam.”

Een meneer, 34 jaar: “Een paar jaar geleden was ik in India. In elke bus brandden ze wierook. Wanneer ik thuis wierook aansteek, komen de herinneringen weer naar boven van de rustige dorpen in vergelijking met het drukke stadsleven”.

Een man, 37 jaar: “Ik vind het wel grappig dat je wierook hebt die heel je stemming kan veranderen als je dus een beetje opgejaagd bent. Je brand een bepaalde geur en je bent dan heel ontspannen daarna”.

Een man, 39 jaar: “Na een keer wierook gebrand te hebben, kwam er iemand op de koffie en die vroeg aan mijn vrouw waar zij het huis mee had schoongemaakt, want hij vond het lekker ruiken”.

Een mevrouw, 58 jaar: “Op de camping komen regelmatig eekhoorntjes binnen om vlug een pinda weg te grissen. Ze zijn razend snel weer verdwenen. Op een namiddag brandde ik een Gardenia wierookstokje. Een eekhoorn kwam binnen, ging op z’n achterpootjes zitten met zijn neusje in de lucht en bleef een heel poosje rustig zitten. Konden we hem eindelijk eens goed bekijken. Geweldig!”

Een vrouw, 29 jaar: “Tessa onze jongste van bijna 2, probeert de stokjes uit te blazen. Ze ruikt het onmiddellijk als we er een aangestoken hebben. Ze herkent het en staat dus voor de kast het uit te blazen”.

Een mevrouw, 60 jaar: “Van Vanille werd ik erg blij”.

Een jongen, 11 jaar: “Als mijn moeder Vanille laat branden dan ben ik altijd ineens heel blij als ik erg boos ben”.

Een man, 28 jaar: “Sinds het gebruik van Musk nooit meer te laat op mijn werk!”.

Een mevrouw, 45 jaar: “Amber geeft in mijn huis een prettig rustgevend gevoel”.

Een meisje, 12 jaar: “Mijn vriendinnetje liet een windje en toen rook het opeens naar bloemen, omdat mijn moeder wierook had aangestoken; en wij lagen in een deuk”.

Een meneer, 50 jaar: “Het geeft een speciaal gevoel, maar het is niet geloofwaardig voor iedereen. Dus uitproberen en dan moeten ze toch lachen want het is waar”.

Een mevrouw, 36 jaar: “Mijn man vraagt, als ik wierook gebruik, welk parfum ik gebruik”.

Een vrouw, 36 jaar: “Een vrolijke stemming door de Lotus geur”.

Een mevrouw, 35 jaar: “’k Heb nooit wierook gehad en op zondagmiddag hebben we het uitgeprobeerd. Mijn zoontje die boven aan het spelen was, kwam op een gegeven moment naar beneden en vroeg: ‘mam, wat eten we straks, het ruikt zo lekker?”

Een mevrouw, 46 jaar: “Van de geur Lotus heb ik echt ‘genoten’, heerlijk in 1 woord! Wil ik graag weer ruiken”.

Een vrouw, 47 jaar: “Wilde bloemen is heel ontspannend en romantisch voor ’n gezellige avond”.

Een meisje, 24 jaar: “Ik was 18 jaar en woonde op kamers en brandde bijna elke avond Rozen en Viooltjes. Toen kwam een keer de huisbaas langs en riep: wat een goed alternatief voor drugs; veel goedkoper en gezonder. Leuk hč? Dat is me altijd bijgebleven”.

Een mevrouw, 74 jaar: “Deze wierook heeft iets magisch! De geur heeft iets mystieks, een aantrekkingskracht met ’t ongekende. ’t Meer willen weten dan wat we normaal te leren krijgen. Dromen naar een nieuwe betere wereld”.

Een mevrouw, 50 jaar: “Er kwamen vrienden op bezoek en die voelden zich gespannen. Wij vertelden dat we dat op konden lossen. En toen kwam de wierook op tafel en hebben we wat stokjes aangestoken. Het was een succes”.

Een vrouw, 26 jaar: “Op vakantie heb je een blij en ontspannen gevoel. Je ruikt de natuur (bos, bloemen). Later bij vrienden, die wierook gebruiken, kwam dit gevoel terug. Achteraf bleek dit door de wierookgeur te komen.”

Een mevrouw, 22 jaar: “We hebben eens een pakje Lavendel gekocht en konden dit goed gebruiken, want toen de baby huilde en onrustig was, hebben we een stokje aangestoken en toen bleef ze de hele middag en avond zeer rustig.”

Een vrouw, 24 jaar: “We deden surprises met een groep vrienden die elkaar niet zo goed kenden. Mijn vriendin en ik dachten, dat als we wierook zouden branden, de sfeer in ieder geval goed was. En jawel hoor! De avond was geslaagd. Kwam dat door de wierook?!!!”

Een vrouw, 33 jaar: “Na het aansteken van een wierookstokje Sandelhout, viel ik in slaap met een glimlach op m’n gezicht! (dit volgens zeggen van een vriendin)

Een pizzamaker: “Mijn verkoop ging omhoog nadat ik wierook gebrand had.”

Een meisje, 15 jaar: “Ik stookte Amber op mijn kamer, omdat ik niet kon slapen en na 5 minuten sliep ik al.”

Een mevrouw, 38 jaar: “Sommige mensen zeggen wierook niet lekker te vinden, maar als bij mij thuis komen vragen ze wat voor olie ik in mijn brander heb en wat voor potpourri ik gebruik. Dan pas vertel ik dat het wierook is wat ze ruiken. Dan hoor je zo’n ‘oh’ geluid van verbazing: dus wierook kan ook lekker zijn!

Een mevrouw, 35 jaar: “Mijn buurvrouw zei tegen mij: ‘ik hou helemaal niet van wierook, want dat stinkt’. Komt ze een keer bij mij binnen en zegt: ‘wat ruikt het hier lekker’. Ik zeg: ‘dat is Amber, wierook dus!’

Een mevrouw, 24 jaar: “Wat ik erg leuk vond was dat mijn kat elke rond de tafel liep als ik een stokje aanstak (soms zelfs op de tafel). Ze vindt de geur (ook) heerlijk net als wij.”

Een man, 36 jaar: “Een rustgevend gebeuren kwam over me heen (bij Wilde Bloemen). Dit heb je in het dagelijks leven toch wel nodig, zo nu en dan.”

Een mevrouw, 29 jaar: “Dochter Sabine van bijna 4 vindt ’t lekker ruikende stokjes. Als ik er een aansteek staat ze heerlijk te snuiven”.

Een mevrouw, 35 jaar: “’s Avonds na het eten steken wij wierook aan om heerlijk te ontspannen en te genieten van de geur.”

Een meisje, 15 jaar: “Ik ben beter gaan slapen sinds ik wierook stook. En mijn kamer is er gezelliger door geworden”.

Twee vriendinnen: “We lagen rustig te praten en naar de radio te luisteren, terwijl we sandelhout hadden aangestoken. Plots kregen we beiden een visioen”.

Een vrouw, 33 jaar: “Het leuke en fijne van Sandelhout en Zuiveringshout voor mij is de herinnering aan kampvuur, intimiteit, donker, spannend, gezelligheid van vakantie, wat je toch iedere keer weer in huis oproept”.

Een meisje, 16 jaar: “Ik dacht een keer een origineel kado te hebben voor een vriendin; wierook dus, maar zo origineel was ik niet bleek toen ik aankwam. Drie anderen hadden hetzelfde idee gehad. Toen ik thuiskwam rook ik voor het eerst niet naar sigarettenrook, maar naar bloemetjes”.

Een jongen, 16 jaar: “Ik was een repetitie aan het leren en het lukte me totaal niet om de stof onder de knie te krijgen, maar na het branden van een stokje Musk wierook lukte het toch”.

Een jongen, 21 jaar: “Telkens als mijn wierookstokjes op dreigen te gaan komt gelukkig mijn vriendin weer met nieuwe aanzetten. Zo geeft ze verschillende geuren en dit merk je dan ook best wel aan m’n stemming”.

Een man, 34 jaar: “Altijd als wij mediteren gebruiken wij wierook; hierbij kunnen wij ons heel goed ontspannen”.

Een vrouw, 26 jaar: “Door wierook te gebruiken kom ik tot rust en kan ik me beter ontspannen en concentreren”.

Een mevrouw, 40 jaar: “Er kwamen steeds meer mensen op de geur af”.

Een man: “Een blij gezicht toen ik de wierook cadeau gaf”.

Sander, 10 jaar: “Bij Herfstblaadjes leek het net of ik in het bos zat te spelen”.

Een man, 59 jaar: “Frankincense doet me denken aan mijn geboortegrond Drente, de boerderij en de heide, een stukje thuis”.

Een mevrouw, 36 jaar: “Men vindt zelfs de wc lekker ruiken”.

Een mevrouw, 39 jaar: “Als de kat op de kattenbak geweest is, rennen de kinderen om een wierookstokje aan te steken”.

Jan, 45 jaar: “Het verdrijft zelfs de nare lucht van een open haard en geeft je een heerlijk mystiek gevoel”.

Een mevrouw, 48 jaar: “Musk gaf ons een prettig ontspannen gevoel met alle gevolgen van dien”.

Tine, 36 jaar: “Ik heb zo af en toe behoefte aan mensen met een patchouli luchtje. Dat maakt me blij (vaak leuke mensen). Met Lavendel deel ik ook veel lief en leed. Amber hoort bij mijn jeugd. Jasmijn bij India en zo hebben al die geuren een beetje ’n verleden voor mij”.

Een oma, 58 jaar: “Mijn kleinzoontje zei laatst: ‘Oma steekt u alstublieft eens een sterretje aan’. Waarop ik zei: ‘maar jongen, het is geen sterretje, maar wierook. Ik zal het aansteken’. De geur verspreidde in de kamer. Hij zei: ‘maar Oma nu weet ik waarom het bij u altijd zo lekker ruikt”.

Monica, 24 jaar: “Net nu mijn eigen wierook op was (ik brand het elke dag) vond ik tussen de post uw proefpakketje plus informatie. Dat vond ik wel leuk”.

Een man, 27 jaar: “Als wij Lavendel aansteken komt gelijk de hond er op af en gaat in de lavendelrook happen. Dit schijnt erg lekker te zijn”.

Een vrouw, 31 jaar: “Als ik kaneelwierook brandt, krijg ik altijd enorme zin in appeltaarten! Het valt me op dat iedereen deze geur associeert met gezelligheid, winter en …. Appeltaart dus!”

Arnold, 31 jaar: “Toen ik een jaar of 16/17 was, heb ik heel wat (kegeltjes)wierook gebrand. Toen ik deze ‘probeer stokjes’ ontving, was Amber de eerste die ik aanstak. Vrijwel meteen kwamen de herinneringen terug van die tijd. Ik ben gelijk weer ‘verslaafd’!”

Een mevrouw, 68 jaar: “De bloemengeur is zo intensief dat mijn bezoek naar die verrukkelijke plant zoekt! En niet kon geloven dat het wierook was. Een compliment vind ik dit!

Een vrouw, 33 jaar: “Ik heb nog nooit zo sterk de werking van wierook gezien en ondergaan als tijdens de laatste weken van mijn vaders leven. Een anti-paapse, 81-jarige man, waarbij wierook normaal gesproken de associatie met de Katholieke Kerk had opgeroepen. Maar nu de wierook die de sfeer in huis zuiverde en de (zo)nodige rust bracht. Aan hem, maar ook aan hen die moesten loslaten”.

Een meisje, 18 jaar: “Tijdens muziek festivals in een tentje met Musk wierook. Een leuke herinnering als ik die geur opnieuw brandt”.


Naar boven
 
 
Mira International BV
Kvk: 33186634
BTW-nr: NL8120.44.745.B.01

Producten ruiken, voelen en zien? Dan bent u van harte welkom bij ons op ons magazijn aan de Edvard Munchweg 27.
open van maandag t/m vrijdag van 15:00 tot 17:00 uur. Gelieve voordat u komt graag even te bellen naar 06 2011 0511.

magazijn:
Edvard Munchweg 27 (bedrijfsterrein het Atelier)
1328 MA Almere
een routebeschrijving vindt u hier
tel: 036-5348610
mob: 06-20110511
fax: 084-8314052

bankgegevens:
IBAN: NL83INGB0004789744
BIC: INGBNL2A
Bezoek ook onze andere websites: www.gels4.me - www.emwinkel.nl - www.moedersgeuren.nl - www.tapestries.nl