Wierook info

Geuromschrijvingen

De Moeder's Geuren producten zijn eerlijker

productenOnze producten zijn niet alleen eerlijker omdat wij voldoen aan alle criteria van Eerlijke Handel: zij voldoen aan alle criteria van eerlijkheid.
Eerlijk naar de natuur: sinds 1977 wordt onze bloemenwierook alleen met natuurlijke olien samengesteld, gerold met duurzaam bamboe uit Assam (het snelst groeiende gras ter wereld met 1 cm per uur), met houtskool van duurzame kokosnootbast, met milieuvriendelijk cellofaan en met handgemarmerd en handgemaakt papier van hergebruikt katoen verpakt en met 3 miljoen stokjes tegelijk per zeecontainer verscheept.
Eerlijk naar de producent: meer dan 200 voornamelijk vrouwen hebben permanent werk (vanwege het handgemaakte karakter van onze producten*) met een goede beloning inclusief medische verzekering, pensioen en leen mogelijkheden, en gouden handdruk bij huwelijk, terwijl wij een goede prijs betalen voor de ruim 750.000 producten die wij jaarlijks afnemen.
Eerlijk naar de consument: wij bieden eerlijke producten met de beste prijs/kwaliteit verhouding door het ontbreken van tussenhandel en het hanteren van eerlijke marges (hierdoor krijgt de consument minimaal tweemaal zoveel waarde voor zijn geld in vergelijking tot andere producten). Bovendien leveren wij als enige merk wierook gegarandeerd zonder chemische toevoegingen zoals ftalaten en muskverbindingen (die onze gezondheid en met name onze hormoonhuishouding kunnen verstoren).
Eerlijk naar de wereld: 50% van onze winst gaat naar ontwikkelingsprojecten in de breedste zin van het woord.
Door de mildheid en natuurlijkheid van onze geuren (door onszelf ontwikkeld en daarmee het enige echt Nederlandse merk) zijn wij de natuurlijke keuze van de wierookliefhebber geworden en wordt er in Nederland iedere 3 seconden een wierookstokje of kegeltje van ons aangestoken door iemand die zich beter of fijner wil voelen (want ja, wie wordt niet blij van een bloemengeur :-)).
Bloemenwierook is de mooiste sfeerbrenger in de Nederlandse huizen geworden: ontspannend, ondersteunend, troostend, geluk en blijheid brengend met schoonheid en herinneringen.
De Moeder's Geuren producten: de meest eerlijke keuze.
*om banen voor vrouwen te scheppen en te behouden zijn onze producten geheel handgemaakt: de stokjes en kegeltjes zijn met de hand gerold, de teksten op de pakjes zijn met de hand gezeefdrukt, de pakjes zijn met de hand gemarmerd (waardoor geen pakje hetzelfde eruit ziet en zo een uniek geschenk wordt) en met de hand ingepakt.4 5 6De Moeder's Geuren Bloemen-, Bos- en Houtgeuren

AMBER 24 LANGE STOKJESAVONDROOS 24 LANGE STOKJES


BOS LAVENDEL 24 LANGE STOKJES


ENGELSE LAVENDEL 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Een mooiere lavendel heb ik nog nooit geroken: vol subtiliteiten van schoonheid en balans en harmonie. Wil je proeven en genieten van hogere sferen in geurbeleving dan is deze geur een belangeloze uitdaging voor onervaren geluk.
GEUR: Engelse lavendel is de complete lavendel – een spectrum van geuren die prachtig harmoniëren en je verwelkomen met een ongekende zoetheid en een opmerkelijke, zachte vriendelijkheid. Een geur om bij thuis te komen.GARDENIA 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Een witte warme gloed met een bedwelmende verzadiging van rijke avonturen vol hoop uit de vervlogen tijden der Art Deco jaren van de vorige eeuw. 
GEUR: De rijke geur van de gardeniabloem. Een aparte, karakteristieke en iets zwaardere geur vol interessante accenten.
* alleen verkrijgbaar via onze webwinkelHERFSTBLAADJES 24 LANGE STOKJES


JASMIJN 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Jasmijn staat voor puurheid en je vergeten zelf. De subtiliteit van de geur is de sleutel die je kunt meenemen als een goede vriend. Het is een bijzondere en zorgzame geur die haar geheim niet gemakkelijk laat kennen.
GEUR: Jasmijn is licht, zacht en mild. De intieme geur van puurheid en van zuiverheid. Jasmijn is een uitzonderlijke geur en enig in zijn soort. Voor Mediterrane herinneringen.KAMPERFOELIE 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Kamperfoelie kennen we als de zoetheid van zwoele zomeravonden. Een geur uit een oud paradijs die je vrolijk laat dromen van de zorgeloze toekomst nabij. Laat de wereld geuren naar kamperfoelie en er zullen geen conflicten meer kunnen ontstaan, alleen meer geluk en harmonie.
GEUR: Kamperfoelie is zoet van honing en vriendelijk van aard. De herinnering aan de geur van Kamperfoelie die je op een zomeravond verrast is uniek en onvergetelijk.KANEEL EN KRUIDEN 24 LANGE STOKJES


LAVENDEL 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Lavendel is een balsem voor onze zenuwen, Het kan de last van de dag overnemen en je verdiende rust schenken. Universitair onderzoek wees uit dat lavendelgeur bij bejaarden een betere slaap gaf dan slaapmiddelen.
GEUR: Lavendel is een van onze zachtste geuren. De karakteristieke geur van lavendel met een verrassend vleugje zoet. Lavendel is fris en werkt rustge­vend. Onderzoek heeft uitgewezen datlavendel een goed middel is om bij in slaap te vallen. De Lavendel Goud is een revelatie.LOTUS 24 LANGE STOKJES


MIRRE 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Mirre is van oudsher een vrede-brenger. Wil je vrede in jezelf ervaren dan is onze Mirre de ervaringsdeskundige. Je kunt de vrede voelen dalen van je hoofd naar je hart naar je buik en misschien zelfs je lichaam. Wat de natuur allemaal niet in zich verbergt :-).
GEUR: Mirre is een heel oude geur. Deze Mirre is actief, blij en avontuurlijk. Een 'wijze' geur die je nooit kan vergeten.MUSK 24 LANGE STOKJES


OOSTERSE ROOS 24 LANGE STOKJES

Deze roos is voor liefhebbers: een onbekende geur uit India waarop je levenslang verliefd kan blijven. Misschien moet je je anders voelen of van onbekende avonturen houden om deze geur te herkennen.PASSIEBLOEM 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Passiebloem is een Chypre parfum uit vervlogen tijden, een tophit bijna 100 jaar geleden. Verleidelijk en avontuurlijk. Je voelt je (weer) jong met een onbegrensde toekomst droom. Elke keer weer als je hem, of is het een haar, opsteekt.
GEUR: Passiebloem is een prachtige Fougere (=varen) compositie. Een fantasievolle geur die blijft boeien. Inspirerend en creatief. Heel geschikt als apart cadeau.PATCHOULI 24 LANGE STOKJES


RODE ROOS 24 LANGE STOKJES


ROZEN EN VIOOLTJES 24 LANGE STOKJES


SINAASAPPEL 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Anders dan je verwacht: mysterieus, avontuurlijk, onbekend. Een zwaardere geur voor de avond die zijn geheimen niet prijs geeft.
GEUR: Een aparte, iets zwaardere bloemengeur. Een fantasiegeur om bij weg te dromen. Een geur voor de avond.VANILLE 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Een geur om van te houden want van alles in je wordt er blij van. Onze vanille krijgt zijn rijkdom en diepte door de Heliotroop noot die haar zo aantrekkelijk maakt zonder dat je de vinger erop kunt leggen: zoetheid met meer ..... Kook en bak ideeën?
GEUR: Vanille is een rijke mix van vanille, heliotroop en een vleugje roos. Dit is onze zoetste geur. Rond, vol en blij en je wordt er niet dik van.

Meer over Vanille:WIEROOK U.D. OUDHEID 24 LANGE STOKJES

BELEVING: De hars in deze geur was vroeger duurder dan goud. Geen andere geur brengt je verder terug in de tijd. Door de toevoeging van roos waan je je in de oudste paleizen van weleer. Olibanum hars was een sleutelingrediënt bij het mummificeren van de Farao's van Egypte 3 tot 5 duizend jaar geleden.

GEUR: Wierook uit de Oudheid is de oorspronkelijke wierook met interessante accenten. De basis van deze geur is olibanum hars (= het bestanddeel van kerkwierook) waaraan extra zoete en rozige noten zijn toegevoegd.

artikelen:WILDE BLOEMEN 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Een bouquet van zelfvertrouwen en toekomst. Verrukkelluk is de beschrijving van deze geur. Helpt je tot rust te komen en te gronden. Het lijkt ook iets te hebben van wilde aarde.
GEUR: Wilde Bloemen is een opmerkelijk bosachtige bloemengeur. Krachtig, opbeurend en tegelijk rustgevend. Een geur die je aardt en beschermt.ZUIVERINGSHOUT 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Wordt in India onder de naam sambrani gebruikt om het huis te zuiveren en het zit in elk zalfje als antibacterieel middel. Zuiveringshout is een bescheiden geur zonder pretenties die haar werk zorgvuldig doet.
GEUR: Zuiveringshout zuivert de atmosfeer in huis en werkt reinigend. Een nuchtere geur, die wat harsachtig ruikt. Ideaal voor zomers buiten en voor u en uw kinderen in de tent en caravan.ZUIVERINGSHOUT WOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Zuiveringshout met een bos en woud accent. Het is een makkelijke geur die je helpt te aarden, als een boswandeling onder een dichtbegroeid bladerdak.
GEUR: Zuiveringshout Woud is Zuiveringshout met toevoeging van een frisse bosnoot.De Moeder's Gouden Geuren

AMBER GOUD 24 LANGE STOKJESGERANIUM GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Geranium heeft een hart van rozen. Een geur van eenvoud en zachte liefde en stille schoonheid. Waar Geranium brandt heb je een hoekje rust in huis: even weg in een onzichtbare omarming.
GEUR: Geranium Goud is een fris groen-rode geur met een aards accent. Een persoonlijke en intieme geur die je dichter bij je innerlijk brengt.HERFSTBLAADJES GOUD 12 LANGE STOKJES

BELEVING: Zo zal een Herfstbos in de hemel geuren, denk je al gauw. Het heeft alles: een rijk karakter als een kapitein op een schip, uitnodigende fantasieën van een geboren dromer en de verre roep van ongehoorde avonturen van onsterfelijkheid. Herfstblaadjes Goud moet de inspiratie zijn geweest voor Cartier toen ze Declaration creëerden, want het is een goede kopie.
GEUR: Een complete geur: bossig, kruidig, houtig, geurig. Een geur om van te houden: vol met een mooi karakter, helder, statig en tegelijk vriendelijk. Hier wil je wel een kamer mee vullen en is het jammer als de geur weer verdwenen is. Gelukkig is het niet alleen een geur voor de herfst.
Let op: duurder dan de andere Gouden GeurenHERFSTBLAADJES GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Zo zal een Herfstbos in de hemel geuren, denk je al gauw. Het heeft alles: een rijk karakter als een kapitein op een schip, uitnodigende fantasieën van een geboren dromer en de verre roep van ongehoorde avonturen van onsterfelijkheid. Herfstblaadjes Goud moet de inspiratie zijn geweest voor Cartier toen ze Declaration creëerden, want het is een goede kopie.
GEUR: Een complete geur: bossig, kruidig, houtig, geurig. Een geur om van te houden: vol met een mooi karakter, helder, statig en tegelijk vriendelijk. Hier wil je wel een kamer mee vullen en is het jammer als de geur weer verdwenen is. Gelukkig is het niet alleen een geur voor de herfst.
Let op: duurder dan de andere Gouden GeurenIRIS GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Een etherische en onwereldse schoonheid die je kunt transporteren naar de wonderwereld van elfen en waternimfen. Ideaal om weg te dromen in een onzichtbare natuur van verfijndheid. En toch is het ook een geur voor jongens en mannen.
GEUR: Iris Goud is de lotus van het Westen. Een geur met zowel aarde als licht componenten - verbindt hemel en aarde. Gedistingeerd en rustig.
Let op: duurder dan de andere Gouden GeurenJASMIJN GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Misschien wel onze meest intieme geur. Het kan je bij een stukje van je zelf brengen dat je misschien vermoedde maar nog niet kende. De lieflijkheid voelt niet van deze aarde. Als dit je ware zelf is wil je dit nooit meer in de steek laten en weet je zeker dat alles in de wereld goed gaat komen.
GEUR: Jasmijn Goud kan je bij een stukje van jezelf brengen dat je nooit gekend hebt. Het gevoel vrede met jezelf te hebben, bij jezelf thuis te zijn. De geur is vol schoonheid en puurheid. Jasmijn Goud brengt een spirituele atmosfeer.KANEEL GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Kaneel Goud heeft een onmiskenbare oervorm van zoete rijkdom en warmte die ons steeds weer omhult met een frisse gezelligheid. Kaneel Goud is familie blijheid. Het is een snoephuis vol herinneringen. Kaneel is bovendien een veelzijdig specerij dat ons gezond houdt.
GEUR: Kaneel Goud is de Kerstgeur! Warmte en zachtheid vliegend op een kruidig tapijtje. Een prachtig kerstcadeautje.LAVENDEL GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Een Rolls Royce lavendel: je kijkt steeds weer op als je hem ruikt. Ondefinieerbare klasse die hoog blijft zweven en toch contact heeft met de grond. Zij heeft iets raadselachtigs dat tegelijk concreet en ongrijpbaar is. 
GEUR: Lavendel Goud is de verrukking van Lavendel. Ontspannend en rustgevend en zo een balsem voor ons zenuwgestel. Een schoonheid van eenvoud en verfijning. Een blauwe geur, verzachtend en neemt zorgen weg. Ontroerend lekker.LENTEBLOESEM GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Mooi, fris en zomerblijheid zijn karakteristiek voor Lentebloesem Goud. De huppelende lammetjes in de geur houden je alert en wakker als je lang auto rijdt. Het heeft een kinderlijke speelsheid die je jeugdig laat voelen.
GEUR: Lentebloesem Goud bestaat uit een heerlijk boeket lentebloemen. Fris, vriendelijk en opwekkend. Een goede geur om in de auto te branden als je moe bent.LOTUS GOUD 24 LANGE STOKJES


MIRRE GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Vrede, vrede, vrede, in je zelf is een geschenk van Mirre Goud. Vrede maakt je innerlijk op een heel zachte wijze schoon. Mirre Goud is daarom een fijne meditatiegeur die je bij je innerlijk kunt brengen als een moeder die je bij de hand neemt.
GEUR: Mirre Goud is een geur waar je gelijk een beetje verliefd op wordt. Een vrouwelijke geur, prettig in de omgang, zachtaardig, kun je niet boos op worden. Brengt mooie gevoelens met zich mee.MUSK GOUD 24 LANGE STOKJES


PATCHOULI GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Een opwekkende geur die je tegelijk laat aarden. Het lijkt een verzachtende balsem voor de (onder)buik te zijn, wat verklaart waarom de geur je uit een dipje kan halen en depressie kan verlichten. Waren de Hippies daarom zo blij en vrolijk?
GEUR: Patchouli Goud is gemaakt om de 60’s te kunnen herruiken. Een Patchouli die je alleen in je mooiste dromen hebt kunnen ruiken. Patchouli Goud werkt bovendien uitstekend tegen neerslachtigheid en depressie.RODE ROOS GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: De roodste rode roos verrijkt met rozen absoluut. Gevuld met diepe genegenheid die naar onvoorwaardelijkheid neigt. Een echte moedergeur met zachte en krachtige beschermende armen en een huiselijke vanzelfsprekendheid.
GEUR: Rode Roos Goud is de lekkerste en roodste wierookroos van Nederland. Je gelooft niet wat je ruikt als je rozenfan bent. De blijde geur van liefde en schoonheid. Het hele jaar door een bloeiende rozentuin in huis. Een persoonlijke vriend.SINAASAPPELBLOESEM GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Verfrissende citrusgeur die bergen kan verzetten en werken licht maakt. Associaties van zon en jeugd in overvloed. Het geeft een hint van zorgeloosheid.
GEUR: Sinaasappelbloesem Goud is een diep geurende citrus vol neroli en petitgrain olie en bovendien een vleugje van de absoluuts van jasmijn en roos.VANILLE GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Vanille met een mysterieuze, ongrijpbare noot van lichtheid en schoonheid. Geeft zij rust in beweging? Wat is haar mysterie, vraag je je af.
GEUR: Vanille Goud is een heerlijke en verrukkelijke vanille. Voor wie de gewone vanille te zoet vindt, is deze gouden versie een bredere en diepere geur die inspireert, prikkelt, opwekt om meer van je zelf te ontdekken of je wereld op een andere manier te bekijken.YLANG YLANG GOUD 24 LANGE STOKJES


ZUIVERINGSHOUT GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Voluptueus als je dat van een geur kunt zeggen: aan alle kanten rijk, een beetje overweldigend en heel verleidelijk en intrigerend. Een spel voor onze zintuigen.
GEUR: Zuiveringshout Goud is Zuiveringshout met een wonderschone en intrigerende topnoot. Een opgewekte en heel fijne unieke geur. Pas op: verslavend :-)  
Mira Wierook: Bloemen- Bos- en Houtgeuren

CEDERHOUT 24 LANGE STOKJESCHOCOLADE 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Zoet en bitter strijden steeds weer om de gunst van onze smaak. Maar bovenal: deze chocolade geur betekent een moment voor jezelf: genieten van weelde en een gezond cadeautje uit de natuur voor je hele wezen lijkt het: je hart voorop!
GEUR:Chocolade is gebaseerd op Sjakie in de chocoladefabriek. Maar wel een zoete geur waar je niet dik van wordt.

 

 DENNEN 24 LANGE STOKJES

BELEVING:Winter, familiegeluk en kerstfeest zijn onlosmakelijk verbonden met dennengeur. Onze Dennen heeft een zoete toon meegekregen voor meer zachtheid en intimiteit. In de decembermaand kun je ook onze kerstwierook en kerstolie kopen: een combinatie van dennen, kaneel en sinaasappel voor nog meer feestgevoel.
GEUR: Dennen een heerlijke frisse dennengeur die gepimpt is met een briesje Lavendel.KERKWIEROOK 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Met onze pure kerkwierook (100% olibanum hars) zie je het kolossale wierookvat weer door de kathedraal slingeren en komen hele tijdvakken terug in je herinnering. Kerkwierook symboliseert 1000 jaar kerkgeschiedenis en kan je terugbrengen in de kerk terwijl je thuis bent.
GEUR: Kerkwierook is de originele kerkwierook: pure olibanum harsolie. Een nostalgische geur die het verleden in het heden brengt en de kerk in huis.

artikelen:

Frankincense: How Big Pharma Robs Nature, Denies Natural Cancer Solutions Frankincense Found to Trump Chemo in Eliminating Ovarian Cancer


KOFFIE (INDIASE KOFFIE) 24 LANGE STOKJES

NIEUW! Een verrukkelijke Indiase koffiegeur, die je misschien kent uit het Indian Coffee House. Natuurlijk cafeïnevrij en zonder synthetische zoetstoffen. Een goed idee als je met koffie wilt minderen. Let op: deze geur kun je ervaren als te dominant en te sterk.KOKOSNOOT 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Zoete kokosnoot met een vleugje chocola: een extraverte en ietwat uitbundige geur die onmiskenbaar is: wie ziet zichzelf niet als spelend kind, misschien wel op een tropisch eiland van je fantasie, als je deze kokosnoot ruikt?
GEUR: Kokosnoot is de verrukkelijke geur van kokos omhuld met een vleugje chocolade die je op een exotisch eiland doet wanen.LELIETJES VAN DALEN 24 LANGE STOKJES


OPIUM 24 LANGE STOKJES


SERINGEN 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Seringen staan voor onderscheidingsvermogen: kun je dat ook ervaren met deze zachte geur? De geur brengt je dichter bij jezelf zonder vragen te stellen. Een geur die je accepteert zoals je bent.
GEUR: Seringen combineert de heerlijke zachte en frisse geur van seringen met een tikkeltje vrolijke zoetheid. Een mooie en opwekkende geur.WITTE ROOS 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Witte rozen geuren etherischer dan rode rozen. Staan rode rozen voor warmte en liefde, witte rozen staan voor vrijheid en ruimte in puur licht. Moeilijk te vangen in een wierookgeur, maar is het hier een beetje gelukt?
GEUR: Witte Roos is een heel zachte theeroos met een stukje groen. Delicaat en lieflijk, speciaal voor wie van zachte en milde geuren houdt.


De Moeder's India Nagchampa Geuren

De Moeder’s India Geuren zijn nagchampa wierookgeuren die gemaakt worden met een uitgebreide selectie van aromatische gommen en harsen, houtpoeders zoals sandelhout poeder, essentiele olien en parfums. Het sleutel ingredient is echter een inheemse Indiase hars die Halmaddi genoemd wordt. Het is een zachte, gomachtige hars van de Ailanthus Malabarica boom, die via sneden in de bast gewonnen wordt (zoals bij de rubberboom). In India wordt de boom de Hemel Boom genoemd.
Halmaddi is een dikke vloeistof als het net getapt is en wordt tot een ‘buigzame’ hars met een sterke balsam geur. Om het zacht te houden wordt het in water bewaard. Als het gemengd wordt met honing krijgt het een zoete noot als extra accent. Het is de combinatie van Halmaddi en honing die er voor zorgt dat nagchampa wierook langzaam en lang brandt. 

Na de Sanskriet namen van de nagchampa’s staat de Nederlandse vertaling van het Sanskriet woord en soms de uitspraak. 

Bijzonder: onze Nagchampa wierookgeuren zijn de enige in de markt die gegarandeerd Ftalaat (D.E.P.) en Nitro Musk (Musk Ketone, Musk Xylene en Musk Ambrette) vrij zijn!Ftalaten en Nitro Musk verbindingen zijn verboden ingredienten die aangetoond de hormoonhuishouding beïnvloeden.


Amrita Nagchampa – Godendrank
GEUR: Amrita Nagchampa is een bijzondere combinatie van smaak en geur met zoete, kruidige en toch lichte noten van Kaneel, gemengd met een aardende Patchouli en krachtige en stabiele Cederhout olie. Hiermee vormt het een warm, rustiek mengsel van aarde tonen met sprankelende kruiden afgemaakt met een vleugje mystiek van oosterse harsen. Deze geur geeft pit aan je leven.
BELEVING: Amrita is de honingdrank van de goden. Bij yogi's kan de amrita door hun kruin op hun tong druppelen en een extatisch en goddelijk gevoel geven. Voor ons is het als honing die ons warmte geeft, een thuisgevoel van rust.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

As rich and sweet as the Agni is, the cinnamon-laden Amrita Nagchampa is almost a study in contrasts. Even with the amazing halmaddi and honey base, the results are very dry and of this seven (Agni, Amrita, Atma, Bhakti, Jyoti, Lila, Moksha), this could be the most direct incense. The cinnamon is very beautifully drawn, in fact the description the company uses is “edible,” something easily understood with a sample. However the cinnamon does have its supporting actors, including patchouli, cedar and some unnamed woods and resins. There are some elements in this that remind me of Nippon Kodo’s Silk Road incense except with a much more genuine feel, but the comparison hints at an exotic subnote that really helps to transmute the base to support the overall dryness.

- (brandduur 1 tot 2 uur).
Ananda Nagchampa - Gelukzaligheid
Ananda Nagchampa is een sprankelend, schoon en frisse geur van verse bloemen en kruiden. De basis is de bloemengeuren van Jasmijn en Roos, met daar omheen de aromatische nuances van Lavendel, Ylang Ylang en warme houtachtige tonen van Ceder, Patchouli, Tijm en Koriander. De vanilleachtige zoetheid komt van de benzoin hars.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Ananda Nagchampa is described as a blend of sweet floral and herbal fragrances. The base on this one are the typical vanilla and sweet notes of most durbars with a slightly piney or evergreen note that is likely to come from the mattipal. The combination gives it a soft and mellow tone and in this case, the ingredients add up to a fairly intricate mix. Like the Vishnu Nagchampa, Ananda seems to strike a middle between the deluxe, sweet and perfumed concotion found in the Ganesh blend and the dry spicy and more typically standard nagchampa scent found in the Shanti blend. Like most of the incenses here there’s a very strong cassia or cinnamon aroma in the middle, but here there are fruitier hints such as strawberry and orange, mixed with what seem to be greener herbal notes. It’s possibly the most unusual incense of the five, the most complex, and the fragrance that takes one’s nose the longest to adjust to.

- (brandduur 1 tot 2 uur).
Aravind Nagchampa – Lotus
GEUR: Aravind Nagchampa is een wonderschoon mengsel van de delicate Jasmijn en Gardenia bloemen, met Rozen en de Indiase Champaca bloem. De Indiase Rozen met hun goddelijke zoetheid gaat prachtig samen met de hypnotische geur van Jasmijn wat deze compositie tot een onweerstaanbaar geheel maakt.
BELEVING: Aravind staat voor de Lotus, de goddelijke bloem met haar wortels in de modder, met haar stengel door het water, met haar bladeren op het water en haar bloem boven water in adoratie als een offering aan de zon, de bron van alle leven. Oorspronkelijk, onschuldig en zacht zoals ons ware innerlijk.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Aravind Nagchampa is something of a Lotus Nagchampa (Aravind means Lotus) and it combines jasmine, gardenia, rose and champa flower for the first of the florals here. This is the first of four that takes the Mother’s nagchampa center into a pink, “floral bouquet” direction, perhaps for the first time. All four of these incenses share a very delicate and light floral touch. Like a lot of incenses using low cost floral oils, the mix of oils tends to a bit of a generic quality, yet perhaps the surprise is that the overall stick comes off kind of dry and not drenched in perfume like you’d expect for this kind of style. In fact one thing to realize up front is it often takes a stick or two before the bouquet starts to unfold and in this case the results can occasionally be reminiscent of the actual flowers. In fact, this is actually reminiscent of some of the more affordable and better Japanese florals. As to whether this is reminiscent of other Lotus incenses, I’ll leave up to you, as they all tend to vary quite a bit. 

- (brandduur 1 tot 2 uur).
Arjava Nagchampa – (spreek uit Ar-djava)
GEUR: Arjava Nagchampa is een uitgesproken combinatie van een Indiase rozengeur met bijzondere hout accenten. De zachte, zoete geur van de houtgeuren, gecombineerd met hedendaagse Oosterse mengsels, maakt dit een verfijnde oriëntaalse geur.
BELEVING: Arjava staat voor eerlijkheid, oprechtheid, helderheid en inzicht. Arjava is een waarde van ons innerlijk, van onze ziel, onze oorspronkelijkheid. Arjava houdt ons buiten problemen en op ons zonverlichte pad. 

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

I wouldn’t have even recognized the base stick in the Arjava Nagchampa, which is the first of four incenses in this group that was not part of the original 12 incense sampler I received months ago. If there is a slight wildness to the halmaddi, you wouldn’t find it in this incense, which has a level of gentleness that is quite surprising. Where the descriptions of many of the other incenses list as many as 5 or 6 ingredients, there is only one specific listed here: rose. It’s interesting in that this is one of the new 14 that really stands out as being quite different, there’s an unusual herbal note at the top that is quite exotic and unique. The central scent is almost akin to some of the herbal-rose combinations found elsewhere and this all lies on a wood level that has been turned up a notch, while remaining pillowy soft. While it could be said that this is another wonderful contrast of spice and floral elements, the results aren’t quite so piquant as they are in the other scents, leading to a very sublime finish. Particularly because when I burn this I feel like I’m always trying to reach a description of the end, one that’s essentially elusive and mysterious. Like all great incenses the final notes end up as part of one’s memories.

- (brandduur 1 tot 2 uur).
Atma Nagchampa – het ware en hogere Zelf
GEUR: Atma Nagchampa is een zachte bloemengeur waar Lavendel een verfrissend, kalmerende noot aan geeft. Indiase Kewda bloemen geven het een fruitig en bloemig aroma tezamen met de volle roosachtige geur van Geranium. De toevoeging van lichte Vetiver en Kruidnagel geeft het een frisse, kruidige basis.
BELEVING: Atma is ons hogere Zelf buiten tijd en ruimte. Het is onze oorsprong van voor de aarde en de evolutie. Onze evoluerende ziel is verbonden met Atma, ons hogere zelf. Onze ziel wordt keer na keer op aarde geboren in een avontuur dat als doel heeft ons hogere Zelf en onze goddelijke oorsprong terug te vinden. 

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

The Atma Nagchampa is also a restrained piece of work, but in this case it doesn’t transmit a single essence like the previous scent did, instead it portrays a balancing act with a number of different notes at work. What’s amazing about it is that even with so many players the composite aroma remains gentle and subtle. On top we have the dominant floral oils at work, some lavender and what seems like a closer mix of geranium and kewra (pandanus or screwpine) notes. But like several incenses among the new aromas, Mother’s have chosen to contrast these floral elements with a spicy backdrop (including clove), something the company is clearly adept at. The results are actually akin to a standard (if exceptional in quality) nag champa with a soft floral in touch. What it loses without a particularly aggressive bouquet, it gains with a gentle aura and since everything seems to work on such a subtle level, it’s one of the most difficult in this group to get a hang on. But by the last stick I had out it was really starting to get under my skin.

- (brandduur 1 tot 2 uur).
Govinda NagchampaDe jonge Krishna
Govinda Nagchampa is een lieflijke en vrolijke bloemenmix met vele lagen van zoete Champaca bloemen, frisse Neroli en Ylang Ylang. De groene, sterke citroennoot van Citroengras en het rijke, intense aroma van Rozen en Jasmijn maken dit geheel tot een bijzonder poëtische geur. De jonge Krishna met zijn fluit heet Govinda.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Govinda Nagchampa returns to the floral (sub)style with a mix of sweet champa flower, neroli, ylang ylang and sweet roses. During my first sticks it was instantly noticeable how similar this is in style to the Aravind, except in this case it feels like the halmaddi/sandalwood center seems to come out a bit more. Govinda isn’t quite as dry as Aravind and the overall scent is noticeably sweeter. But like Aravind this is a noticeably more floral and “flower mix” type of scent than previous installments in the line and so when you look at the overall expansion it makes sense to move in this direction, giving the brand quite a bit more breadth. Like the Pavitra, I found that this mix starts to take off with use and like most of the incenses in the line increased use makes you feel like the creators really sat down and made sure they got the balance right. So if you want to try one of the florals I’d either start with this one or the Pavitra, but be sure to try one before expanding to the others as they’re all variations on a theme.

- (brandduur 1 tot 2 uur).
Hansa Nagchampa – de menselijke Ziel
Hansa Nagchampa is een interessant mengsel van oosterse en wierookachtige noten, die deze geur heel rijk, nobel en aangenaam maken. De geur opent zich met Amber en wordt vervolgd door de fruitig/roosachtige geuren van de Kewda bloem en Vetiver olie (ook de olie van rust genoemd). De zachte zoetheid komt van de Indiase gouden Champaca bloem en Kasjmier Lavendel.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Hansa Nagchampa is similar to the Arjava only in that it also has a fairly noticeable woodiness in the mix, but essentially this is a scent that returns to the floral/spice mix of many of these incenses. A lot of the main players in the whole line are in this one, including kewra, vetivert and lavender, but as always the addition of other ingredients modify the aromatic contour substantially. In fact, of the entire line this is perhaps the incense I find the most difficult to describe as the ingredient combos seem familiar, but the overall scent has been changed enough to be completely unique. Perhaps part of this is the golden champa scent in what I’d describe as the fourth fifth from top to bottom. The amber here isn’t as strong as it is in the Om Nagchampa but it definitely flirts with the attention around all the floral notes and in many ways actually accentuates these notes so one feels that the florals are dominant to the spice mix in the background. And overall it’s the Kewra and Lavender that make, incrementally, the boldest statements in the mix. But in the end it’s puzzling because perhaps the best word to describe this incense is kaleidoscopic, because at any different time it’s possible to see new interactions among the ingredients. Which means in the end any static description won’t do this justice, as the base and the vetivert that tie it all together are really the only constants.

- (brandduur 1 tot 2 uur).
Jyoti Nagchampa – Licht (spreek uit Djotie)
Jyoti Nagchampa is een klassieke geur gebaseerd op de warme, zoete, vanilleachtige geur van Benzoin, hét sleutelingrediënt van oude wierook. De rijke balsam en hars noten van Benzoin, tezamen met de muskachtige noten van Mirre, Vetiver en Patchouli zijn afgerond met de Kewda bloemen.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Jyoti Nagchampa has some similarities to the cinnamon heavy Amrita, but here the scent is less monochromatic and more of a tangier multi-spice blend. In fact, it seems likely some of its spicier attributes come from the mix of myrrh, vertivert and patchouli, a group of ingredients that all have great transmutational qualities in different blends. In fact any time Mother’s uses a larger amount of resins in its incenses, it seems to trigger the more balsamic and sometimes evergreen qualities of the base. The mix definitely leaves me very curious about the quality of benzoin used in the ingredients as I recognize none of the usual subnotes and a quality that is truly exquisite. Again this mosaic (which also pulls in kewra to a slight degree) really hits a great balance with a vanilla and spice presence that is just perfect.

- (brandduur 1 tot 2 uur).
Koffie Nagchampa

Een heerlijke, karakteristieke Indiase koffiegeur gerold in een nagchampa wierook. Gegarandeerd cafeïnevrij! Met honing én geen suiker of synthetische zoetstoffen. Ideaal als je met koffie wilt minderen of als je geen goede koffie kan zetten of je koffieapparaat stuk is. Let op, want het is een sterke en dominante geur.

- (brandduur 1 tot 2 uur).
Lakshmi Nagchampa � Godin van Liefde en Schoonheid
Lakshmi Nagchampa is een mildere versie van de populaire Indiase Shanti Nagchampa tempelwierook. Deze is gebaseerd op de zoete gouden Champaca bloem (Michelia Champaka). Sandelhoutpoeder is de basis voor deze Lakshmi Nagchampa, gemengd met Roos en 's nachts bloeiende Jasmijn.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Lakshmi Nagchampa is the line�s mild nagchampa and in many ways is somewhat redundant to the Shanti. For one thing, the line in itself (apart from, perhaps, the Ganesh) is fairly mild as it is, so the muting of the Shanti scents is rather soft, perhaps taking out more of the base and leaving the oils to do more of the work. The spices are quite a bit mellower here, but overall it�s difficult to guess what reformulation caused this one to be so gentle. In many ways you only need Lakshmi or Shanti and I think more incense lovers will move to and approve of the latter�s richer scent.

- (brandduur 1 tot 2 uur).
Lavanya Nagchampa – Schoonheid, Gratie
Lavanya Nagchampa is een frisse, geurige mix van verschillende soorten Jasmijn, de koningin van zuiverheid. De diepere lagen van Jasmijn geven de zoetheid terwijl kruidige groene noten van oosterse harsen het een aura van frisheid en levendigheid geven. Ylang Ylang maakt het extra bloemig en Vanille en Cederhout geven het een zoete, houtachtige basis. 

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Lavanya Nagchampa really clicked with me after a couple sticks when it became obvious that the central part of the incense is very evergreen and spicy. I’ve discussed some of the incenses that contrast florals with a spice that could be roughly described in the cinnamon/clove/hot area, but this seems to get part of its spice from the use of resins as well as cedar, so that the spice note feels more green than red. Users of resin blends may have come across those that are resonantly foresty and that would be the comparison here. But it’s only a beginning and a platform because what dances on top is the jasmine and ylang ylang, and like the Arjava the results are just so delicate. It constantly strikes me that among Indian incenses, many of which can be incredibly strong and aromatic, that these are among the most refined and gentle, something only a master perfumer could gauge so perfectly. In the end it’s almost as if your aromatic senses try to convince you of its floral nature as the bewitching, rich evergreen and liqueur like background bubbles underneath, creating an almost yin/yang like paradox.

- (brandduur 1 tot 2 uur).
Lila Nagchampa - het Goddelijk Spel
Verse Patchouli is op zich al een prachtig parfum uit de natuur, maar gecombineerd met de klassieke aarde tonen van Vetiver en Benzoin, de betoverende Tuberosa bloem en het groene Eikenmos wordt dit een bijzonder mooi geur avontuur.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Lila Nagchampa is a patchouli heavy incense whose other ingredients really shift the whole tonal balance you normally associate with the herb in new and fascinating ways. The Lila goes for the composite approach, like a rainbow color chart changing from one end of the spectrum to the other. Undoubtedly the vetivert changes the patchouli element some, always a great partnering, but perhaps where the benzoin and oakmoss lies is where the true transmutation occurs as it falls into the sweet base. The informational material also calls chocolate as a note as a result of the benzoin and you indeed find a powdery cocoa-like subnote in the mix of all this interaction. Like so many of these beautiful scents this seems like one that will have a learning curve as long as the best incenses because it’s not at all what you’d expect in the long run. It’s better.

- (brandduur 1 tot 2 uur).
Moksha Nagchampa – Bevrijding (spreek uit: Moksja)
Moksha Nagchampa heeft een houtachtige basisgeur met toevoeging van rijke en exotische Kasjmier saffraan. Hierbij gevoegd is een bloemen boeket van rozenblaadjes, Lelietjes van dalen en Tuberosa wat het tot een bijzonder elegante geur maakt.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Moksha Nagchampa …. well if you think it couldn’t get any better than what I’ve already run through then we’d have to at least call this a gamechanger. Champa users may be familiar with a lot of the intersections between style and addition, but the incredibly lily of the valley scent (muguet) that crowns the Moksha is positively ecstatic. And Mother’s doesn’t shy from the contrasts here either, setting off on a trail of oriental woods and saffron notes that end up creating a very rich depth before giving one a floral shock that starts with the rose notes, part of which are described as “citrusy rose petals” which seem to be what I’m picking up as a slight melon-like fruitiness. It all results in the most incredible, kaleidoscopic aroma that has the feminine, floral notes of so many modern perfumes but with the depth of the traditional. I’ve had a few incenses with lily of the valley in them, but none quite so stunning as this one.

- (brandduur 1 tot 2 uur).Pavitra Nagchampa Zuiverheid, Puurheid

Pavitra Nagchampa is een uitbundig en rijk bloemenboeket, samengesteld uit Jasmijn, Jasmijn Grandiflorum, Turkse Rozen, Neroli en fruitige Ylang Ylang. Het wordt gedragen op een basis van mystieke Amber en het aardende Orris balsam. Pavitra als jongensnaam betekent een jongen met een zuiver en puur karakter.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Pavitra Nagchampa might have been the floral in this group I liked the most, if, perhaps, because I spent the most time with it. At this point in taking notes on these incenses you start to run out of descriptive qualities when the incenses still fall into a pink, rosy, “feminine,” floral bouquet category. Certainly they all vary in scent within these qualities, but how to describe this one is difficult because my initial take was that the the top was a bit too strong with the florals of jasmine, rose, neroli, ylang ylang and balsamic orris. But after a few sticks it started to hit me from outside that such a mix works really well with the champa base, perhaps here the balsamic orris is triggering the halmaddi to bring out some more foresty qualities. Anyway if I was to choose one of the floral bouquet champas here to start with it would be the Pavitra, if only because I think it underlines how clever some of these blends are.

- (brandduur 1 tot 2 uur).
Purusha Nagchampa het Beschouwende Bewustzijn (spreek uit: Poeroesja)
Purusha Nagchampa is een geur die de ontspannende therapeutische werking van Engelse lavendel in zich draagt. Ondersteund door een basis van Citrus noten, groene Patchouli noten en zachtheid van Orris wortel en melkachtige Benzoin. In de basis bevindt zich ook een Salie noot die tezamen met de Lavendel het een verfrissend aroma geeft.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Purusha Nagchampa is another of the dominantly lavender incenses in the line, which follows the absolute success of the Ganesh Nagchampa. Mothers uses a number of different lavenders, however, and in this case were seeing an English lavender at the front, a note that is probably the most dominant lavender scent in any of these incenses. But while sitting on the top, the ingredients from the base up do a lot to modify the scent. For one thing this is one of the few, if not the only incense that has a sage note, an ingredient that seems to be far more common in American incenses (specifically southeast or Native American blends). Here its used to modify the lavender, and the results seem to bring out some of the wilder, herbier elements the two ingredients have in common. Im not as familiar with orris, but I suspect this has a great deal to do with the more unfamiliar middle subscents that help to give this incense its individual personality. Closer to the base, the patchouli blends with the balsamic nature of the halmaddi to help make sure the top notes dont go overboard. In the end this is definitely on the sweeter side of the Mothers range, but its got just that touch of wildness to rein it all in.

- (brandduur 1 tot 2 uur).
Radha Nagchampa De Tweeling Ziel van de Jonge Krishna

Radha Nagchampa is een delicaat rozenboeket, samengesteld uit wilde zoete Indiase witte rozen, verrijkt met lagen van rode en gele rozen en Geranium. Een geur met prachtig zoete rozen noten die je kamer gevuld houdt met rozen.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Radha Nagchampa is more dry and robust as a floral and includes white rose and spicy geranium. Anything with geranium tends to lose me and this wasn’t much of an exception, but putting aside the personal preference, you’d have to discuss this one in terms of its rosyness. As such this is perhaps the least bouquet-like as a floral, but it moves in the type of floral direction that I tend to find a bit harsh. It does have the same sort of clever balance the rest of the incenses in the line does in terms of the oils matching up with the base, but as this was the fourth incense so close in style, I was started to really run out of ways to separate this from the rest. In the end I’d probably say start with Pavitra, if you really love it follow it up with Govinda.

- (brandduur 1 tot 2 uur).
Rishi NagchampaYogi uit de Vedische Tijd

Rishi Nagchampa is een vrolijke geur van friszoete rode rozen, jasmijn en blauwe viooltjes Door zijn blije en warme geur is het een favoriet voor kinderen en volwassen kinderen. Een geur uit en voor het hart.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

It’s perhaps a tribute to how modern this latest batch is that Rishi Nagchampa is described as an incense children love, and sure enough this mix of red roses, fruity jasmine  and blue violets puts this square in the inoffensive and fruity berry category. Generally anything this reminiscent of stawberries or raspberries will tend to be fairly popular but as most incense lovers know, you can only approximate these kinds of scents and in doing so the results often come off a bit generic, sure you won’t offend anyone but the results won’t be particularly exciting either. As a result even though this strikes me as a natural incense, the mix of scents leaves this feel a bit synthetic or dull. It’s lightly reminiscent of the smell of a big vat of gumballs at a candy shop or berry candles. It actually is quite well done overall in that it’s a lot better than most incenses this style, but like most of this new expansion it feels tailor made for people with only a casual interest in incense.

- (brandduur 1 tot 2 uur).
Salie Nagchampa

Salie wordt in veel culturen gebruikt om jezelf en je omgeving te reinigen van negatieve invloeden en om de atmosfeer te verfrissen. In Salie Nagchampa is Salie de hoofdnoot, die begeleid wordt door bevriende kruiden en ingrediënten. Naast deze wierook zijn onze voel-gels 'Ontspannen zenuwen' en 'Rust bij jezelf' mooie aanvullingen om jezelf te beschermen.

- (brandduur 1 tot 2 uur).
Sattwa Nagchampa – Gelijkmoedigheid, Verlicht Verstand
Sattwa Nagchampa is een warme, rijke en intense geur waar je lang van kunt genieten. De basis is gemaakt van oosterse, houtachtige geuren tezamen met de Indiase Kewda bloem, verfrissende Vetiver en verzachtende Lavendel. Tuberosa bloemen maken het tot een mooie, afgeronde geur.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Sandalwood is a main ingredient in all these incenses but it perhaps makes its presence most known in the Sattwa Nagchampa. With kewra, lavender tuberose and vetivert in the mix, this is definitely something of a cousin to the Atma and Hansa blends, if you can imagine the biggest change to be an increase in the amount of woodiness used. The vetivert here also seems to be turned up enough to give the scent a pleasant and sharp subnote and adding this to the woods and halmaddi base helps to balance the florals without reducing the richness of the scent. Overall this is a very pretty incense with a lot of activity in the mix and it’s among the bolder scents in the line. And like its cousins, the mix seems gauged to reveal its complexity slowly over time, something a review really can’t account for without an excessively lengthy preparation period.

- (brandduur 1 tot 2 uur).Siddhartha Nagchampa De Jonge Boeddha

Siddhartha Nagchampa is een fris en spontaan bloemenmengsel met het hemelse Ylang Ylang, de frisheid uit Neroli, de volheid uit Rozen, de charme van Seringen en wordt gedragen door een mintachtige Patchouli

- (brandduur 1 tot 2 uur).
Veda Nagchampa Wijsheid

Veda Nagchampa is de meest oorspronkelijke Nagchampa honinggeur samengesteld uit Heilige Olibanum Wierook en Benzoin hars. Een geur als uit de tijd van de Veda wijsheid 5000 jaar geleden.

- (brandduur 1 tot 2 uur).
Vishnu Nagchampa – Hindoe God die de schepping in stand houdt en beschermt (spreek uit: Vieschnoe)
Vishnu Nagchampa bevat een aroma van exotische specerijen en zoete geuren uit het Oosten. Een harmonie van bosnoten van Eikenmos en Cederhout wordt ondersteund door een houtachtige oriëntaalse geur van Saffraan. Frisse citrus en groene noten voegen een plezierige toon van klassieke Fougere noten toe.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Vishnu Nagchampa is described as “accented with saffron and based on oriental notes.” The saffron note is quite light overall and gives the incense a slightly spicier scent. Like the Ananda it kind of sits between the Ganesh and Shanti in terms of sweetness and dryness although it’s probably a bit closer to the Shanti. It’s almost liquor like in a way, with hints of cognac, whisky or fine rum at times, probably due to the nature of the oil. Like Ananda it has a bit more of a learning curve but is ultimately no less fine than the rest of the incenses in the line.

- (brandduur 1 tot 2 uur).
Yajna Nagchampa – Offering (spreek uit: Jakjnja)
Yajna Nagchampa is een uitgebalanceerd mengsel van kalmerende en aardse lavendel met zachte en rijke houtachtige noten van Nagarmotha olie uit India. Dit wordt mooi ondersteund door kruidige en muntachtige ondertonen van Patchouli en bosachtig Eikenmos, verankerd met een basis van warme oriëntaalse houtsoorten.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Continuing a number of incenses with a strong lavender element is the spicy Yajna Nagchampa. However, if some of the Mother’s scents tilt more to a floral side, this is a decidedly spicy incense with woody notes, nagarmotha oil, patchouli and oakmoss all combining to imply a spice that also reminds me of cinnamon toast. This is also a very woody incense, however the type of wood scent it reminds me most of is akin (but far superior to) Satya’s Patchouli Forest scent, with that sense of crystalline, green resin that that incense evokes. Not only is the Yajna spicy, but it’s also devilishly complex in that there seems to be a lot of elements that make up this level of the incense. The oak moss is particularly noticeable here, almost more than a subnote at times, and with the patchouli it grounds the scent as something far more earthy the fire-like. In the end as you notice all this spicy, grounded activity it makes the presence of the lavender on top such a surprise and delight.

- (brandduur 1 tot 2 uur).
Yoga Nagchampa

Yoga betekent versnelde persoonlijke ontwikkeling door middel van concentratie en innerlijke bewustwording en groei: 'Alle leven is yoga'. Naast wierookgeuren kunnen onze voel-gels 'Yoga', 'Vertrouwen', 'Vrijheid' en 'Bij je zelf' daarbij een grote hulp zijn.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


De Moeders Kruidenwierook

Kruidenwierook is van een andere klasse dan onze geparfumeerde bloemenwierook de Moeder's (Gouden) Geuren en Mira wierook. Het gebruik van onze kruidenwierook laat je de geuren en het gevoel van de natuur op unieke wijze ervaren. Onze kruidenwierook heeft een bepaalde zachtheid, omdat er weinig (bloemen)olie ingredienten en meer gedroogde kruiden ingredienten in worden gebruikt. Als gevolg kunnen de geur ingredienten zich steeds op een iets andere manier aan onze neus voorstellen in de loop van het branden en in verschillende ruimtes.

Houtskool geeft geen bijgeur bij branden, het is zeer schoon en daarom komt bij onze zwarte houtskool stokjes weinig rook vrij. De ingredienten van onze kruidenwierook branden in tegenstelling tot houtskool wel met een geur, waardoor het karakter van de kruidengeur meer 'hout en kruid'-achtig is en met een lichte rook de geur verspreidt. Onze natuurzuivere kruidenwierook is te verkrijgen in pakjes met 24 stokjes en in pakjes met 12 kleine stokjes. In de toekomst zullen de kruidenwierook olien ook te krijgen zijn in 5 ml flesjes voor gebruik (bij bijenwas) in aromalampjes en mogelijk in bijenwasvormpjes.

Ook onze kruidenwierook is, zoals al onze wierook voor de laatste 40+ jaar, handgerold en verpakt in uniek gemarmerd papier van katoen.

Door het ontbreken van tussenhandel en door het Eerlijke Handel kenmerk is onze kruidenwierook half zo duur als andere merken (en dat terwijl het aantal stokjes en de kwaliteit hoger ligt).


ANIJS
Een anijs-zoete en zachte kruidige geur. Onschuldig, speels, blij, kindvriendelijk en bemoedigend. Roept de geur een link naar schaatsen en de Elfstedentocht op? Het heeft een hint naar de vertrouwde geuren Amber en Kaneel en Kruiden van de bloemenwierook. Voor aromalampjes hebben wij Anijszaad essentiële olie (1 ml en 5 ml).CITROENGRAS


CITRONELLA RUST


CITRONELLA VERRASSING


EUCALYPTUS
Een schone geur van pure eenvoud en erg aantrekkelijk. De eenvoud kan je het gevoel geven van oneindigheid? Een goed en mooi voorbeeld van een kruidenwierook. Voor aromalampjes hebben wij Eucalyptus olie (1 ml en 5 ml).


EUCALYPTUS BLAUW
De Eucalyptus geur uit een onaangetaste schone natuur, met bijzondere ondertonen. Met een bepaalde frisheid, zachtheid en warmte (bijna amberachtig). Inspireert je creativiteit en motiveert je jezelf te overstijgen? In India wordt eucalyptus geassocieerd met egoloosheid. Een unieke geur waar je naar op zoek was? Voor aromalampjes hebben wij Eucalyptus olie (1 ml en 5 ml).


KANEEL BAST
De geur van kaneel bast is als de geur van een kaneelstokje (en kaneel koekjes?). Wat sterker en zoeter dan Kaneel blad. Eenvoudig, duidelijk en prettig. Voor aromalampjes hebben wij Kaneel bast essentiële olie (1 ml en 5 ml)


KANEEL BLAD
De geur van geborgenheid, ontspanning en warmte van Kaneel blad. Een geur om je in te wentelen. Deze geur is de vriendelijkheid zelve en kan je het gevoel geven dat de wereld goed moet zijn. De geur is lichter en transparanter dan de geur van een kaneelstokje. Voor aromalampjes hebben wij Kaneel blad essentiële olie (1 ml en 5 ml).


KRUIDNAGEL AVONTUUR


KRUIDNAGEL VRIENDSCHAP


MUGGEN ? (NOCHI BLAD)
Een geur uit het hart van de natuur: donkergroen, compact en stevig, maar niet te sterk. De geur ontspant de zenuwen en kan als bevrijdend aanvoelen. Roept deze geur daarom beelden op van expedities in een ongerepte natuur en kampvuurtjes? De bijzondere natuurgeur is goed te ruiken aan het wierookstokje. De bladeren van de Nochi struik uit Zuid-India worden daar gebruikt tegen muggen en hebben iets van een harsachtige geur. De bladeren zelf komen uit het landbouwproject dat vooraf ging aan de start van de Moeders Geuren wierook.


NEEM (AZADIRACHTA INDICA)
De geur van de bladeren van de Neem boom hebben een reinigende werking. De geur heeft een kruidig karakter en heeft voor sommigen iets bloemigs. Neem lijkt een goed alternatief voor Salie en het smudgen met Salie. Neem olie is effectief bij vrijwel alle "ziekten en beestjes" bij planten, bomen en struiken.


PALO SANTO HEILIG HOUT


PALO SANTO HEILIG HOUT EXTRA
De geur van Palo Santo Heilig Hout extra is meer harsachtig, wat zoeter, sterker en complexer met meer lagen. De geur is authentiek en avontuurlijk door iets jungleachtigs. Uitstekend te gebruiken voor reiniging in diepere lagen. Een leerzame geur. Een mooi en sterk alternatief voor Salie.


ROZEMARIJN
De geur van Palo Santo Heilig Hout extra is meer harsachtig, wat zoeter, sterker en complexer met meer lagen. De geur is authentiek en avontuurlijk door iets jungleachtigs. Uitstekend te gebruiken voor reiniging in diepere lagen. Een leerzame geur. Een mooi en sterk alternatief voor Salie.


ROZEMARIJN LAVENDEL
De rozemarijn voor kinderen: heerlijk, vriendelijk en vriendschappelijk. Een echt mooie geur. Een glimlach nodig? Een opkikkertje? Een hulp tegen eenzaamheid? Voor aromalampjes hebben wij Rozemarijn essentiële olie (1 ml en 5 ml).


SALIE KRUIDENWIEROOK