Wierook info

Geuromschrijvingen

De Moeder's Geuren producten zijn eerlijker

productenOnze producten zijn niet alleen eerlijker omdat wij voldoen aan alle criteria van Eerlijke Handel: zij voldoen aan alle criteria van eerlijkheid.
Eerlijk naar de natuur: sinds 1977 wordt onze bloemenwierook alleen met natuurlijke olien samengesteld, gerold met duurzaam bamboe uit Assam (het snelst groeiende gras ter wereld met 1 cm per uur), met houtskool van duurzame kokosnootbast, met milieuvriendelijk cellofaan en met handgemarmerd en handgemaakt papier van hergebruikt katoen verpakt en met 3 miljoen stokjes tegelijk per zeecontainer verscheept.
Eerlijk naar de producent: meer dan 200 voornamelijk vrouwen hebben permanent werk (vanwege het handgemaakte karakter van onze producten*) met een goede beloning inclusief medische verzekering, pensioen en leen mogelijkheden, en gouden handdruk bij huwelijk, terwijl wij een goede prijs betalen voor de ruim 750.000 producten die wij jaarlijks afnemen.
Eerlijk naar de consument: wij bieden eerlijke producten met de beste prijs/kwaliteit verhouding door het ontbreken van tussenhandel en het hanteren van eerlijke marges (hierdoor krijgt de consument minimaal tweemaal zoveel waarde voor zijn geld in vergelijking tot andere producten). Bovendien leveren wij als enige merk wierook gegarandeerd zonder chemische toevoegingen zoals ftalaten en muskverbindingen (die onze gezondheid en met name onze hormoonhuishouding kunnen verstoren).
Eerlijk naar de wereld: 50% van onze winst gaat naar ontwikkelingsprojecten in de breedste zin van het woord.

Door de mildheid en natuurlijkheid van onze geuren (door onszelf ontwikkeld en daarmee het enige echt Nederlandse merk) zijn wij de natuurlijke keuze van de wierookliefhebber geworden en wordt er in Nederland iedere 3 seconden een wierookstokje of kegeltje van ons aangestoken door iemand die zich beter of fijner wil voelen (want ja, wie wordt niet blij van een bloemengeur :-)).
Bloemenwierook is de mooiste sfeerbrenger in de Nederlandse huizen geworden: ontspannend, ondersteunend, troostend, geluk en blijheid brengend met schoonheid en herinneringen.

De Moeder's Geuren producten: de meest eerlijke keuze.

*om banen voor vrouwen te scheppen en te behouden zijn onze producten geheel handgemaakt: de stokjes en kegeltjes zijn met de hand gerold, de teksten op de pakjes zijn met de hand gezeefdrukt, de pakjes zijn met de hand gemarmerd (waardoor geen pakje hetzelfde eruit ziet en zo een uniek geschenk wordt) en met de hand ingepakt.4 2 5 6 3 1De Moeder's Geuren Bloemen-, Bos- en Houtgeuren

AMBER 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Amber is een geur die alles heeft: zij laat je glimlachen, zij wekt vertrouwen in het leven en geeft je daarmee rust en brengt je bij je zelf. Deze geur laat je thuis komen en is de favoriet van ouderen, zoals mijn moeder.
GEUR: Een verrukkelijk zachte zoete geur. Een droomgeur. Rustgevend, warm en erg prettig voor het gevoel. Een vriend voor het leven. Een goed cadeau voor iedereen die van rust houdt of zich wil ontspannen. De favoriete geur van mijn moeder.

MEER INFO EN BESTELLEN
AVONDROOS 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Avondroos is de fantastische geur van Tuberosa: diep, het krachtige zusje van de Gardenia. Zoals de naam zegt: een geur voor de namiddag en avond die je laat leven en gronden in deze avontuurlijke wereld.
GEUR: Duidelijk, krachtig, warm en iets zoet. De geur van Tuberosa, prettig en exotisch. Een heerlijke geur voor een fijne avond.

MEER INFO EN BESTELLEN
BOS LAVENDEL 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Lavendel brengt rust naar onze belaste zenuwen en het bos brengt een vleugje mysterie met onverwachte wendingen in onze gevoelens: een gouden combinatie. Het maakt je zenuwen rustig en nieuwsgierig.
GEUR: Boslavendel brengt visioenen van een vriendelijk sprookjesachtig bos met tevreden hobbits en kabouters. Als je wilt aarden en ontspannen na een volle dag.

MEER INFO EN BESTELLEN
ENGELSE LAVENDEL 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Een mooiere lavendel heb ik nog nooit geroken: vol subtiliteiten van schoonheid en balans en harmonie. Wil je proeven en genieten van hogere sferen in geurbeleving dan is deze geur een belangeloze uitdaging voor onervaren geluk.
GEUR: Engelse lavendel is de complete lavendel – een spectrum van geuren die prachtig harmoniëren en je verwelkomen met een ongekende zoetheid en een opmerkelijke, zachte vriendelijkheid. Een geur om bij thuis te komen.

MEER INFO EN BESTELLEN
GARDENIA 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Een witte warme gloed met een bedwelmende verzadiging van rijke avonturen vol hoop uit de vervlogen tijden der Art Deco jaren van de vorige eeuw. 
GEUR: De rijke geur van de gardeniabloem. Een aparte, karakteristieke en iets zwaardere geur vol interessante accenten.
* alleen verkrijgbaar via onze webwinkel

MEER INFO EN BESTELLEN
HERFSTBLAADJES 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Als de herfstgeuren je lief zijn en je wilt ze in alle seizoenen ervaren dan is hier je kans. Een rijk en diep palet aan aardegeuren doen je zwemelen en reizen in je fantasie. Je kunt het geluk hebben dat je de onzichtbare kabouters denkt te herkennen aan hun pijptabak.
GEUR: Een heerlijke verrassende bosgeur, waarbij je jezelf thuis in de natuur voelt. Een warme, rijke en inspirerende geur. Een geur om van te houden als van een vriend. De Gouden geur is een heel bijzondere geur voor de echte liefhebber: mooi en helder.

MEER INFO EN BESTELLEN
JASMIJN 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Jasmijn staat voor puurheid en je vergeten zelf. De subtiliteit van de geur is de sleutel die je kunt meenemen als een goede vriend. Het is een bijzondere en zorgzame geur die haar geheim niet gemakkelijk laat kennen.
GEUR: Jasmijn is licht, zacht en mild. De intieme geur van puurheid en van zuiverheid. Jasmijn is een uitzonderlijke geur en enig in zijn soort. Voor Mediterrane herinneringen.

MEER INFO EN BESTELLEN
KAMPERFOELIE 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Kamperfoelie kennen we als de zoetheid van zwoele zomeravonden. Een geur uit een oud paradijs die je vrolijk laat dromen van de zorgeloze toekomst nabij. Laat de wereld geuren naar kamperfoelie en er zullen geen conflicten meer kunnen ontstaan, alleen meer geluk en harmonie.
GEUR: Kamperfoelie is zoet van honing en vriendelijk van aard. De herinnering aan de geur van Kamperfoelie die je op een zomeravond verrast is uniek en onvergetelijk.

MEER INFO EN BESTELLEN
KANEEL EN KRUIDEN 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Kruiden uit vervlogen tijden en verre exotische landen is de herinnering van Kaneel en kruiden. Het prikkelt en stimuleert zonder te overdrijven en geeft een leuke touch aan de atmosfeer van het moment.
GEUR: Kaneel en Kruiden bezit de warme blije geur van kaneel en fijne kruiden. Door de rijkdom aan ingrediënten toont deze wierook elke keer een iets ander gezicht.

MEER INFO EN BESTELLEN
LAVENDEL 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Lavendel is een balsem voor onze zenuwen, Het kan de last van de dag overnemen en je verdiende rust schenken. Universitair onderzoek wees uit dat lavendelgeur bij bejaarden een betere slaap gaf dan slaapmiddelen.
GEUR: Lavendel is een van onze zachtste geuren. De karakteristieke geur van lavendel met een verrassend vleugje zoet. Lavendel is fris en werkt rustge­vend. Onderzoek heeft uitgewezen datlavendel een goed middel is om bij in slaap te vallen. De Lavendel Goud is een revelatie.

MEER INFO EN BESTELLEN
LOTUS 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Lotus is een heerlijk zoete geur, vol en rijk van karakter. Lotus is inspirerend en maakt je iedere keer weer blij. Een heel positieve geur die warmte geeft en bescherming (neemt negatieve energie weg). Een vriend voor alle dagen en moeilijke tijden.
GEUR: Last van negatieve energieën (in en om je heen)? Lotus neemt ze weg! Onze Lotus is gekoppeld aan een geheime blijmaker: zij beurt je op en laat je ruiken van positieve energie. Het leven is blij is de boodschap van Lotus.

MEER INFO EN BESTELLEN
MIRRE 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Mirre is van oudsher een vrede-brenger. Wil je vrede in jezelf ervaren dan is onze Mirre de ervaringsdeskundige. Je kunt de vrede voelen dalen van je hoofd naar je hart naar je buik en misschien zelfs je lichaam. Wat de natuur allemaal niet in zich verbergt :-).
GEUR: Mirre is een heel oude geur. Deze Mirre is actief, blij en avontuurlijk. Een 'wijze' geur die je nooit kan vergeten.

MEER INFO EN BESTELLEN
MUSK 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Wil je gewekt, opgewekt, geactiveerd worden dan is Musk de eerste keuze. Musk geeft je een boost die gezonder is dan een energie-drink :-). Onze Musk is uniek door zijn Saffraan noot. Je zult deze Musk uit duizenden herkennen en je leven lang nooit vergeten door zijn uitzonderlijkheid.
GEUR: Musk is een verleidelijke musk enig in zijn soort. Zij komt met een avontuurlijke topnoot van saffraan. Een actieve geur die heel goed is om bij te leren, te studeren of geconcentreerd te werken. Werkt ook goed als hulp om 's morgens wakker te worden.

MEER INFO EN BESTELLEN
OOSTERSE ROOS 24 LANGE STOKJES

Deze roos is voor liefhebbers: een onbekende geur uit India waarop je levenslang verliefd kan blijven. Misschien moet je je anders voelen of van onbekende avonturen houden om deze geur te herkennen.

MEER INFO EN BESTELLEN
PASSIEBLOEM 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Passiebloem is een Chypre parfum uit vervlogen tijden, een tophit bijna 100 jaar geleden. Verleidelijk en avontuurlijk. Je voelt je (weer) jong met een onbegrensde toekomst droom. Elke keer weer als je hem, of is het een haar, opsteekt.
GEUR: Passiebloem is een prachtige Fougere (=varen) compositie. Een fantasievolle geur die blijft boeien. Inspirerend en creatief. Heel geschikt als apart cadeau.

MEER INFO EN BESTELLEN
PATCHOULI 24 LANGE STOKJES

BELEVING: De FlowerPower geur van de 60's. Wat milder en mooier maar nog steeds zo herkenbaar als unieke geur. Er wordt gezegd dat zij je door moeilijke tijden kan helpen, misschien omdat standvastigheid het hoofdkenmerk van deze geur is.
GEUR: Patchouli is de karakteristieke geur van de jaren 60. Deze patchouli wordt verzacht met een rozen noot en is verrijkt met kruiden.

MEER INFO EN BESTELLEN
RODE ROOS 24 LANGE STOKJES

BELEVING: De roos staat voor de waarden schoonheid en liefde. Deze rode roos is jeugdig en open. Je kunt er ook een bepaalde opgeruimdheid in ontdekken die licht maakt als bij een open hart.
GEUR: Rode Roos is een prachtig rode geur, jong en blij van geest. Een geur om verliefd op te worden. Een tijdloze rode roos die een prachtig geurend alternatief is voor een bos rode rozen.

MEER INFO EN BESTELLEN
ROZEN EN VIOOLTJES 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Voor mijn hart de mooiste en warmste geur. Het is veruit de favoriete geur van kinderen. Hij maakt je blij en vrolijk, zorgeloos en huppelend. Spelen is altijd een genot met Rozen en viooltjes, het is een speeltuin in geur.
GEUR: Rozen en Viooltjes is heerlijk zoet met een vleugje viooltjes. Een geur met een zonnige glimlach. Onze meest blije geur, een geur om vrolijk van te worden. De absoluut favoriete geur van kinderen. Een bloeiende en blije zomertuin in huis.

MEER INFO EN BESTELLEN
SINAASAPPEL 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Anders dan je verwacht: mysterieus, avontuurlijk, onbekend. Een zwaardere geur voor de avond die zijn geheimen niet prijs geeft.
GEUR: Een aparte, iets zwaardere bloemengeur. Een fantasiegeur om bij weg te dromen. Een geur voor de avond.

MEER INFO EN BESTELLEN
VANILLE 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Een geur om van te houden want van alles in je wordt er blij van. Onze vanille krijgt zijn rijkdom en diepte door de Heliotroop noot die haar zo aantrekkelijk maakt zonder dat je de vinger erop kunt leggen: zoetheid met meer ..... Kook en bak ideeën?
GEUR: Vanille is een rijke mix van vanille, heliotroop en een vleugje roos. Dit is onze zoetste geur. Rond, vol en blij en je wordt er niet dik van.

Meer over Vanille:

MEER INFO EN BESTELLEN
WIEROOK U.D. OUDHEID 24 LANGE STOKJES

BELEVING: De hars in deze geur was vroeger duurder dan goud. Geen andere geur brengt je verder terug in de tijd. Door de toevoeging van roos waan je je in de oudste paleizen van weleer. Olibanum hars was een sleutelingrediënt bij het mummificeren van de Farao's van Egypte 3 tot 5 duizend jaar geleden.

GEUR: Wierook uit de Oudheid is de oorspronkelijke wierook met interessante accenten. De basis van deze geur is olibanum hars (= het bestanddeel van kerkwierook) waaraan extra zoete en rozige noten zijn toegevoegd.

artikelen:

MEER INFO EN BESTELLEN
WILDE BLOEMEN 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Een bouquet van zelfvertrouwen en toekomst. Verrukkelluk is de beschrijving van deze geur. Helpt je tot rust te komen en te gronden. Het lijkt ook iets te hebben van wilde aarde.
GEUR: Wilde Bloemen is een opmerkelijk bosachtige bloemengeur. Krachtig, opbeurend en tegelijk rustgevend. Een geur die je aardt en beschermt.

MEER INFO EN BESTELLEN
ZUIVERINGSHOUT 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Wordt in India onder de naam sambrani gebruikt om het huis te zuiveren en het zit in elk zalfje als antibacterieel middel. Zuiveringshout is een bescheiden geur zonder pretenties die haar werk zorgvuldig doet.
GEUR: Zuiveringshout zuivert de atmosfeer in huis en werkt reinigend. Een nuchtere geur, die wat harsachtig ruikt. Ideaal voor zomers buiten en voor u en uw kinderen in de tent en caravan.

MEER INFO EN BESTELLEN
ZUIVERINGSHOUT WOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Zuiveringshout met een bos en woud accent. Het is een makkelijke geur die je helpt te aarden, als een boswandeling onder een dichtbegroeid bladerdak.
GEUR: Zuiveringshout Woud is Zuiveringshout met toevoeging van een frisse bosnoot.

MEER INFO EN BESTELLEN
 De Moeder's Gouden Geuren

AMBER GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: De warmte en vertrouwdheid van Amber. Helpt je bij je zelf te komen en wijst je op verborgen grenzen en weerstanden: een geur met uitersten van rust en activiteit. Ruik ik ook iets van anijs?
GEUR: Amber Goud herbergt een heerlijke zoetheid met een vleugje karamel. Een warme vriendelijke geur (verwarmt zelfs als je het koud hebt). Het doet ook denken aan Grootmoeders kruidenkoeken. Een geur vol en rijk die rustig en geborgen aanvoelt.


MEER INFO EN BESTELLENGERANIUM GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Geranium heeft een hart van rozen. Een geur van eenvoud en zachte liefde en stille schoonheid. Waar Geranium brandt heb je een hoekje rust in huis: even weg in een onzichtbare omarming.
GEUR: Geranium Goud is een fris groen-rode geur met een aards accent. Een persoonlijke en intieme geur die je dichter bij je innerlijk brengt.


MEER INFO EN BESTELLENHERFSTBLAADJES GOUD 12 LANGE STOKJES

BELEVING: Zo zal een Herfstbos in de hemel geuren, denk je al gauw. Het heeft alles: een rijk karakter als een kapitein op een schip, uitnodigende fantasieën van een geboren dromer en de verre roep van ongehoorde avonturen van onsterfelijkheid. Herfstblaadjes Goud moet de inspiratie zijn geweest voor Cartier toen ze Declaration creëerden, want het is een goede kopie.
GEUR: Een complete geur: bossig, kruidig, houtig, geurig. Een geur om van te houden: vol met een mooi karakter, helder, statig en tegelijk vriendelijk. Hier wil je wel een kamer mee vullen en is het jammer als de geur weer verdwenen is. Gelukkig is het niet alleen een geur voor de herfst.
Let op: duurder dan de andere Gouden Geuren


MEER INFO EN BESTELLENHERFSTBLAADJES GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Zo zal een Herfstbos in de hemel geuren, denk je al gauw. Het heeft alles: een rijk karakter als een kapitein op een schip, uitnodigende fantasieën van een geboren dromer en de verre roep van ongehoorde avonturen van onsterfelijkheid. Herfstblaadjes Goud moet de inspiratie zijn geweest voor Cartier toen ze Declaration creëerden, want het is een goede kopie.
GEUR: Een complete geur: bossig, kruidig, houtig, geurig. Een geur om van te houden: vol met een mooi karakter, helder, statig en tegelijk vriendelijk. Hier wil je wel een kamer mee vullen en is het jammer als de geur weer verdwenen is. Gelukkig is het niet alleen een geur voor de herfst.
Let op: duurder dan de andere Gouden Geuren


MEER INFO EN BESTELLENIRIS GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Een etherische en onwereldse schoonheid die je kunt transporteren naar de wonderwereld van elfen en waternimfen. Ideaal om weg te dromen in een onzichtbare natuur van verfijndheid. En toch is het ook een geur voor jongens en mannen.
GEUR: Iris Goud is de lotus van het Westen. Een geur met zowel aarde als licht componenten - verbindt hemel en aarde. Gedistingeerd en rustig.
Let op: duurder dan de andere Gouden Geuren


MEER INFO EN BESTELLENJASMIJN GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Misschien wel onze meest intieme geur. Het kan je bij een stukje van je zelf brengen dat je misschien vermoedde maar nog niet kende. De lieflijkheid voelt niet van deze aarde. Als dit je ware zelf is wil je dit nooit meer in de steek laten en weet je zeker dat alles in de wereld goed gaat komen.
GEUR: Jasmijn Goud kan je bij een stukje van jezelf brengen dat je nooit gekend hebt. Het gevoel vrede met jezelf te hebben, bij jezelf thuis te zijn. De geur is vol schoonheid en puurheid. Jasmijn Goud brengt een spirituele atmosfeer.


MEER INFO EN BESTELLENKANEEL GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Kaneel Goud heeft een onmiskenbare oervorm van zoete rijkdom en warmte die ons steeds weer omhult met een frisse gezelligheid. Kaneel Goud is familie blijheid. Het is een snoephuis vol herinneringen. Kaneel is bovendien een veelzijdig specerij dat ons gezond houdt.
GEUR: Kaneel Goud is de Kerstgeur! Warmte en zachtheid vliegend op een kruidig tapijtje. Een prachtig kerstcadeautje.


MEER INFO EN BESTELLENLAVENDEL GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Een Rolls Royce lavendel: je kijkt steeds weer op als je hem ruikt. Ondefinieerbare klasse die hoog blijft zweven en toch contact heeft met de grond. Zij heeft iets raadselachtigs dat tegelijk concreet en ongrijpbaar is. 
GEUR: Lavendel Goud is de verrukking van Lavendel. Ontspannend en rustgevend en zo een balsem voor ons zenuwgestel. Een schoonheid van eenvoud en verfijning. Een blauwe geur, verzachtend en neemt zorgen weg. Ontroerend lekker.


MEER INFO EN BESTELLENLENTEBLOESEM GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Mooi, fris en zomerblijheid zijn karakteristiek voor Lentebloesem Goud. De huppelende lammetjes in de geur houden je alert en wakker als je lang auto rijdt. Het heeft een kinderlijke speelsheid die je jeugdig laat voelen.
GEUR: Lentebloesem Goud bestaat uit een heerlijk boeket lentebloemen. Fris, vriendelijk en opwekkend. Een goede geur om in de auto te branden als je moe bent.


MEER INFO EN BESTELLENLOTUS GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Een geur van de goden? Verrukkelijk zoet en fris als bijzondere combinatie. Het lijkt ook een noot van tevreden blijheid te hebben. Lotus Goud kan gebruikt worden om negatieve energie te neutraliseren, een handige bijkomstigheid.
GEUR: Lotus Goud is een zeer verfijnde geur. Zoet met een verwijzing naar Franse parfum. Positief, opbouwend, neemt negatieve energie weg.


MEER INFO EN BESTELLENMIRRE GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Vrede, vrede, vrede, in je zelf is een geschenk van Mirre Goud. Vrede maakt je innerlijk op een heel zachte wijze schoon. Mirre Goud is daarom een fijne meditatiegeur die je bij je innerlijk kunt brengen als een moeder die je bij de hand neemt.
GEUR: Mirre Goud is een geur waar je gelijk een beetje verliefd op wordt. Een vrouwelijke geur, prettig in de omgang, zachtaardig, kun je niet boos op worden. Brengt mooie gevoelens met zich mee.


MEER INFO EN BESTELLENMUSK GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Een verleidelijke geur die je alert maakt: wat een vondst! De geur kan dingen in je wakker maken die je lang vergeten was. Het kan een levensvreugde opwekken die je tot actie verleidt: een stuk goedkoper en gezonder dan een energy-drink .
GEUR: Musk Goud is de diepe en krachtige geur van Musk. Een avontuurlijke geur met een exotische tintje. De actieve geur is heel goed om bij te leren, te studeren of te werken. Werkt ook goed als hulp om 's morgens wakker te worden.


MEER INFO EN BESTELLENPATCHOULI GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Een opwekkende geur die je tegelijk laat aarden. Het lijkt een verzachtende balsem voor de (onder)buik te zijn, wat verklaart waarom de geur je uit een dipje kan halen en depressie kan verlichten. Waren de Hippies daarom zo blij en vrolijk?
GEUR: Patchouli Goud is gemaakt om de 60’s te kunnen herruiken. Een Patchouli die je alleen in je mooiste dromen hebt kunnen ruiken. Patchouli Goud werkt bovendien uitstekend tegen neerslachtigheid en depressie.


MEER INFO EN BESTELLENRODE ROOS GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: De roodste rode roos verrijkt met rozen absoluut. Gevuld met diepe genegenheid die naar onvoorwaardelijkheid neigt. Een echte moedergeur met zachte en krachtige beschermende armen en een huiselijke vanzelfsprekendheid.
GEUR: Rode Roos Goud is de lekkerste en roodste wierookroos van Nederland. Je gelooft niet wat je ruikt als je rozenfan bent. De blijde geur van liefde en schoonheid. Het hele jaar door een bloeiende rozentuin in huis. Een persoonlijke vriend.


MEER INFO EN BESTELLENSINAASAPPELBLOESEM GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Verfrissende citrusgeur die bergen kan verzetten en werken licht maakt. Associaties van zon en jeugd in overvloed. Het geeft een hint van zorgeloosheid.
GEUR: Sinaasappelbloesem Goud is een diep geurende citrus vol neroli en petitgrain olie en bovendien een vleugje van de absoluuts van jasmijn en roos.


MEER INFO EN BESTELLENVANILLE GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Vanille met een mysterieuze, ongrijpbare noot van lichtheid en schoonheid. Geeft zij rust in beweging? Wat is haar mysterie, vraag je je af.
GEUR: Vanille Goud is een heerlijke en verrukkelijke vanille. Voor wie de gewone vanille te zoet vindt, is deze gouden versie een bredere en diepere geur die inspireert, prikkelt, opwekt om meer van je zelf te ontdekken of je wereld op een andere manier te bekijken.


MEER INFO EN BESTELLENYLANG YLANG GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Een moeilijk definieerbaar gevoel van verfrissende schoonheid en verre vriendschap. Als een schone vrouw die niet zomaar alles van zichzelf prijs geeft? De geur lonkt je wel even weg uit die gehaaste wereld.
GEUR: Ylang Ylang Goud is een delicate geur met een citrus toon, die zowel ontspant als stimuleert. Zij brengt je in contact met je positiviteit.


MEER INFO EN BESTELLENZUIVERINGSHOUT GOUD 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Voluptueus als je dat van een geur kunt zeggen: aan alle kanten rijk, een beetje overweldigend en heel verleidelijk en intrigerend. Een spel voor onze zintuigen.
GEUR: Zuiveringshout Goud is Zuiveringshout met een wonderschone en intrigerende topnoot. Een opgewekte en heel fijne unieke geur. Pas op: verslavend :-)


MEER INFO EN BESTELLEN De Moeder's Excellence Geuren


JASMIJN VOOR HEELHEID EN EENHEID

Ervaar hoe je innerlijk geheeld wordt en één wordt met jezelf. Het ordent met name je gevoel en schept harmonie.
12 lange stokjes

Introductie

Met de Gouden Geuren introduceerde de Moeder’s Geuren meer dan 10 jaar geleden voor het eerst dure essentiële oliën in wierook. Met name Jasmijn absoluut en Rozen absoluut waren daarvoor nog nooit in enige soort wierook verwerkt.

Nu, met de Excellence Geuren introduceert de Moeder’s Geuren een wierook die alleen met dure essentiële oliën en absoluuts is gemaakt en creëert daarmee een Wellness product voor en van de 21ste eeuw.

Deze keuze voor puur en absoluut heeft geresulteerd in een wierook waarbij de nadruk is verschoven van  het ruiken van de geur naar het ervaren van de geur. De namen van de geuren verwijzen naar de ervaring die de geur oproept.

De Excellence Geuren helpen en begeleiden de beweging van uiterlijk naar innerlijk ervaren.

Samenstelling

De Excellence Geuren zijn ondermeer samengesteld uit de absoluuts van Roze en Witte Lotus, Jasmijn, Roos, Tuberosa, Viooltjesblad, Mimosa, Eikenmos ….. en de essentiële oliën van Sandelhout, Lavendel, Neroli, Clary Sage, Cipres, Bergamot, Bois de Rose, Patchouli, Geranium, Cederhout …. Absoluuts zijn geconcentreerder dan essentiële oliën en worden verkregen met een meer verfijnde methode waardoor de geur van de bloem beter behouden blijft. Van een aantal bloemen zoals Lotus, Jasmijn, Tuberosa bestaan alleen absoluuts.

Gebruik

De Excellence Geuren zijn door hun zachtheid uitermate geschikt om te gebruiken bij meditatie en mindfulness. Zij helpen een sfeer van stilte en vrede, harmonie en liefde, verbondenheid en eenheid te creëren.

Let op: Je kunt ook een pakje tussen je handen nemen, waarbij je je aandacht naar je stuitje laat gaan. Je voelt dan de werking van de geur in je stomen.

Het is belangrijk om met je aandacht naar je stuitje te gaan want je kunt in je hoofd niet voelen (alleen denken); je voelt met je buik


MEER INFO EN BESTELLENLOTUS VOOR VREDE

Ervaar hoe de geur je innerlijke vrede brengt en hoe vrede naar je omgeving uitstraalt. De geur verbindt je met je zelf, de ander en de kosmos.
12 lange stokjes

Introductie

Met de Gouden Geuren introduceerde de Moeder’s Geuren meer dan 10 jaar geleden voor het eerst dure essentiële oliën in wierook. Met name Jasmijn absoluut en Rozen absoluut waren daarvoor nog nooit in enige soort wierook verwerkt.

Nu, met de Excellence Geuren introduceert de Moeder’s Geuren een wierook die alleen met dure essentiële oliën en absoluuts is gemaakt en creëert daarmee een Wellness product voor en van de 21ste eeuw.

Deze keuze voor puur en absoluut heeft geresulteerd in een wierook waarbij de nadruk is verschoven van  het ruiken van de geur naar het ervaren van de geur. De namen van de geuren verwijzen naar de ervaring die de geur oproept.

De Excellence Geuren helpen en begeleiden de beweging van uiterlijk naar innerlijk ervaren.

Samenstelling

De Excellence Geuren zijn ondermeer samengesteld uit de absoluuts van Roze en Witte Lotus, Jasmijn, Roos, Tuberosa, Viooltjesblad, Mimosa, Eikenmos ….. en de essentiële oliën van Sandelhout, Lavendel, Neroli, Clary Sage, Cipres, Bergamot, Bois de Rose, Patchouli, Geranium, Cederhout …. Absoluuts zijn geconcentreerder dan essentiële oliën en worden verkregen met een meer verfijnde methode waardoor de geur van de bloem beter behouden blijft. Van een aantal bloemen zoals Lotus, Jasmijn, Tuberosa bestaan alleen absoluuts.

Gebruik

De Excellence Geuren zijn door hun zachtheid uitermate geschikt om te gebruiken bij meditatie en mindfulness. Zij helpen een sfeer van stilte en vrede, harmonie en liefde, verbondenheid en eenheid te creëren.

Let op: Je kunt ook een pakje tussen je handen nemen, waarbij je je aandacht naar je stuitje laat gaan. Je voelt dan de werking van de geur in je stomen.

Het is belangrijk om met je aandacht naar je stuitje te gaan want je kunt in je hoofd niet voelen (alleen denken); je voelt met je buik


MEER INFO EN BESTELLENMOEDER'S GLIMLACH

Moeder's Glimlach

Moeder’s Glimlach is een wierook voor je hart en je zonnevlecht chakra.
Het brengt een glimlach op je gezicht en opent en verwarmt je hart.
Deze wierook helpt je vergevingsgezind te zijn en je te verbinden met iedereen om je heen.
Moeder’s Glimlach kan alles in je verleden oplossen.
Het brengt rust en harmonie in de ruimte.
Het is een waar geschenk van blijheid en liefde.

Opvallend bij het branden van deze wierook is het vrijwel ontbreken van rook.
12 lange stokjes

Introductie

Met de Gouden Geuren introduceerde de Moeder’s Geuren meer dan 10 jaar geleden voor het eerst dure essentiële oliën in wierook. Met name Jasmijn absoluut en Rozen absoluut waren daarvoor nog nooit in enige soort wierook verwerkt.

Nu, met de Excellence Geuren introduceert de Moeder’s Geuren een wierook die alleen met dure essentiële oliën en absoluuts is gemaakt en creëert daarmee een Wellness product voor en van de 21ste eeuw.

Deze keuze voor puur en absoluut heeft geresulteerd in een wierook waarbij de nadruk is verschoven van  het ruiken van de geur naar het ervaren van de geur. De namen van de geuren verwijzen naar de ervaring die de geur oproept.

De Excellence Geuren helpen en begeleiden de beweging van uiterlijk naar innerlijk ervaren.

Samenstelling

De Excellence Geuren zijn ondermeer samengesteld uit de absoluuts van Roze en Witte Lotus, Jasmijn, Roos, Tuberosa, Viooltjesblad, Mimosa, Eikenmos ….. en de essentiële oliën van Sandelhout, Lavendel, Neroli, Clary Sage, Cipres, Bergamot, Bois de Rose, Patchouli, Geranium, Cederhout …. Absoluuts zijn geconcentreerder dan essentiële oliën en worden verkregen met een meer verfijnde methode waardoor de geur van de bloem beter behouden blijft. Van een aantal bloemen zoals Lotus, Jasmijn, Tuberosa bestaan alleen absoluuts.

Gebruik

De Excellence Geuren zijn door hun zachtheid uitermate geschikt om te gebruiken bij meditatie en mindfulness. Zij helpen een sfeer van stilte en vrede, harmonie en liefde, verbondenheid en eenheid te creëren.

Let op: Je kunt ook een pakje tussen je handen nemen, waarbij je je aandacht naar je stuitje laat gaan. Je voelt dan de werking van de geur in je stomen.

Het is belangrijk om met je aandacht naar je stuitje te gaan want je kunt in je hoofd niet voelen (alleen denken); je voelt met je buik


MEER INFO EN BESTELLENMOEDER'S ROOS

Moeder's Roos

De meditatiewierook pur sang is de Moeder’s Roos.
Deze wierook opent de poort tot het licht van hogere bewustzijnsniveaus.
De wierook verbindt je met je innerlijk zelf en daarmee ook met de bron.
Al je chakra’s worden liefdevol geopend door specifieke essentiële oliën en absoluuts die in deze wierook zijn verwerkt.
De Moeder’s Roos helpt je ook om blokkades in jezelf op te ruimen.

Opvallend bij het branden van deze wierook is het vrijwel ontbreken van rook.

12 lange stokjes

Introductie

Met de Gouden Geuren introduceerde de Moeder’s Geuren meer dan 10 jaar geleden voor het eerst dure essentiële oliën in wierook. Met name Jasmijn absoluut en Rozen absoluut waren daarvoor nog nooit in enige soort wierook verwerkt.

Nu, met de Excellence Geuren introduceert de Moeder’s Geuren een wierook die alleen met dure essentiële oliën en absoluuts is gemaakt en creëert daarmee een Wellness product voor en van de 21ste eeuw.

Deze keuze voor puur en absoluut heeft geresulteerd in een wierook waarbij de nadruk is verschoven van  het ruiken van de geur naar het ervaren van de geur. De namen van de geuren verwijzen naar de ervaring die de geur oproept.

De Excellence Geuren helpen en begeleiden de beweging van uiterlijk naar innerlijk ervaren.

Samenstelling

De Excellence Geuren zijn ondermeer samengesteld uit de absoluuts van Roze en Witte Lotus, Jasmijn, Roos, Tuberosa, Viooltjesblad, Mimosa, Eikenmos ….. en de essentiële oliën van Sandelhout, Lavendel, Neroli, Clary Sage, Cipres, Bergamot, Bois de Rose, Patchouli, Geranium, Cederhout …. Absoluuts zijn geconcentreerder dan essentiële oliën en worden verkregen met een meer verfijnde methode waardoor de geur van de bloem beter behouden blijft. Van een aantal bloemen zoals Lotus, Jasmijn, Tuberosa bestaan alleen absoluuts.

Gebruik

De Excellence Geuren zijn door hun zachtheid uitermate geschikt om te gebruiken bij meditatie en mindfulness. Zij helpen een sfeer van stilte en vrede, harmonie en liefde, verbondenheid en eenheid te creëren.

Let op: Je kunt ook een pakje tussen je handen nemen, waarbij je je aandacht naar je stuitje laat gaan. Je voelt dan de werking van de geur in je stomen.

Het is belangrijk om met je aandacht naar je stuitje te gaan want je kunt in je hoofd niet voelen (alleen denken); je voelt met je buik


MEER INFO EN BESTELLENROOS VAN LIEFDE

Ervaar hoe liefde je omhult en eenzaamheid verdrijft. De rozengeur helpt je hart te openen.
12 lange stokjes

Introductie

Met de Gouden Geuren introduceerde de Moeder’s Geuren meer dan 10 jaar geleden voor het eerst dure essentiële oliën in wierook. Met name Jasmijn absoluut en Rozen absoluut waren daarvoor nog nooit in enige soort wierook verwerkt.

Nu, met de Excellence Geuren introduceert de Moeder’s Geuren een wierook die alleen met dure essentiële oliën en absoluuts is gemaakt en creëert daarmee een Wellness product voor en van de 21ste eeuw.

Deze keuze voor puur en absoluut heeft geresulteerd in een wierook waarbij de nadruk is verschoven van  het ruiken van de geur naar het ervaren van de geur. De namen van de geuren verwijzen naar de ervaring die de geur oproept.

De Excellence Geuren helpen en begeleiden de beweging van uiterlijk naar innerlijk ervaren.

Samenstelling

De Excellence Geuren zijn ondermeer samengesteld uit de absoluuts van Roze en Witte Lotus, Jasmijn, Roos, Tuberosa, Viooltjesblad, Mimosa, Eikenmos ….. en de essentiële oliën van Sandelhout, Lavendel, Neroli, Clary Sage, Cipres, Bergamot, Bois de Rose, Patchouli, Geranium, Cederhout …. Absoluuts zijn geconcentreerder dan essentiële oliën en worden verkregen met een meer verfijnde methode waardoor de geur van de bloem beter behouden blijft. Van een aantal bloemen zoals Lotus, Jasmijn, Tuberosa bestaan alleen absoluuts.

Gebruik

De Excellence Geuren zijn door hun zachtheid uitermate geschikt om te gebruiken bij meditatie en mindfulness. Zij helpen een sfeer van stilte en vrede, harmonie en liefde, verbondenheid en eenheid te creëren.

Let op: Je kunt ook een pakje tussen je handen nemen, waarbij je je aandacht naar je stuitje laat gaan. Je voelt dan de werking van de geur in je stomen.

Het is belangrijk om met je aandacht naar je stuitje te gaan want je kunt in je hoofd niet voelen (alleen denken); je voelt met je buik


MEER INFO EN BESTELLENSANDELHOUT VOOR VERBONDENHEID

UITVERKOCHT!
We hebben nog wel andere Sandelhout producten: 
* Sandelhout olie - 1 ml voor € 9,95 (klik hier) 
Sandelhout olie - 5 ml voor € 54,95 (klik hier) 
Sandelhout geursachet voor € 9,95 (klik hier).

24 stokjes | De Moeder's Excellence Geuren zijn samengesteld uit bloemenoliën en absoluuts van de meest hoge kwaliteit die je in de natuur zult vinden. Eén van deze Excellence geuren is Sandelhout wat de Koning der Geuren wordt genoemd.

Het is bekend dat er al sinds 4000 jaar Sandelhout wordt gebruikt: caravanen vervoerden het Sandelhout van India naar Egypte, Griekenland en Rome. Het hout werd gebruikt voor paleizen en tempels, de olie werd gebruikt in parfums aan het hof en voor het balsemen van de farao's.

De Sandelhoutboom is een bruin-grijze parasiterende boom die met zijn wortels in andere bomen groeit. Hij komt voor in Zuid-India, Indonesië en Australië. De boom kan zo'n 9 tot 12 meter hoog worden, maar het duurt 30 tot 60 jaar voordat de olie kan worden gewonnen. Door de hoge vraag en de langzame groei is de Indiase Sandelhout olie schaars en duur geworden. Het wordt daarom niet meer gebruikt voor meubilair, alleen nog voor het destilleren van de olie en sandelhout beeldjes.

Aan Sandelhout olie zijn ook altijd veel geneeskrachtige eigenschappen toegekend zoals sterk rustgevend en antisceptisch. Wij zijn één van de weinige geurmakers die nog pure Sandelhoutpoeder kunnen kopen. Deze olie is ook bij ons verkrijgbaar in een 1 ml verpakking.

23 juni 2010 ontvingen wij een mail van een sandelhoutfan. Hieronder de mail met het antwoord.

Beste lezer,

Allereerst hartelijk dank voor het verspreiden van de zoveel heerlijke geuren van De Moeders.
Al meer dan 10 jaar geleden is het dat ik mijn eerste stokje Sandelhout opstak en er als een blok voor viel.
Regelmatig legde ik een voorraadje aan, maar toen ik dat recent weer van plan was, merkte ik dat dat onmogelijk was. Misschien was het tijd om eens wat anders te proberen, dacht ik nog, maar waarschijnlijk snap je al dat al die andere sandelhoutgeuren nog niet eens in de buurt komen van 'mmmm'.
Mijn vraag is of de sandelhout stokjes nog gemaakt worden en zo ja, waar ik ze dan kan vinden.

Groetjes en veel plezier,

Sandelhoutfan

Ons antwoord:

Beste Sandelhoutfan,

Ja, wij zijn, voor zover we weten, de enige, die echte sandelhout wierook verkopen. Alle andere merken verkopen sandelhout zonder sandelhout, omdat sandelhout poeder en olie altijd te duur zijn geweest :). Vroeger werd sandelhoutpoeder waar de olie uit was gehaald gebruikt als poeder en werden de takjes van de sandelhoutboom gebruikt (takjes waar geen olie in zit). Tegenwoordig ruik ik alleen imitatie sandelhout parfums die uiteraard niets met sandelhout zelf te maken hebben, maar in de verte wel iets van de sandelhoutgeur hebben.

Sandelhoutbomen in India waren tot een paar jaar geleden altijd bezit van de staat en mocht niemand sandelhout bomen planten en verbouwen. Die regel is afgeschaft en nu mag sandelhout commercieel verbouwd worden. Het gaat echter nog 30 tot 50 jaar duren voordat die sandelhout geoogst kan worden. Het duurt namelijk minimaal 30 jaar voor sandelhout oud genoeg is om te oogsten. 50 jaar is een stuk beter omdat de geur dieper en rijker wordt. In de tussentijd zullen de meeste bestaande bomen geoogst worden en de prijs verder omhoog gaan en de kwaliteit omlaag (omdat steeds jongere bomen geoogst gaan worden). In Indonesië en Australië wordt ook sandelhout verbouwd, maar de ‘kenners’ zijn vrijwel unaniem dat Indiase sandelhout een diepere, rijkere en mooiere geur produceert.

Een tijd lang hebben wij geen sandelhout wierook verkocht omdat de prijs enorm gestegen was (van de poeder en de olie). Wij kregen constant de vraag of we het toch weer wilden gaan verkopen. Ik zei: “ja maar, dan gaat een pakje € 9,95 kosten”. Het antwoord was echter: “ geeft niet, als je een fan bent wil je dat er voor betalen want anders is het er gewoon niet meer”. Vandaar dat we ongeveer 2 jaar geleden weer sandelhout wierook zijn gaan maken: 24 lange stokjes voor € 9,95. Je kunt hem vinden bij winkels die de De Moeder’s Excellence geuren verkopen en natuurlijk in onze eigen internet wierookwinkel.

Sinds kort hebben we ook een groot Sandelhout Sachet voor € 9,95 en sandelhout olie: 1 ml € 9,95 en 5 ml € 54,95.

Met vriendelijke groet, Robert van Harten


MEER INFO EN BESTELLEN  
Mira Wierook: Bloemen- Bos- en Houtgeuren

CEDERHOUT 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Misschien kan de geur van Cederhout je wel meenemen naar lang vervlogen tijden, toen koninklijke ceders hun hout gaven aan beeldhouwers, houtsnijders en graveerders voor geurende tempels en onvergetelijke paleizen van Maharadja's. In de tijd toen we één waren met de natuur om ons heen en de bomen ons vaklieden vertelden welke vormen in het hout verborgen lagen en wilden uitkijken.
GEUR: Cederhout met de heerlijk zoetige houtgeur van de Ceder. Een voordelig alternatief voor Sandelhout. Een moderne trendy geur.


MEER INFO EN BESTELLENCHOCOLADE 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Zoet en bitter strijden steeds weer om de gunst van onze smaak. Maar bovenal: deze chocolade geur betekent een moment voor jezelf: genieten van weelde en een gezond cadeautje uit de natuur voor je hele wezen lijkt het: je hart voorop!
GEUR:Chocolade is gebaseerd op Sjakie in de chocoladefabriek. Maar wel een zoete geur waar je niet dik van wordt.

 

 


MEER INFO EN BESTELLENDENNEN 24 LANGE STOKJES

BELEVING:Winter, familiegeluk en kerstfeest zijn onlosmakelijk verbonden met dennengeur. Onze Dennen heeft een zoete toon meegekregen voor meer zachtheid en intimiteit. In de decembermaand kun je ook onze kerstwierook en kerstolie kopen: een combinatie van dennen, kaneel en sinaasappel voor nog meer feestgevoel.
GEUR: Dennen een heerlijke frisse dennengeur die gepimpt is met een briesje Lavendel.


MEER INFO EN BESTELLENKERKWIEROOK 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Met onze pure kerkwierook (100% olibanum hars) zie je het kolossale wierookvat weer door de kathedraal slingeren en komen hele tijdvakken terug in je herinnering. Kerkwierook symboliseert 1000 jaar kerkgeschiedenis en kan je terugbrengen in de kerk terwijl je thuis bent.
GEUR: Kerkwierook is de originele kerkwierook: pure olibanum harsolie. Een nostalgische geur die het verleden in het heden brengt en de kerk in huis.

artikelen:

Frankincense: How Big Pharma Robs Nature, Denies Natural Cancer Solutions Frankincense Found to Trump Chemo in Eliminating Ovarian Cancer

MEER INFO EN BESTELLENKOFFIE (INDIASE KOFFIE) 24 LANGE STOKJES

NIEUW! Een verrukkelijke Indiase koffiegeur, die je misschien kent uit het Indian Coffee House. Natuurlijk cafeïnevrij en zonder synthetische zoetstoffen. Een goed idee als je met koffie wilt minderen. Let op: deze geur kun je ervaren als te dominant en te sterk.


MEER INFO EN BESTELLENKOKOSNOOT 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Zoete kokosnoot met een vleugje chocola: een extraverte en ietwat uitbundige geur die onmiskenbaar is: wie ziet zichzelf niet als spelend kind, misschien wel op een tropisch eiland van je fantasie, als je deze kokosnoot ruikt?
GEUR: Kokosnoot is de verrukkelijke geur van kokos omhuld met een vleugje chocolade die je op een exotisch eiland doet wanen.


MEER INFO EN BESTELLENLELIETJES VAN DALEN 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Subtiel, fijnbesnaard, bescheiden in schoonheid zijn impressies die zich openen als je deze gedurfde geur probeert te duiden. Wil je een onzichtbaar elfje in je huis uitnodigen, dan kun je haar misschien voelen meezweven op deze etherische geur.
GEUR: Lelietjes van Dalen is de zachte bescheiden schoonheid kenmerkend voor Lelietjes van Dalen. Een subtiele geur met een mooie delicate zoetheid.


MEER INFO EN BESTELLENOPIUM 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Opium is de oude naam voor Le Perfume (naam van de olie). Voor het gevoel van velen verrijkt met een onweerstaanbare aantrekkelijkheid. Alles behalve bescheiden, vol zelfvertrouwen en een magnetische aantrekkingskracht die je nieuwe moed kan geven ferm in het leven te staan, en die je als bonus een levendige kijk op dingen aanbiedt.
GEUR: Opium is een exotische en romantische geur die we ook Le Perfume hebben genoemd. Voor een sfeervolle avond of om lekker bij te lezen of weg te dromen.


MEER INFO EN BESTELLENSERINGEN 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Seringen staan voor onderscheidingsvermogen: kun je dat ook ervaren met deze zachte geur? De geur brengt je dichter bij jezelf zonder vragen te stellen. Een geur die je accepteert zoals je bent.
GEUR: Seringen combineert de heerlijke zachte en frisse geur van seringen met een tikkeltje vrolijke zoetheid. Een mooie en opwekkende geur.


MEER INFO EN BESTELLENWITTE ROOS 24 LANGE STOKJES

BELEVING: Witte rozen geuren etherischer dan rode rozen. Staan rode rozen voor warmte en liefde, witte rozen staan voor vrijheid en ruimte in puur licht. Moeilijk te vangen in een wierookgeur, maar is het hier een beetje gelukt?
GEUR: Witte Roos is een heel zachte theeroos met een stukje groen. Delicaat en lieflijk, speciaal voor wie van zachte en milde geuren houdt.


MEER INFO EN BESTELLEN 
De Moeder´s India Nagchampa Geuren

De Moeder’s India Geuren zijn nagchampa wierookgeuren die gemaakt worden met een uitgebreide selectie van aromatische gommen en harsen, houtpoeders zoals sandelhout poeder, essentiele olien en parfums. Het sleutel ingredient is echter een inheemse Indiase hars die Halmaddi genoemd wordt. Het is een zachte, gomachtige hars van de Ailanthus Malabarica boom, die via sneden in de bast gewonnen wordt (zoals bij de rubberboom). In India wordt de boom de Hemel Boom genoemd.
Halmaddi is een dikke vloeistof als het net getapt is en wordt tot een ‘buigzame’ hars met een sterke balsam geur. Om het zacht te houden wordt het in water bewaard. Als het gemengd wordt met honing krijgt het een zoete noot als extra accent. Het is de combinatie van Halmaddi en honing die er voor zorgt dat nagchampa wierook langzaam en lang brandt. 

Na de Sanskriet namen van de nagchampa’s staat de Nederlandse vertaling van het Sanskriet woord en soms de uitspraak. 

Bijzonder: onze Nagchampa wierookgeuren zijn de enige in de markt die gegarandeerd Ftalaat (D.E.P.) en Nitro Musk (Musk Ketone, Musk Xylene en Musk Ambrette) vrij zijn!Ftalaten en Nitro Musk verbindingen zijn verboden ingredienten die aangetoond de hormoonhuishouding beïnvloeden.


Agni Nagchampa – Vuur (spreek uit Akni)
BELEVING: Agni is de god van het vuur, het heilige vuur dat reinigt en verlicht. Agni is ook de god van transformatie door vuur. Agni is een offering aan het Vuur, noodzakelijk bij een nieuwe start, een nieuw begin. Agni kun je voelen als een warme witte schone warmte.
GEURAgni Nagchampa is een subtiele en luxueuze muskachtige geur met een basis van ambrettezaadjes en een vleugje van zoete, zachte en warme balsams. De geur wordt verzacht met verfrissende, exotische sinaasappelbloesem (Neroli) en met zacht, verzorgende cederhout. Een perfecte harmonie van balsems, bloemen en houtachtige geurtonen.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Agni Nagchampa. Perhaps the most simple description is that this is more or less a musk nagchampa, but it’s far more complex than that. It’s essentially a French Musk sort of scent, which bears some comparison to Shroff’s incense of that name or even the old Blue Pearl Musk Champa, however we know from the description that the central musk scent is created from ambrette seeds. My experience with musks created this way is that they usually aren’t quite this sweet, so one has to look to the other ingredients to see how the bouquet is formed. Obviously the halmaddi and honey anchor this quite nicely at the base as they do for all of the incenses here, so it’s really the middle of the aroma where the magic is. The pivotal ingredient here is neroli or orange blossom oil, an aspect which is the first of many through these incenses that show an incredibly clever perfumery at work because it’s a scent that is mellow and doesn’t overpower while anchoring the musk to the base. The cedar seems to bring out the balsamic aspects to the scent more which both balances the neroli and ensures the fragrance doesn’t go over the top on its way out. Make no mistake, this is still a decadently rich and sweet incenses as any sweet musk would be, but you can almost feel the restraint nonetheless.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENAmrita Nagchampa – Godendrank
GEUR: Amrita Nagchampa is een bijzondere combinatie van smaak en geur met zoete, kruidige en toch lichte noten van Kaneel, gemengd met een aardende Patchouli en krachtige en stabiele Cederhout olie. Hiermee vormt het een warm, rustiek mengsel van aarde tonen met sprankelende kruiden afgemaakt met een vleugje mystiek van oosterse harsen. Deze geur geeft pit aan je leven.
BELEVING: Amrita is de honingdrank van de goden. Bij yogi's kan de amrita door hun kruin op hun tong druppelen en een extatisch en goddelijk gevoel geven. Voor ons is het als honing die ons warmte geeft, een thuisgevoel van rust.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

As rich and sweet as the Agni is, the cinnamon-laden Amrita Nagchampa is almost a study in contrasts. Even with the amazing halmaddi and honey base, the results are very dry and of this seven (Agni, Amrita, Atma, Bhakti, Jyoti, Lila, Moksha), this could be the most direct incense. The cinnamon is very beautifully drawn, in fact the description the company uses is “edible,” something easily understood with a sample. However the cinnamon does have its supporting actors, including patchouli, cedar and some unnamed woods and resins. There are some elements in this that remind me of Nippon Kodo’s Silk Road incense except with a much more genuine feel, but the comparison hints at an exotic subnote that really helps to transmute the base to support the overall dryness.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENAnanda Nagchampa - Gelukzaligheid
Ananda Nagchampa is een sprankelend, schoon en frisse geur van verse bloemen en kruiden. De basis is de bloemengeuren van Jasmijn en Roos, met daar omheen de aromatische nuances van Lavendel, Ylang Ylang en warme houtachtige tonen van Ceder, Patchouli, Tijm en Koriander. De vanilleachtige zoetheid komt van de benzoin hars.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Ananda Nagchampa is described as a blend of sweet floral and herbal fragrances. The base on this one are the typical vanilla and sweet notes of most durbars with a slightly piney or evergreen note that is likely to come from the mattipal. The combination gives it a soft and mellow tone and in this case, the ingredients add up to a fairly intricate mix. Like the Vishnu Nagchampa, Ananda seems to strike a middle between the deluxe, sweet and perfumed concotion found in the Ganesh blend and the dry spicy and more typically standard nagchampa scent found in the Shanti blend. Like most of the incenses here there’s a very strong cassia or cinnamon aroma in the middle, but here there are fruitier hints such as strawberry and orange, mixed with what seem to be greener herbal notes. It’s possibly the most unusual incense of the five, the most complex, and the fragrance that takes one’s nose the longest to adjust to.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENAravind Nagchampa – Lotus
GEUR: Aravind Nagchampa is een wonderschoon mengsel van de delicate Jasmijn en Gardenia bloemen, met Rozen en de Indiase Champaca bloem. De Indiase Rozen met hun goddelijke zoetheid gaat prachtig samen met de hypnotische geur van Jasmijn wat deze compositie tot een onweerstaanbaar geheel maakt.
BELEVING: Aravind staat voor de Lotus, de goddelijke bloem met haar wortels in de modder, met haar stengel door het water, met haar bladeren op het water en haar bloem boven water in adoratie als een offering aan de zon, de bron van alle leven. Oorspronkelijk, onschuldig en zacht zoals ons ware innerlijk.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Aravind Nagchampa is something of a Lotus Nagchampa (Aravind means Lotus) and it combines jasmine, gardenia, rose and champa flower for the first of the florals here. This is the first of four that takes the Mother’s nagchampa center into a pink, “floral bouquet” direction, perhaps for the first time. All four of these incenses share a very delicate and light floral touch. Like a lot of incenses using low cost floral oils, the mix of oils tends to a bit of a generic quality, yet perhaps the surprise is that the overall stick comes off kind of dry and not drenched in perfume like you’d expect for this kind of style. In fact one thing to realize up front is it often takes a stick or two before the bouquet starts to unfold and in this case the results can occasionally be reminiscent of the actual flowers. In fact, this is actually reminiscent of some of the more affordable and better Japanese florals. As to whether this is reminiscent of other Lotus incenses, I’ll leave up to you, as they all tend to vary quite a bit. 

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENArjava Nagchampa – (spreek uit Ar-djava)
GEUR: Arjava Nagchampa is een uitgesproken combinatie van een Indiase rozengeur met bijzondere hout accenten. De zachte, zoete geur van de houtgeuren, gecombineerd met hedendaagse Oosterse mengsels, maakt dit een verfijnde oriëntaalse geur.
BELEVING: Arjava staat voor eerlijkheid, oprechtheid, helderheid en inzicht. Arjava is een waarde van ons innerlijk, van onze ziel, onze oorspronkelijkheid. Arjava houdt ons buiten problemen en op ons zonverlichte pad. 

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

I wouldn’t have even recognized the base stick in the Arjava Nagchampa, which is the first of four incenses in this group that was not part of the original 12 incense sampler I received months ago. If there is a slight wildness to the halmaddi, you wouldn’t find it in this incense, which has a level of gentleness that is quite surprising. Where the descriptions of many of the other incenses list as many as 5 or 6 ingredients, there is only one specific listed here: rose. It’s interesting in that this is one of the new 14 that really stands out as being quite different, there’s an unusual herbal note at the top that is quite exotic and unique. The central scent is almost akin to some of the herbal-rose combinations found elsewhere and this all lies on a wood level that has been turned up a notch, while remaining pillowy soft. While it could be said that this is another wonderful contrast of spice and floral elements, the results aren’t quite so piquant as they are in the other scents, leading to a very sublime finish. Particularly because when I burn this I feel like I’m always trying to reach a description of the end, one that’s essentially elusive and mysterious. Like all great incenses the final notes end up as part of one’s memories.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENAtma Nagchampa – het ware en hogere Zelf
GEUR: Atma Nagchampa is een zachte bloemengeur waar Lavendel een verfrissend, kalmerende noot aan geeft. Indiase Kewda bloemen geven het een fruitig en bloemig aroma tezamen met de volle roosachtige geur van Geranium. De toevoeging van lichte Vetiver en Kruidnagel geeft het een frisse, kruidige basis.
BELEVING: Atma is ons hogere Zelf buiten tijd en ruimte. Het is onze oorsprong van voor de aarde en de evolutie. Onze evoluerende ziel is verbonden met Atma, ons hogere zelf. Onze ziel wordt keer na keer op aarde geboren in een avontuur dat als doel heeft ons hogere Zelf en onze goddelijke oorsprong terug te vinden. 

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

The Atma Nagchampa is also a restrained piece of work, but in this case it doesn’t transmit a single essence like the previous scent did, instead it portrays a balancing act with a number of different notes at work. What’s amazing about it is that even with so many players the composite aroma remains gentle and subtle. On top we have the dominant floral oils at work, some lavender and what seems like a closer mix of geranium and kewra (pandanus or screwpine) notes. But like several incenses among the new aromas, Mother’s have chosen to contrast these floral elements with a spicy backdrop (including clove), something the company is clearly adept at. The results are actually akin to a standard (if exceptional in quality) nag champa with a soft floral in touch. What it loses without a particularly aggressive bouquet, it gains with a gentle aura and since everything seems to work on such a subtle level, it’s one of the most difficult in this group to get a hang on. But by the last stick I had out it was really starting to get under my skin.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENBhakti Nagchampa – Devotie, Overgave
Bhakti Nagchampa is een hele mooie combinatie van voornamelijk Rozen, de koningin der bloemen. De rozengeuren zijn gecombineerd met zoete, kruidige Geranium en de onweerstaanbare Tuberosa bloemen. Er is een frisse, zachte basis gemaakt van rijpe Patchouli en Himalaya Cederhout. Het is een geur van toewijding.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Bhakti Nagchampa is something of an instant classic. As mentioned with the previous incense, Bhakti goes for a floral spice mix that is extraordinary in that it seems possible to pick out the individual elements as they interact with each other. The rose/tuberose/geranium mix on the top could be the best among a number of incredible floral elements across all these incenses and this is perhaps because they not only have strong definition but they’re contrasted perfectly with the patchouli and cedar base. In fact the only question I have is whether a scent like this might lose some of this fantastic definition with aging, because the balance here is like a highwire act with all the base elements a stage for the florals to dance lightly over.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENBoeddha Nagchampa

Boeddha was een koningszoon die op zoek ging naar de oplossing voor het leed en lijden van de mens. Het Boeddhisme dat gebaseerd is op zijn leer benadrukt compassie, medeleven en sympathie voor onze medemens en het ontmantelen van ons ego. Onze voel-gels 'Genegenheid', 'Gelijkmoedigheid' en 'Hulp bij egoïsme' zijn hulpmiddelen om in deze missie bij te dragen.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENNIEUW! Chakra Nagchampa
 
de 7 Chakra’s zijn fijnstoffelijke energie-centra gelegen langs onze ruggengraat en zij harmoniseren onze verschillende niveau's van leven en bewustzijn. Onze Aartsengel serie voel-gels corresponderen met de 7 Chakra's en kunnen een grote hulp zijn om onze chakra's schoon te maken en beter te laten functioneren.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENGanesh Nagchampa – De Hindoe God van Rijkdom en Vriendschap 
Ganesh Nagchampa is een wonderschone compositie van verschillende lavendelsoorten. Het is van top tot basis noot een hele schone, kruidige en groene combinatie van fluweelzachte Lavendin en Lavendel. De pittige noot is verkregen door Rozemarijn, Patchouli en Amber.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Ganesh Nagchamp is virtually one of the finest durbars to have been created by human hand, it’s a triumph of the incense making art. One has certain expectations going into an incense that is supposedly “crowned with French lavender oil,” but here the combination is far more than the sum of its parts. While one easily notices the lavender oil as part of the mix, it doesn’t seem typical either bearing witness to a finer quality or just the fact that its marriage with the mattipal base is one of alchemical genius. Although it, like the others in the line, has a strong note of cinnamon as well, the lavender moves it to the sweeter end of the line. It’s so rich, decadent and astonishingly good that even one stick will have one reeling in amazement that one could hit such a perfect match of ingredients. Every incense lover owes themselves a treat such as this.

The Ganesh is an absolute must try, and I’d probably suggest giving the Shanti a go around as a second pick, before moving on to the Ananda and Vishnu. Those that do love the line by this point should have no problem with Lakshmi either and may indeed prefer its milder qualities. One does wonder however, with such a powerful incense line if Mother’s intends to expand and concoct more fragrances as they appear to be onto a good thing where mattipal is concerned. Hopefully this is just the beginning of a new durbar renaissance.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENGovinda NagchampaDe jonge Krishna
Govinda Nagchampa is een lieflijke en vrolijke bloemenmix met vele lagen van zoete Champaca bloemen, frisse Neroli en Ylang Ylang. De groene, sterke citroennoot van Citroengras en het rijke, intense aroma van Rozen en Jasmijn maken dit geheel tot een bijzonder poëtische geur. De jonge Krishna met zijn fluit heet Govinda.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Govinda Nagchampa returns to the floral (sub)style with a mix of sweet champa flower, neroli, ylang ylang and sweet roses. During my first sticks it was instantly noticeable how similar this is in style to the Aravind, except in this case it feels like the halmaddi/sandalwood center seems to come out a bit more. Govinda isn’t quite as dry as Aravind and the overall scent is noticeably sweeter. But like Aravind this is a noticeably more floral and “flower mix” type of scent than previous installments in the line and so when you look at the overall expansion it makes sense to move in this direction, giving the brand quite a bit more breadth. Like the Pavitra, I found that this mix starts to take off with use and like most of the incenses in the line increased use makes you feel like the creators really sat down and made sure they got the balance right. So if you want to try one of the florals I’d either start with this one or the Pavitra, but be sure to try one before expanding to the others as they’re all variations on a theme.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENHansa Nagchampa – de menselijke Ziel
Hansa Nagchampa is een interessant mengsel van oosterse en wierookachtige noten, die deze geur heel rijk, nobel en aangenaam maken. De geur opent zich met Amber en wordt vervolgd door de fruitig/roosachtige geuren van de Kewda bloem en Vetiver olie (ook de olie van rust genoemd). De zachte zoetheid komt van de Indiase gouden Champaca bloem en Kasjmier Lavendel.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Hansa Nagchampa is similar to the Arjava only in that it also has a fairly noticeable woodiness in the mix, but essentially this is a scent that returns to the floral/spice mix of many of these incenses. A lot of the main players in the whole line are in this one, including kewra, vetivert and lavender, but as always the addition of other ingredients modify the aromatic contour substantially. In fact, of the entire line this is perhaps the incense I find the most difficult to describe as the ingredient combos seem familiar, but the overall scent has been changed enough to be completely unique. Perhaps part of this is the golden champa scent in what I’d describe as the fourth fifth from top to bottom. The amber here isn’t as strong as it is in the Om Nagchampa but it definitely flirts with the attention around all the floral notes and in many ways actually accentuates these notes so one feels that the florals are dominant to the spice mix in the background. And overall it’s the Kewra and Lavender that make, incrementally, the boldest statements in the mix. But in the end it’s puzzling because perhaps the best word to describe this incense is kaleidoscopic, because at any different time it’s possible to see new interactions among the ingredients. Which means in the end any static description won’t do this justice, as the base and the vetivert that tie it all together are really the only constants.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENJyoti Nagchampa – Licht (spreek uit Djotie)
Jyoti Nagchampa is een klassieke geur gebaseerd op de warme, zoete, vanilleachtige geur van Benzoin, hét sleutelingrediënt van oude wierook. De rijke balsam en hars noten van Benzoin, tezamen met de muskachtige noten van Mirre, Vetiver en Patchouli zijn afgerond met de Kewda bloemen.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Jyoti Nagchampa has some similarities to the cinnamon heavy Amrita, but here the scent is less monochromatic and more of a tangier multi-spice blend. In fact, it seems likely some of its spicier attributes come from the mix of myrrh, vertivert and patchouli, a group of ingredients that all have great transmutational qualities in different blends. In fact any time Mother’s uses a larger amount of resins in its incenses, it seems to trigger the more balsamic and sometimes evergreen qualities of the base. The mix definitely leaves me very curious about the quality of benzoin used in the ingredients as I recognize none of the usual subnotes and a quality that is truly exquisite. Again this mosaic (which also pulls in kewra to a slight degree) really hits a great balance with a vanilla and spice presence that is just perfect.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENKoffie Nagchampa

Een heerlijke, karakteristieke Indiase koffiegeur gerold in een nagchampa wierook. Gegarandeerd cafeïnevrij! Met honing én geen suiker of synthetische zoetstoffen. Ideaal als je met koffie wilt minderen of als je geen goede koffie kan zetten of je koffieapparaat stuk is. Let op, want het is een sterke en dominante geur.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENLakshmi Nagchampa � Godin van Liefde en Schoonheid
Lakshmi Nagchampa is een mildere versie van de populaire Indiase Shanti Nagchampa tempelwierook. Deze is gebaseerd op de zoete gouden Champaca bloem (Michelia Champaka). Sandelhoutpoeder is de basis voor deze Lakshmi Nagchampa, gemengd met Roos en 's nachts bloeiende Jasmijn.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Lakshmi Nagchampa is the line�s mild nagchampa and in many ways is somewhat redundant to the Shanti. For one thing, the line in itself (apart from, perhaps, the Ganesh) is fairly mild as it is, so the muting of the Shanti scents is rather soft, perhaps taking out more of the base and leaving the oils to do more of the work. The spices are quite a bit mellower here, but overall it�s difficult to guess what reformulation caused this one to be so gentle. In many ways you only need Lakshmi or Shanti and I think more incense lovers will move to and approve of the latter�s richer scent.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENLavanya Nagchampa – Schoonheid, Gratie
Lavanya Nagchampa is een frisse, geurige mix van verschillende soorten Jasmijn, de koningin van zuiverheid. De diepere lagen van Jasmijn geven de zoetheid terwijl kruidige groene noten van oosterse harsen het een aura van frisheid en levendigheid geven. Ylang Ylang maakt het extra bloemig en Vanille en Cederhout geven het een zoete, houtachtige basis. 

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Lavanya Nagchampa really clicked with me after a couple sticks when it became obvious that the central part of the incense is very evergreen and spicy. I’ve discussed some of the incenses that contrast florals with a spice that could be roughly described in the cinnamon/clove/hot area, but this seems to get part of its spice from the use of resins as well as cedar, so that the spice note feels more green than red. Users of resin blends may have come across those that are resonantly foresty and that would be the comparison here. But it’s only a beginning and a platform because what dances on top is the jasmine and ylang ylang, and like the Arjava the results are just so delicate. It constantly strikes me that among Indian incenses, many of which can be incredibly strong and aromatic, that these are among the most refined and gentle, something only a master perfumer could gauge so perfectly. In the end it’s almost as if your aromatic senses try to convince you of its floral nature as the bewitching, rich evergreen and liqueur like background bubbles underneath, creating an almost yin/yang like paradox.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENLila Nagchampa - het Goddelijk Spel
Verse Patchouli is op zich al een prachtig parfum uit de natuur, maar gecombineerd met de klassieke aarde tonen van Vetiver en Benzoin, de betoverende Tuberosa bloem en het groene Eikenmos wordt dit een bijzonder mooi geur avontuur.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Lila Nagchampa is a patchouli heavy incense whose other ingredients really shift the whole tonal balance you normally associate with the herb in new and fascinating ways. The Lila goes for the composite approach, like a rainbow color chart changing from one end of the spectrum to the other. Undoubtedly the vetivert changes the patchouli element some, always a great partnering, but perhaps where the benzoin and oakmoss lies is where the true transmutation occurs as it falls into the sweet base. The informational material also calls chocolate as a note as a result of the benzoin and you indeed find a powdery cocoa-like subnote in the mix of all this interaction. Like so many of these beautiful scents this seems like one that will have a learning curve as long as the best incenses because it’s not at all what you’d expect in the long run. It’s better.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENMoksha Nagchampa – Bevrijding (spreek uit: Moksja)
Moksha Nagchampa heeft een houtachtige basisgeur met toevoeging van rijke en exotische Kasjmier saffraan. Hierbij gevoegd is een bloemen boeket van rozenblaadjes, Lelietjes van dalen en Tuberosa wat het tot een bijzonder elegante geur maakt.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Moksha Nagchampa …. well if you think it couldn’t get any better than what I’ve already run through then we’d have to at least call this a gamechanger. Champa users may be familiar with a lot of the intersections between style and addition, but the incredibly lily of the valley scent (muguet) that crowns the Moksha is positively ecstatic. And Mother’s doesn’t shy from the contrasts here either, setting off on a trail of oriental woods and saffron notes that end up creating a very rich depth before giving one a floral shock that starts with the rose notes, part of which are described as “citrusy rose petals” which seem to be what I’m picking up as a slight melon-like fruitiness. It all results in the most incredible, kaleidoscopic aroma that has the feminine, floral notes of so many modern perfumes but with the depth of the traditional. I’ve had a few incenses with lily of the valley in them, but none quite so stunning as this one.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENOm Nagchampa – de Oerklank (spreek uit: Oom)
Om Nagchampa heeft een basis van mystieke amberachtige en Cassia geuren, gevolgd door de rijke Indiase gouden Champaca tempelbloem, met een topnoot van zoete, zachte Vanille. De geur doet zijn naam eer aan en geeft toewijding en stilte.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

In fact as you use these incenses it’s really hard to separate one masterpiece from another, but there’s something in the Om Nagchampa that has made it my fastest used incense in the whole line, I literally have trouble trying to keep from burning my stock up in a couple days. It basically presents a triangle of amber, vanilla and cassia that is simply breathtaking and close to my sense of aromatic nirvana. My idea of the perfect incense is something that manages to be dry and rich at the same time, hinting at sweetness without being cloying. The cassia in this incense is just so perfectly placed that it’s a sheer delight and the amber notes are virtually flawless. As this scent burns it becomes so sublime by the end of the stick that it manages to represent the concept of Om in a way that might evoke ain ineffable response in the user. In fact it’s even difficult to want to burn another incense after this as it leaves such a powerful energy in the air after the last elements go up in smoke. By a long shot my top incense of August and it could be a reigning favorite for a while now.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENPavitra Nagchampa Zuiverheid, Puurheid

Pavitra Nagchampa is een uitbundig en rijk bloemenboeket, samengesteld uit Jasmijn, Jasmijn Grandiflorum, Turkse Rozen, Neroli en fruitige Ylang Ylang. Het wordt gedragen op een basis van mystieke Amber en het aardende Orris balsam. Pavitra als jongensnaam betekent een jongen met een zuiver en puur karakter.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Pavitra Nagchampa might have been the floral in this group I liked the most, if, perhaps, because I spent the most time with it. At this point in taking notes on these incenses you start to run out of descriptive qualities when the incenses still fall into a pink, rosy, “feminine,” floral bouquet category. Certainly they all vary in scent within these qualities, but how to describe this one is difficult because my initial take was that the the top was a bit too strong with the florals of jasmine, rose, neroli, ylang ylang and balsamic orris. But after a few sticks it started to hit me from outside that such a mix works really well with the champa base, perhaps here the balsamic orris is triggering the halmaddi to bring out some more foresty qualities. Anyway if I was to choose one of the floral bouquet champas here to start with it would be the Pavitra, if only because I think it underlines how clever some of these blends are.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENPurusha Nagchampa het Beschouwende Bewustzijn (spreek uit: Poeroesja)
Purusha Nagchampa is een geur die de ontspannende therapeutische werking van Engelse lavendel in zich draagt. Ondersteund door een basis van Citrus noten, groene Patchouli noten en zachtheid van Orris wortel en melkachtige Benzoin. In de basis bevindt zich ook een Salie noot die tezamen met de Lavendel het een verfrissend aroma geeft.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Purusha Nagchampa is another of the dominantly lavender incenses in the line, which follows the absolute success of the Ganesh Nagchampa. Mothers uses a number of different lavenders, however, and in this case were seeing an English lavender at the front, a note that is probably the most dominant lavender scent in any of these incenses. But while sitting on the top, the ingredients from the base up do a lot to modify the scent. For one thing this is one of the few, if not the only incense that has a sage note, an ingredient that seems to be far more common in American incenses (specifically southeast or Native American blends). Here its used to modify the lavender, and the results seem to bring out some of the wilder, herbier elements the two ingredients have in common. Im not as familiar with orris, but I suspect this has a great deal to do with the more unfamiliar middle subscents that help to give this incense its individual personality. Closer to the base, the patchouli blends with the balsamic nature of the halmaddi to help make sure the top notes dont go overboard. In the end this is definitely on the sweeter side of the Mothers range, but its got just that touch of wildness to rein it all in.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENRadha Nagchampa De Tweeling Ziel van de Jonge Krishna

Radha Nagchampa is een delicaat rozenboeket, samengesteld uit wilde zoete Indiase witte rozen, verrijkt met lagen van rode en gele rozen en Geranium. Een geur met prachtig zoete rozen noten die je kamer gevuld houdt met rozen.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Radha Nagchampa is more dry and robust as a floral and includes white rose and spicy geranium. Anything with geranium tends to lose me and this wasn’t much of an exception, but putting aside the personal preference, you’d have to discuss this one in terms of its rosyness. As such this is perhaps the least bouquet-like as a floral, but it moves in the type of floral direction that I tend to find a bit harsh. It does have the same sort of clever balance the rest of the incenses in the line does in terms of the oils matching up with the base, but as this was the fourth incense so close in style, I was started to really run out of ways to separate this from the rest. In the end I’d probably say start with Pavitra, if you really love it follow it up with Govinda.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENRishi NagchampaYogi uit de Vedische Tijd

Rishi Nagchampa is een vrolijke geur van friszoete rode rozen, jasmijn en blauwe viooltjes Door zijn blije en warme geur is het een favoriet voor kinderen en volwassen kinderen. Een geur uit en voor het hart.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

It’s perhaps a tribute to how modern this latest batch is that Rishi Nagchampa is described as an incense children love, and sure enough this mix of red roses, fruity jasmine  and blue violets puts this square in the inoffensive and fruity berry category. Generally anything this reminiscent of stawberries or raspberries will tend to be fairly popular but as most incense lovers know, you can only approximate these kinds of scents and in doing so the results often come off a bit generic, sure you won’t offend anyone but the results won’t be particularly exciting either. As a result even though this strikes me as a natural incense, the mix of scents leaves this feel a bit synthetic or dull. It’s lightly reminiscent of the smell of a big vat of gumballs at a candy shop or berry candles. It actually is quite well done overall in that it’s a lot better than most incenses this style, but like most of this new expansion it feels tailor made for people with only a casual interest in incense.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENSalie Nagchampa

Salie wordt in veel culturen gebruikt om jezelf en je omgeving te reinigen van negatieve invloeden en om de atmosfeer te verfrissen. In Salie Nagchampa is Salie de hoofdnoot, die begeleid wordt door bevriende kruiden en ingrediënten. Naast deze wierook zijn onze voel-gels 'Ontspannen zenuwen' en 'Rust bij jezelf' mooie aanvullingen om jezelf te beschermen.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENSattwa Nagchampa – Gelijkmoedigheid, Verlicht Verstand
Sattwa Nagchampa is een warme, rijke en intense geur waar je lang van kunt genieten. De basis is gemaakt van oosterse, houtachtige geuren tezamen met de Indiase Kewda bloem, verfrissende Vetiver en verzachtende Lavendel. Tuberosa bloemen maken het tot een mooie, afgeronde geur.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Sandalwood is a main ingredient in all these incenses but it perhaps makes its presence most known in the Sattwa Nagchampa. With kewra, lavender tuberose and vetivert in the mix, this is definitely something of a cousin to the Atma and Hansa blends, if you can imagine the biggest change to be an increase in the amount of woodiness used. The vetivert here also seems to be turned up enough to give the scent a pleasant and sharp subnote and adding this to the woods and halmaddi base helps to balance the florals without reducing the richness of the scent. Overall this is a very pretty incense with a lot of activity in the mix and it’s among the bolder scents in the line. And like its cousins, the mix seems gauged to reveal its complexity slowly over time, something a review really can’t account for without an excessively lengthy preparation period.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENShanti Nagchampa – Vrede (mantra: Om Shanti, Shanti, Shanti)
Shanti Nagchampa is gebaseerd op de rijke, zoete en traditionele tempel wierook van India. De hoofdrol wordt gespeeld door het wonderlijke aroma van de delicate, zoet geurende boeket van de gouden Champa bloem, die ook bekend staat als de paradijsbloem. Met een basis van sandelhoutpoeder en vermengd met prachtige rozen en jasmijn geuren, schept het een sfeer die geschikt is voor meditatie en gebed. 

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Shanti Nagchampa itself is indeed the incense that smells the most like classic nag champa, although fortunately in this case something more like Bam Champa or the original halmaddi formulations of a decade ago. Perhaps this is the one that lets the mattipal speak the loudest as it seems to not only have the greater evergreen note but is redolent of cassia spice, adding up to a certain dryness that’s quite attractive. It certainly has me fairly nostalgic for the champa scents of old, that wet and intensely aromatic smell I remember from opening the old Satya blue box when it useds to be good.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENSiddhartha Nagchampa De Jonge Boeddha

Siddhartha Nagchampa is een fris en spontaan bloemenmengsel met het hemelse Ylang Ylang, de frisheid uit Neroli, de volheid uit Rozen, de charme van Seringen en wordt gedragen door een mintachtige Patchouli

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENVeda Nagchampa Wijsheid

Veda Nagchampa is de meest oorspronkelijke Nagchampa honinggeur samengesteld uit Heilige Olibanum Wierook en Benzoin hars. Een geur als uit de tijd van de Veda wijsheid 5000 jaar geleden.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENVishnu Nagchampa – Hindoe God die de schepping in stand houdt en beschermt (spreek uit: Vieschnoe)
Vishnu Nagchampa bevat een aroma van exotische specerijen en zoete geuren uit het Oosten. Een harmonie van bosnoten van Eikenmos en Cederhout wordt ondersteund door een houtachtige oriëntaalse geur van Saffraan. Frisse citrus en groene noten voegen een plezierige toon van klassieke Fougere noten toe.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Vishnu Nagchampa is described as “accented with saffron and based on oriental notes.” The saffron note is quite light overall and gives the incense a slightly spicier scent. Like the Ananda it kind of sits between the Ganesh and Shanti in terms of sweetness and dryness although it’s probably a bit closer to the Shanti. It’s almost liquor like in a way, with hints of cognac, whisky or fine rum at times, probably due to the nature of the oil. Like Ananda it has a bit more of a learning curve but is ultimately no less fine than the rest of the incenses in the line.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENYajna Nagchampa – Offering (spreek uit: Jakjnja)
Yajna Nagchampa is een uitgebalanceerd mengsel van kalmerende en aardse lavendel met zachte en rijke houtachtige noten van Nagarmotha olie uit India. Dit wordt mooi ondersteund door kruidige en muntachtige ondertonen van Patchouli en bosachtig Eikenmos, verankerd met een basis van warme oriëntaalse houtsoorten.

Mike Mclatchey (wierookrecensent) van Olfactory Rescue schrijft:

Continuing a number of incenses with a strong lavender element is the spicy Yajna Nagchampa. However, if some of the Mother’s scents tilt more to a floral side, this is a decidedly spicy incense with woody notes, nagarmotha oil, patchouli and oakmoss all combining to imply a spice that also reminds me of cinnamon toast. This is also a very woody incense, however the type of wood scent it reminds me most of is akin (but far superior to) Satya’s Patchouli Forest scent, with that sense of crystalline, green resin that that incense evokes. Not only is the Yajna spicy, but it’s also devilishly complex in that there seems to be a lot of elements that make up this level of the incense. The oak moss is particularly noticeable here, almost more than a subnote at times, and with the patchouli it grounds the scent as something far more earthy the fire-like. In the end as you notice all this spicy, grounded activity it makes the presence of the lavender on top such a surprise and delight.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLENYoga Nagchampa

Yoga betekent versnelde persoonlijke ontwikkeling door middel van concentratie en innerlijke bewustwording en groei: 'Alle leven is yoga'. Naast wierookgeuren kunnen onze voel-gels 'Yoga', 'Vertrouwen', 'Vrijheid' en 'Bij je zelf' daarbij een grote hulp zijn.

- (brandduur 1 tot 2 uur).


MEER INFO EN BESTELLEN 
De Moeders Kruidenwierook

Kruidenwierook is van een andere klasse dan onze geparfumeerde bloemenwierook de Moeder's (Gouden) Geuren en Mira wierook. Het gebruik van onze kruidenwierook laat je de geuren en het gevoel van de natuur op unieke wijze ervaren. Onze kruidenwierook heeft een bepaalde zachtheid, omdat er weinig (bloemen)olie ingredienten en meer gedroogde kruiden ingredienten in worden gebruikt. Als gevolg kunnen de geur ingredienten zich steeds op een iets andere manier aan onze neus voorstellen in de loop van het branden en in verschillende ruimtes.

Houtskool geeft geen bijgeur bij branden, het is zeer schoon en daarom komt bij onze zwarte houtskool stokjes weinig rook vrij. De ingredienten van onze kruidenwierook branden in tegenstelling tot houtskool wel met een geur, waardoor het karakter van de kruidengeur meer 'hout en kruid'-achtig is en met een lichte rook de geur verspreidt. Onze natuurzuivere kruidenwierook is te verkrijgen in pakjes met 24 stokjes en in pakjes met 12 kleine stokjes. In de toekomst zullen de kruidenwierook olien ook te krijgen zijn in 5 ml flesjes voor gebruik (bij bijenwas) in aromalampjes en mogelijk in bijenwasvormpjes.

Ook onze kruidenwierook is, zoals al onze wierook voor de laatste 40+ jaar, handgerold en verpakt in uniek gemarmerd papier van katoen.

Door het ontbreken van tussenhandel en door het Eerlijke Handel kenmerk is onze kruidenwierook half zo duur als andere merken (en dat terwijl het aantal stokjes en de kwaliteit hoger ligt).


ANIJS
Een anijs-zoete en zachte kruidige geur. Onschuldig, speels, blij, kindvriendelijk en bemoedigend. Roept de geur een link naar schaatsen en de Elfstedentocht op? Het heeft een hint naar de vertrouwde geuren Amber en Kaneel en Kruiden van de bloemenwierook. Voor aromalampjes hebben wij Anijszaad essentiële olie (1 ml en 5 ml).


MEER INFO EN BESTELLENEUCALYPTUS
Een schone geur van pure eenvoud en erg aantrekkelijk. De eenvoud kan je het gevoel geven van oneindigheid? Een goed en mooi voorbeeld van een kruidenwierook. Voor aromalampjes hebben wij Eucalyptus olie (1 ml en 5 ml).

MEER INFO EN BESTELLENEUCALYPTUS BLAUW
De Eucalyptus geur uit een onaangetaste schone natuur, met bijzondere ondertonen. Met een bepaalde frisheid, zachtheid en warmte (bijna amberachtig). Inspireert je creativiteit en motiveert je jezelf te overstijgen? In India wordt eucalyptus geassocieerd met egoloosheid. Een unieke geur waar je naar op zoek was? Voor aromalampjes hebben wij Eucalyptus olie (1 ml en 5 ml).

MEER INFO EN BESTELLENKANEEL BAST
De geur van kaneel bast is als de geur van een kaneelstokje (en kaneel koekjes?). Wat sterker en zoeter dan Kaneel blad. Eenvoudig, duidelijk en prettig. Voor aromalampjes hebben wij Kaneel bast essentiële olie (1 ml en 5 ml)

MEER INFO EN BESTELLENKANEEL BLAD
De geur van geborgenheid, ontspanning en warmte van Kaneel blad. Een geur om je in te wentelen. Deze geur is de vriendelijkheid zelve en kan je het gevoel geven dat de wereld goed moet zijn. De geur is lichter en transparanter dan de geur van een kaneelstokje. Voor aromalampjes hebben wij Kaneel blad essentiële olie (1 ml en 5 ml).

MEER INFO EN BESTELLENMUGGEN ? (NOCHI BLAD)

Een geur uit het hart van de natuur: donkergroen, compact en stevig, maar niet te sterk. De geur ontspant de zenuwen en kan als bevrijdend aanvoelen. Roept deze geur daarom beelden op van expedities in een ongerepte natuur en kampvuurtjes? De bijzondere natuurgeur is goed te ruiken aan het wierookstokje.

In India planten mensen nochi struiken voor muggen en branden de bladeren en olie met benzoin korrels om het huis van negatieve invloeden te zuiveren.

De bladeren zelf komen uit het landbouwproject dat vooraf ging aan de start van de Moeders Geuren wierook.


MEER INFO EN BESTELLENNEEM (AZADIRACHTA INDICA)
De geur van de bladeren van de Neem boom hebben een reinigende werking. De geur heeft een kruidig karakter en heeft voor sommigen iets bloemigs. Neem lijkt een goed alternatief voor Salie en het smudgen met Salie. Neem olie is effectief bij vrijwel alle "ziekten en beestjes" bij planten, bomen en struiken.

MEER INFO EN BESTELLENPALO SANTO HEILIG HOUT
Palo Santo heilig hout wordt van oudsher veel gebruikt bij reiniging en ritueel. Het brengt een gevoel van stabiliteit mee. Wij hebben er als eerste een prachtige kruidenwierook van gemaakt. Onze Palo Santo geurt heerlijk en een beetje zoet. Prettig, jong volwassen, en......onze Palo Santo is zeer betaalbaar

MEER INFO EN BESTELLENPALO SANTO HEILIG HOUT EXTRA
De geur van Palo Santo Heilig Hout extra is meer harsachtig, wat zoeter, sterker en complexer met meer lagen. De geur is authentiek en avontuurlijk door iets jungleachtigs. Uitstekend te gebruiken voor reiniging in diepere lagen. Een leerzame geur. Een mooi en sterk alternatief voor Salie.

MEER INFO EN BESTELLENROZEMARIJN
De zachte en speelse geur van rozemarijn, duidelijk en ongecompliceerd. Een leuke geur die je laat reizen in je geheugen naar alle rozemarijn momenten? Voor aromalampjes hebben wij Rozemarijn essentile olie (1 ml en 5 ml).

MEER INFO EN BESTELLENROZEMARIJN LAVENDEL
De rozemarijn voor kinderen: heerlijk, vriendelijk en vriendschappelijk. Een echt mooie geur. Een glimlach nodig? Een opkikkertje? Een hulp tegen eenzaamheid? Voor aromalampjes hebben wij Rozemarijn essentiële olie (1 ml en 5 ml).

MEER INFO EN BESTELLENSALIE KRUIDENWIEROOK

Salie wordt van oudsher gebruikt om de atmosfeer in ruimtes te reinigen. Daarbij is echter het probleem dat Salie voor de meeste mensen geen aantrekkelijke geur is. 

Daaraan is een einde gekomen met onze werkelijk verukkelijke Salie Kruidenwierook. 

Ervaar en geniet van de schone en blije atmosfeer.

De geuren van Moeder's Kruiden wierook zijn natuurlijk en met de hand gerold en daarom rustig en blij van karakter. De wierook geuren zijn jongere broertjes en zusjes van de Moeder's Geuren bloemenwierook en maken samen met de Moeder's Gouden Geuren een compleet geurenparadijs. Mira wierook laat je even genieten van een mooi leven met gueren en kleuren. De pakjes zijn met de hand in vrolijke kleuren gemarmerd, wat elk pakje uniek en persoonlijk maakt. Wees altijd voorzichtig met vuur. Zet daarom het stokje altijd in een goede wierookhouder. Voor de werking en het gebruik van de wierook geuren is een geurbrochure bijgevoegd.


MEER INFO EN BESTELLEN


De Moeder´s Geuren Geurolien

Amber
Een heerlijk karamelzoete en behaaglijke geur. Roept associaties op van moederlijke warmte, speculaas en houtvuur. Een “oude” geur die een gevoel van vertrouwen en bescherming geeft.


MEER INFO EN BESTELLENAvondroos
De rijke, ronde en zoete geur van de tuberosa bloem. Een krachtige geur, nieuwsgierig en prikkelend. Een zwoele romantische zomeravondgeur gevuld met vlagen bloemennectar.


MEER INFO EN BESTELLENBoslavendel
Een Lavendel met de aanraking van bosgeuren: varen, eikenmos, vetiver en cypres. Een aangename geurwandeling die je verfrist en rustig maakt.


MEER INFO EN BESTELLENBoslelie
Een frisse roep van de bodem van het bos. Een opgewekt boeket uit de kabouterwereld. Prikkelt de fantasie en herbergt een schat aan ontdekkingen.


MEER INFO EN BESTELLENCederhout
Een unieke geelzoete boterballen houtgeur. De vrolijke en eerlijke zoon van Sandelhout, die ons toezwaait vanaf zonovergoten berghellingen.


MEER INFO EN BESTELLENChampaca bloem
De blije middag versie van Avondroos. Een volmaakt boeket uit de kindertijd, jong, vrolijk, onbezorgd en de belofte van een waardevolle toekomst.


MEER INFO EN BESTELLENEngelse Lavendel
De mooiste Lavendel creatie die je ooit ervaren hebt. Harmonieus, zacht, verleidelijk en gevuld met schoonheid.


MEER INFO EN BESTELLENFranse lavendel
Une composition extraordinaire, une parfum libérée. Verfrissend, zonnig en vitaliserend.


MEER INFO EN BESTELLENGanesh Nagchampa
Ganesh is een wonderschone compositie van verschillende lavendelsoorten met een interessant Indiaas tintje.


MEER INFO EN BESTELLENGardenia
Een oude robuuste rijpe bloemengeur met diepte. Fascinerend, charmerend en rijk met een extraverte uitstraling. Een heldhaftige geur die beschermt tegen angst.


MEER INFO EN BESTELLENHerfstblaadjes
Een bijzondere, groene bosgeur met varens, eikenmos en gekleurde bladeren. Spannend, mysterieus en betoverend. Bevordert saamhorigheid en vriendschap.


MEER INFO EN BESTELLENJasmijn
Een heerlijk frisse lentebloesem. Zoet, aantrekkelijk, vriendelijk en jeugdig. Jasmijn zuivert het gevoel en maakt onbaatzuchtig.


MEER INFO EN BESTELLENKamperfoelie
Een prachtig frisse zoete honinggeur. Levendig, spontaan en aanlokkelijk. De ideale geur voor een warme, blije en avontuurlijke zomeravond.


MEER INFO EN BESTELLENKaneel, Dennen en Sinaasappel
Een kerstige olie voor alle jaargetijden. De warmte van kaneel, de winter van dennen en de frisheid van sinaasappel.


MEER INFO EN BESTELLENLavendel
De blauwe lavendel met een vleugje zoet. Lavendel werkt ontspannend en rustgevend. Een fijne warme en frisse geur, die je aardt zodat somberheid zich oplost. Een goede hulp bij het slapen.


MEER INFO EN BESTELLENLe Perfume
Ontdek de verborgen verleider in deze mysterieuze en gloedvolle geur. Het subtiele frisse accent is zo aantrekkelijk dat het je niet makkelijk meer loslaat. Een houten geurhartje om je hals is hiervoor de oplossing.


MEER INFO EN BESTELLENLelietjes van dalen
De lichte, fris zoete geur van Lelietjes van Dalen. Lieflijk, bescheiden, prettig in de omgang met een luchtig opgeruimd karakter.


MEER INFO EN BESTELLENMagnolia
De mooiste combinatie van zoet en zuur voor een frisse start. De geur is vrolijk en vrij, opwekkend en stimulerend. Een jeugdige geur die uitnodigt om er op uit te trekken.


MEER INFO EN BESTELLENMusk
De rijke en exotische geur uit een oude tijdloze Oosterse kruiden- en specerijenstad. Een krachtige inspirerende, maar ook sensuele geur. Musk is een genereuze geur die helpt te concentreren (bij huiswerk maken, bij wakker worden).


MEER INFO EN BESTELLENNarcis
Een prachtige frisse groene bosgeur voor opgewekte mannen. Ridderlijk, zelfbewust, intrigerend, avontuurlijk, misschien wat koppig, maar ook verleidelijk. Een compliment voor de man die deze geur draagt.


MEER INFO EN BESTELLENPatchouli
Een zachte versie van de karakteristieke flower power geur van verbondenheid. Standvastig, vertrouwd en vriendelijk. De sfeer van lang vervlogen wouden, die voortleven in deze geur.


MEER INFO EN BESTELLENRode roos
Een duizelingwekkend mooie zoete rode rozengeur. Warm, intiem, lieflijk, poëtisch, blij, onbaatzuchtig, zuiver. Verdiept en verheft je als persoon. Een geur die je de weg wijst naar de mooiste plekjes in jezelf.


MEER INFO EN BESTELLENSeringen
Een mooie verfijnde bloemenweelde, fris, licht en luchtig. Seringen helpt jezelf te zijn en je te onderscheiden. De geur voert je mee in een bevrijding van alledaagse beslommeringen.


MEER INFO EN BESTELLENViooltjes
De geur van een boeket viooltjes. Fris, sportief en een beetje kruidig. Viooltjes zuiveren de gedachten.


MEER INFO EN BESTELLENWierook
De geur van Olibanum hars met een vleugje rozen avontuur. Je waant je in oude tijden, oude steden en oude paleizen gehuld in een oude geur. Deze geur helpt je te aarden.


MEER INFO EN BESTELLENWitte lotus
Een lieflijk zachte zoete kindergeur. De witte geur van engeltjes, vriendelijk en eenvoudig. De beschermende geur neemt je aan de hand mee naar de frisheid en het zorgeloze spelen van je kindertijd.


MEER INFO EN BESTELLENWitte Roos
Een warme omhelzing van liefde, zoet, intrigerend en om van te houden.


MEER INFO EN BESTELLENVoor uitgebreide en inzichtelijke geuromschrijvingen van Mayra klik hier.

Samenstelling en kwaliteit
De Moeder´s Geuren geurolien zijn samengesteld uit pure ingredienten van natuurlijke (essentiele) olien. Essentiele olien gewonnen uit bloemen zijn vaak onbetaalbaar (je hebt vaak honderden kilos bloemen nodig om één kilo essentiele olie te verkrijgen). Omdat we tegenwoordig weten uit welke geurcomponenten rozenolie of jasmijnolie bestaat, kunnen we deze olien ook samenstellen met dezelfde geurcomponenten uit goedkopere olien, zoals citronella- en citroengrasolie of palmarosa olie. Hierdoor kunnen we, voor een aanvaardbare prijs, natuurlijke geurolien maken die nauwelijks te onderscheiden zijn van de originele bloemenolien. De bekende Franse parfums bestaan, naast 95% alcohol, vaak uit zulke samengestelde geurolien met kleine toevoegingen van originele dure essentiele olien. 

De Moeder´s Geuren geurolien zijn eerlijke en hoogwaardige geurolien, die geen alcohol bevatten en niet verdund zijn met goedkope plantaardige olien (zoals sesam- of kokosolie). De geurolien zijn door de concentratie krachtig van geur en economisch in gebruik. De geurolien zijn niet bedoeld voor consumptie. 

Gebruik als geurolie voor aromalampjes
De Moeder’s Geuren geurolien zijn uitstekend geschikt als olie voor aromalampjes. Het flesje is handig in gebruik door een geïntegreerde druppelaar. Door het flesje (rustig) op zijn kop te houden kun je het gewenste aantal druppels goed doseren in het bakje met water van het aromalampje. Een alternatief is om wat schelpenzand (kanariezand) in het bakje te doen en daarop een aantal druppels geurolie.

Let op: als je een brandend aromalampje bijvult met water gebruik dan nooit koud water. Het glazen of stenen bakje kan dan namelijk ‘schrikken’ en knappen. Gebruik dus altijd warm water als je bijvult.  

Gebruik op geursteentjes, houten geurhartjes en luchtverfrissers
De geurolien kunnen ook goed gebruikt worden bij geursteentjes, houten geurhartjes en allerlei soorten luchtverfrissers. Pas wel op bij gebruik op textiel, aangezien de donkere olien vlekken achter kunnen laten.

Geurolien en Aromatherapie
Aromatherapie is heel populair. Het is een plezierige manier om onze stemming, ons welbevinden en de sfeer in huis te verbeteren. Van onze zintuigen is de reukzin het nauwst verbonden met geheugen, emoties en de hormoonhuishouding. Geuren kunnen een positief effect hebben op onze stemming en emoties, en kunnen meer evenwicht en harmonie in ons leven brengen. Elke geur kent specifieke effecten en toepassingen, die per persoon kunnen verschillen. Lavendelgeur werkt rustgevend en wordt toegepast bij spanning en als hulp bij het slapengaan. Rozengeur brengt verlichting en harmonie en wordt gebruikt bij stress en gebrek aan zelfvertrouwen.

Geurolien en bijenwas
Onze geurende bijenwasvormpjes voor in een aromalampje kunnen nadat de geur uit de bijenwas op is, aangevuld worden met druppels van de geurolien (en essentiele olien). Bijenwas geeft de geur langzamer en meer gelijkmatig af in een aromalampje (in vergelijking met geurolie in water). Heel handig is dat bijenwas niet verdampt (zoals water). Je hoeft het bakje van je aromalampje daarom niet steeds aan te vullen. Let wel op dat bijenwas niet samengaat met water, want dat gaat erg spetteren. Dus de bijenwasvorm altijd alleen in een droog bakje leggen en nooit water erbij doen :-).

In de aromatherapie worden de geuren/essentiele olien meestal in de lucht verspreid door middel van een aromalampje.    De Moeder´s Essentiele Olien

Essentiele olien worden vooral voor hun geur en voor hun energetische werking gebruikt. Dit gebruik stamt al van duizenden jaren geleden in China, India, Perzie en natuurlijk Egypte, waar het gebruikt werd in de geneeskunst en in de kookkunst. Essentiele olien kennen door hun energetische werking veel toepassingen op het gebied van lichaam en geest. Zelfgenezing,harmonisering, versterking van het afweersysteem, herstel van evenwicht zijn voorbeelden.
Essentiele olien vertegenwoordigen de ziel van de natuur waardoor zij op een harmonieuze wijze diep in ons kunnen doordringen. Hun zuiverheid en authenticiteit vindt zijn weerklank in een herkenning die in onze essentie wakker wordt gemaakt.

Essentiele olien, ook wel etherische olien genoemd, worden op natuurlijk wijze gewonnen uit bloemen, vruchten, zaden, hout, blaadjes en wortels van bloemen, planten en bomen. Dit kan door middel van enfleurage, destillatie of persing. Vaak zijn er honderden kilos bloemen nodig om 1 kg essentiele olie te produceren, waardoor de waarde van een olie hoog kan oplopen.
De Moeder’s Geuren essentiele olien zijn van hoge energetische kwaliteit, hetgeen je kunt ruiken en voelen.

Gebruik
De Moeder’s Geuren essentiele olien kun je als aromatherapie gebruiken in aromalampjes en op geursteentjes en hartjes. Een paar druppels is voldoende.

Waarschuwingen

 • Essentiele olien niet op de huid gebruiken, omdat dit irritatie kan veroorzaken.
 • Essentiele olien niet inwendig gebruiken.
 • Essentiele olien zijn vluchtig en kunnen brandbaar zijn, dus niet bij open vuur gebruiken.
 • Essentiele olien buiten bereik van kinderen houden.

Voor meer informatie kunt u de veelgestelde vragen over essentiele olien hier lezen.

 


Anijszaad - Pimpinella Anisum
Verwarmt en verfrist, ontspant en zuivert. Anijszaad etherische olie is een natuurlijk afrodisiacum. Het is niet sensueel gericht, maar maakt dat je hart energie goed kan stromen. Het brengt balans (ook in je aura) en maakt een goede verbinding tussen je chakra's.

Anijszaad beleving
Een witte en warme kwaliteit die over me heen valt als een beschermende deken tegen onzuiverheden. Alsof hij me laat zien waar ik sta en hoe ik ervoor sta, doordat ik vanuit meerdere aspecten van mezelf naar mezelf kijk, die allemaal op hetzelfde moment aanwezig zijn. En het is alsof de olie een soort van lijm tussen die delen is, waardoor er verdeling en tweestrijd wegvalt en alles meer als een geheel voelt.
Ik krijg er een heel diplomatiek gevoel bij, een bepaalde oprechte objectiviteit voor het juist beoordelen van standpunten, zonder dat er een partij wordt buitengesloten. Alles wordt precies op de juiste manier behandeld. Het is alsof er wordt gekeken naar alle standpunten, en de situatie met al die standpunten correct wordt afgewogen, hier wordt tussen bemiddeld en er wordt een werkende balans gevonden. En alles in me is het eens.
Een moeilijk te verwoorden ervaring :)

MEER INFO EN BESTELLENBasilicum - Ocimum Basilicum
Trekt spanning weg uit je basis, reguleert de spijsvertering, voert afvalstoffen af. Wees voorzichtig met deze olie bij zwangerschap! Het is een geur die van alles naar buiten trekt. Diepgewortelde (negatieve) gevoelens kunnen behandeld worden met deze geur.

Basilicum beleving 1
Een heel intens en sterk gevoel. Alles wordt scherp en het contrast van alles wordt sterker. Er lijkt zich een druk op te bouwen van achter. Ik hoef niets te doen. Het lijkt erop alsof er aan me gesleuteld wordt, ik voel 'n derde oog, hier en daar een knoop in mijn buik, en alles wordt rechtgetrokken, je hoeft het niet eens te weten of te snappen, er wordt gewoon schoongemaakt, of je het nu wil of niet. Af en toe is het is wat intens, omdat de energie intens is. Het slaapt absoluut niet. Het is een constante beweging die alles rechttrekt, trekt naar een punt voor je (doel?), en doet dat met al je zijwegen/gewoontes/gedragspatronen.
Een heel interessant bewustzijn.

Basilicum beleving 2 (n.a.v. vraag over de waarschuwing bij zwangerschap)
Ik voel mijn buik, vooral mijn onderbuik, en het lijkt of het wordt schoongemaakt, alsof er als het ware een verbranding plaatsvindt. Het voelt subtiel en zacht, maar wel met een directheid en eenzijdige motivatie. Alsof het weet wat het wil en moet doen.
Er is een moment waarop ik voel dat er zich 5 keuzes openstaan, ik kan daar weer kiezen, het is verwarrend, maar ik lijk de keuzes gemakkelijk te maken.
Zoals sommige essentiële oliën inzicht geven en uitleggen, legt deze olie juist niets uit, doet hij waar hij goed in is en wat zijn doel is.
Ik heb het gevoel dat het werkt als hij het psychologisch zelfhelend vermogen (als dat bestaat). Alsof het allerlei slapende en afgedwaalde dingen in je wakker maakt. Een soort van katalystor en motor om wakker te worden. Mijn zenuwen lijken te sterken, heel apart.
Direct, duidelijk en eenvoudig maar niet simpel :).
Ik kan begrijpen dat een kind zin krijgt om geboren te worden :), misschien daarom een waarschuwing.

MEER INFO EN BESTELLENBergamot - Citrus Bergamia
Geeft richting aan je leven (gidswerking), stimuleert positief denken, maakt je minder zwaar op aarde. Een hete geur vanwege het element vuur. Deze olie kan je beter vermijden tijdens warm weer omdat het irriterend kan werken voor zowel de huid als de geest. Wel heerlijk in koud weer vanwege zijn verwarmende eigenschap.

Bergamot beleving
Ik ga direct naar een gevoel in mijn buik, een gevoel dat ik niet vaak heb, het is een heel mooi gevoel, het is alsof er een opening is gekomen naar dat gevoel. Het voelt alsof er een schoonmaak plaatsvindt in mijn buik. Ik krijg zin om iets te creëren! Het gaat gewoon door en het is allemaal heel subtiel, ik kan niet eens zeggen zacht, omdat het gevoel wat ik voel bijna geen tastbaarheid heeft. Het is gewoon een heel schone en zuivere kracht die zich bijna onzichtbaar door me heen beweegt. Af en toe voel ik dat ik steeds meer in mezelf schuif. Alsof ik ervoor op de rand van mezelf zat en steeds meer terug in het midden van mezelf wordt gezet. En het is echt op een subtiele wijze, ik merk het namelijk meer aan dat ik lichter zie dan aan zware gevoelsverschuivingen.
Wat me opvalt is dat ik schaduwwerpende delen van mezelf wordt geattendeerd die de ervaring en beleving in de weg zitten. En bij elk van die delen is het na een korte concentratie op die delen, dat ze langzaam kaler worden en uiteindelijk als het ware buiten me worden gezet, dat ze geen onderdeel meer van me uitmaken. En dit wordt op een bijna onzichtbare wijze gedaan.MEER INFO EN BESTELLENCajeputi - Melaleuca Leucodendron
Verfrist je (mentale) energie, zet zorgen aan de kant, werkt kalmerend. Respecteer het natuurlijke karakter van deze olie: de meest eigenwijze geur van alle geuren. Gebruik deze geur voor doelgerichte handelingen. Het helpt je om NEE te durven zeggen.
Waarschuwing: ontvlambaar.

Cajeputi beleving 1
Een instante openheid en blijheid. Het is alsof ik wordt omhelst, alsof delen in mezelf elkaar omhelzen. Eigenlijk lijkt het alsof mijn hart open is en ik vanuit mijn hart delen in mezelf omhels. Het is heel ontroerend en prachtig tafereel: heel troostend, kalmerend en rustgevend. Ik wordt er gewoon heel blij van. Alsof er bloemetjes in mijn hoofd zitten.
Het gevoel dat alles goed zal komen. Stress en angst lijken in deze staat niet te bestaan.

MEER INFO EN BESTELLENCassia - Cinnamomum Cassia
Haalt levensenergie uit de aarde, ontspant je basis, verhoogt de fantasie en creativiteit. Alle cinnamomum geuren hebben iets gemeen namelijk ze kunnen de geest troosten via zintuiglijke prikkeling.

Cassia beleving
Alles wordt warm, ik voel mijn solar plexus sterk. Vuur. Ik krijg heel sterk een strijdgevoel, een strijdgevoel voor een hoger doel. Geen woorden maar daden. Een gedachtegang wordt geridiculeert, heel grappig. Kan situaties objectief bekijken en hier verantwoord op handelen. Lijkt op te komen voor de zwakke en gewonde delen van jezelf, geeft een goede aandacht aan alles in jezelf. Heel simpel en lijkt een admirabele integriteit wakker te maken. 

MEER INFO EN BESTELLENCederhout - Cedrus Deodara
Ontspant je organen, werkt grondend en brengt je zenuwen tot rust (na een drukke dag). Combineer deze geur niet met andere geuren (dus niet mengen met andere olien)!

MEER INFO EN BESTELLENCederhout Atlas - Cedrus atlantica
Zeer aardend, brengt je dichter bij jezelf. Werkt kalmerend en vitaliserend. Hiervoor geldt hetzelfde als hierboven. Alle cedrus geuren hebben een voorkeur om alleen te zijn….

Cederhout Atlas beleving
Het is alsof ik enorm sterk wordt. Een enorm stevig kracht die je boven rommelige situaties kan laten uitstijgen, waardoor je alles in perspectief kan zien.
Het geeft heel kalm en rustige zekerheid en stabiliteit. Het doet me sterk denken aan de enten in the Lord of the Rings.
Heerlijk om bij te ontspannen en te slapen. Het maakt je hoofd rustig, ook al heb je morgen een deadline en je hebt nog niets af.
Een heel erg rechtdoorzee en direct en praktisch gevoel. Niet denken, maar zijn.

 


MEER INFO EN BESTELLEN*Ciste absoluut - Cistus ladaniferus
Rustgevend, stimuleert de hersenen om spanning los te laten, ontspant de maag en biedt een goede nachtrust.
*au bain Marie. Sommige essentiele olien zijn bij kamertemperatuur te dik of te weinig vloeibaar. Door de essentiele olie au bain Marie te verwarmen wordt de olie vloeibaar gemaakt.

MEER INFO EN BESTELLENCitroen – Citrus limonium
De kracht van Citrusvruchten ligt in hun veelzijdig vermogen: zij kunnen diep reinigen, zij werken troostend, verfrissend, verwarmend, beschermend, voedend en verlichtend. Citrusvruchten zijn per definitie blije vruchten die heel goed kunnen overleven. Tegen een dipje is een citrusgeur een hele goede keus. 

MEER INFO EN BESTELLENCitroengras - Cimbopogon Citratus
Mentaal verkwikkend, verfrissend voor je zenuwen. Trekt je uit patronen waar je in vast zit. Van alle geuren is deze geur geschikt om te gebruiken in momenten van verlies. Hij dringt diep in de geest van het verdriet.

Citroengras beleving
Hè hè, eindelijk, een gevoel van begrepen te worden. Alsof er eindelijk is die je begrijpt. Heel geruststellend. Tergelijkertijd is het heel motiverend en progressief. Er lijkt een last van me af te vallen (een last die ervoor zorgde dat ik geen stappen zet). Het gevoel is me eigenlijk heel onbekend, maar toch heel bekend. Alsof je een vriend ontmoet en vergeten was dat je die vriend had.
Het geeft een gemak, een comfort, een flexibiliteit om gewoon te zijn en verder te gaan. Het is werkelijk ontlastend.

MEER INFO EN BESTELLENCitronella - Cimbopogon Nardus
Verfrissend, stimulerend, opwekkend. Een weinig bekende eigenschap van Citronella is dat deze geur, zowel fysiek als geestelijk, de weerstand verhoogt. Vooral bij vrouwen en kinderen…bij mannen werkt het minder. De reden? Ook de Natuur is soms eigenwijs…

MEER INFO EN BESTELLENDen - Pinus Sylvestris
Activerend voor het energiesysteem, helpt tegen lusteloosheid, verlicht neus en longen. Het werkt uitstekend bij de verheldering van de zintuigen oog en oor. Ben je iets vergeten? Ruik aan deze geur en je zult merken dat je geheugen zijn werk weer optimaal doet …. echt verrassend.

Den beleving
Gelijk is het alsof ik naar binnen keer. Het is een naar binnengaande beweging waarmee er gelijk een soort van bescherming om me heen wordt gevormd; aan het eind van de beweging bevind ik me als het ware in een ei van licht. Het is een heel stabiel, zeker, veilig en gegrond gevoel. Ook voelt het compact aan. Het grappige is dat het erop lijkt als je deze vasthoudt dat je direct van achteren een steun en kennis krijgt van allemaal (dennen)bomen. Alle onrust en commotie bevindt zich buiten dat ei en alles wat zich binnen dat ei voordoet lijkt zich rustiger te bewegen, waardoor je er gemakkelijk naar kunt kijken en mee om kan gaan. Ik voel dat mijn hart actief is en warm wordt, het lijkt of hij wijder is geworden en meer weet. 

MEER INFO EN BESTELLENDille - Anethum graveolens
Verfrisser. Dillekruid is van nature een zeer sterk aardse geur, daarom helpt het ook goed om je gedachten te ordenen. De meeste kracht kan de olie geven aan mensen die verzuurd zijn (letterlijk of figuurlijk).
Waarschuwing: ontvlambaar.

MEER INFO EN BESTELLEN*Eikenmos absoluut - Evernia prunastri
Het grondt je en leidt je naar je zelf. Het maakt je bewust van je zelf. Het geeft ruimte in de buik en helpt je je gedachten te stoppen.
*au bain Marie. Sommige essentiele olien zijn bij kamertemperatuur te dik of te weinig vloeibaar. Door de essentiele olie au bain Marie te verwarmen wordt de olie vloeibaar gemaakt.

MEER INFO EN BESTELLENEucalyptus - Eucalyptus Globulus
Laat spanning los, werkt opwekkend en verfrissend. Beschermt tegen negatieve en egoïstische gedachten.
Waarschuwing: ontvlambaar.

Eucalyptus beleving
Wow. Ik kijk direct vooruit, heel ver vooruit, alsof ik naar mijn doel kijk. Een frisse en schone kracht komt vanuit mezelf en ik raak heel erg gemotiveerd. Verkwikkend is echt het juiste woord hierbij. Alles lijkt schoon te worden om me heen (mijn aura?). De stuwing van de kracht en de wil om m'n doel te bereiken blijven sterk. De weg ernaartoe wordt vrijgemaakt door de schoonmaak van mijn aura. Ook verdriet dat mezelf forceert niets te doen komt omhoog en uit zich. Verhelderend en doelgericht.

MEER INFO EN BESTELLENGember - Zingiber Officinalis
Verwarmend, helpt oude spanningen los te laten, ontspant in diepere gevoelens. Zeer geschikte olie voor momenten van zwakte. Bekend om zijn gebruik bij offers en onderhandelingen met goden en godinnen.
Waarschuwing: ontvlambaar.

Gember beleving
Gelijk het gevoel alsof ik in mijzelf wordt gezet, en dan met name het gevoel alsof er weer een deel van mezelf terug in mijn buik wordt gezet. En dit gaat op een zachte en heel geleide wijze. Ik krijg heel sterk het gevoel dat ik verleng (dus ik voel me verticaal verwijden) en dat ik weer contact heb met de (verre) ruimte boven me. Het is alsof ik in een toestand terugkeer die normaal is, maar waar ik normaal gesproken niet in verkeer. Het is alsof ik er weer aan wordt herinnert, op attent wordt gemaakt.
Alles wordt rustig: mijn gedachten, mijn gevoel en het is alsof alles wat aan me plakt van me afvalt. En het is alsof ik me in een ander ritme bevindt, een ritme van een diepe, wijde, rustige en witblauwe ademhaling. Het voelt schoon aan, ook fysiek.
In mijn buik wordt het langzaam warmer en warmer en dat blijft. Het is een heel geruststellend gevoel voor mijn buik.
Op een gegeven moment voel ik me een zwanger (? - ik ben een man) en merk dat het heel rustgevend is voor mijn baby en zwangere buik. Alsof het van de buik met de baby een warme eenheid maakt.
Het lijkt ook heel goed te helpen bij de doorbloeding (?).

MEER INFO EN BESTELLENGeranium - Pelargonium Odorantissimum
Brengt zachtheid, trekt vriendelijkheid aan, maakt blij, opent perspectieven. Bij oudere mensen werkt deze geur speels, het maakt iets kinderlijks los en roept herinneringen aan de jeugd op.

Geranium beleving:
Lijkt je te ondersteunen in je emotionele ontwikkeling. Steunt je in het openen van je hart. Het raakt het jeugdige en onschuldige zelf in je aan en laat het leven weer in je bloeien. Het geeft een vrolijke blijheid. Ook geeft het een stevige waardigheid die niet hard is, een standvastigheid zonder starheid. Een serieusheid waarin je vrij kan bewegen als een kind. Maakt zware gevoelens en emoties gemakkelijker om mee om te gaan. Het gevoel dat je iets mist wordt opgevuld.
Het lijkt goed te zijn voor baby's die veel huilen, die niet lekker in hun vel zitten, naast zichzelf leven. Een soort van wake-up call voor baby's.


MEER INFO EN BESTELLENGrapefruit - Citrus Paradisi
Harmoniseert (speciaal bij kinderen), laat afvalstoffen loskomen (reinigend), verfrist. Het helpt bij de regulering van de menstruatie cyclus en de vruchtbaarheid.
Waarschuwing: ontvlambaar.

MEER INFO EN BESTELLENHeilige Basilicum - Ocinum sanctum
Haalt zwaarte weg en brengt rust. Zeer heilig kruid in India en in de Ayur Veda (Tulsi). Een aardse geur die zijn eigen weg weet te vinden. Het kruid weet in de meest bizarre omstandigheden van de grond en de omgeving zijn voeding te vinden en zet dat om tot de meeste krachtige olie die er is. Dit kruid benut zonne-energie via de wortels en niet via de bladen. Opmerkelijk in de natuur.

Heilige Basilicum beleving
Het zet je direct in het licht, maakt je ontvankelijk voor een hoger bewustzijn, voor iets dat een hogere kennis bezit dan waar je normaal gesproken toegang tot heb. Lijkt ook te dienen als brug om contact te maken met hogere (goden?) werelden.

Het kan je uit innerlijke conflict situaties zetten, omdat die situaties in het juiste perspectief worden gezet en ze hun waarde voor je verliezen. Presenteert je oplossingen van harmonie. Het is als een wijze onafhankelijke raadgever, die je helpt vanuit een veel bredere, hogere en lichtere vorm van kennis. Het kan wat streng zijn en je tot de orde roepen.
Als je goed luistert of kijkt laat hij je de geheimen van het leven zien.
Helpt je te discrimineren en te organiseren.

MEER INFO EN BESTELLENJeneverbes - Juniperus Communis
Creeert ruimte in je gevoel. Reinigt je energielichaam. Geeft vastberadenheid en controle over jezelf. Deze geur kun je vergelijken met een lichtpunt dat de weg wijst. Wordt bij indianen gebruikt om de juiste weg/het juiste pad te vinden. Verheldert de zicht en smaak zintuigen (zintuigen die nodig zijn voor orientatie).

Jeneverbes beleving
Bij mij werkt het sterk op mijn 2de chakra, waar het verzorgt en lijkt te ontgiften, een psychologische ontgifting en het lijkt verslavingspatronen te doorbreken/ondermijnen. Zeur gevoel en klaaggedrag worden gestreken en rechtgetrokken, waarna het van je af valt en er ruimte en licht ontstaat. Alles wordt ruim, helder en schoon. En je intuïtie wordt weer scherp, je weet weer wat je te doen staat.

Waarschuwing: ontvlambaar.

MEER INFO EN BESTELLENKaneel Cinnamomum verum
Een warme kruidige olie met een zoete sfeer van gezelligheid en warmte. Kaneel heeft een therapeutisch effect op verborgen emoties en blokkades zoals woede, depressie, angst en terughoudendheid. Deze olie kan het beste alleen gebruikt worden, zonder te mengen.

MEER INFO EN BESTELLENKaneel bastCinnamomum verum
Een warme kruidige olie met een zoete sfeer van gezelligheid en warmte. Kaneel heeft een therapeutisch effect op verborgen emoties en blokkades zoals woede, depressie, angst en terughoudendheid. Deze olie kan het beste alleen gebruikt worden, zonder te mengen.

Kaneel bast beleving
Heel direct. Een heel actief gevoel. Het vult me volledig op met warmte. Maakt warm waar het koud in me is. Geeft een heel daadkrachtig gevoel. Lijkt niet geschikt voor drukke mensen en wanneer je net wilt slapen ;)

MEER INFO EN BESTELLENKaneel blad - Cinnamomum verum
In tegenstelling tot de olie van de kaneel bast kan deze olie wel vermengd worden met andere zoeten geuren zoals Sinaasappel of Ylang Ylang. Zowel de Kaneel bast als de Kaneel blad olie kunnen op lange termijn een irriterende werking hebben op huid en luchtwegen. Gebruik deze oliën met mate (niet vaker dan 1x per week).

MEER INFO EN BESTELLENKardamon - Elletaria Cardamomum
Maakt harde en stekelige energie zacht (bij ruzie), helpt gevoelige mensen en geeft liefde de ruimte. De meest bijzondere eigenschap van dit kruid is, dat hij het communicatieve vermogen helpt en stimuleert. Mensen kauwen dit zaad vanwege de verfrissende werking, maar weinig mensen weten dat dit kruid (de smaak en de geur) een diepe en positieve werking heeft op het 5de Chakra, de zetel van communicatie.

MEER INFO EN BESTELLENKruidnagel - Eugenia Cariophyllata
Dringt diep door, verwarmend, versterkt je gevoel, ontspant je hoofd, helpt loslaten, tegen eenzaamheid. Geestelijke pijn verdwijnt in de aanwezigheid van deze geur! De geur dringt door tot de genestelde pijn en zet de pijn om in een draaglijker gevoel met minder verdriet en leegte. Het maakt ook ruimte vrij voor begrip en acceptatie.

Kruidnagel beleving
Het begint met een beweging naar binnen. Ik zie twee lege bollen in mijn buik (?). Het is alsof ik mijn begrenzingen zie. En ik ga steeds meer naar binnen, alsof ik helemaal in mezelf duik. Het is een quit serious occasion schiet er door me heen.
Dan is het alsof het alles in me verzacht op een zachte manier, bijna therapeutische/ wellness-achtige manier, een massage voor spanningen en oneffenheden in je psychologie. Scherpe punten wordt duidelijk gemaakt en ook die worden gemasseerd.  Ik voel duidelijk dat mijn keel en mijn buik worden verzacht. 

MEER INFO EN BESTELLEN*Labdanum absoluut - Cistus ladaniderus
Rustgevend, verwarmend, heelt en brengt je bij jezelf.

MEER INFO EN BESTELLENLavendel - Lavandula Angustifolia
Ontspannend voor de zenuwen, geeft ruimte aan je zelf. Zuiverend en werkt goed bij slapeloosheid. De moeder van alle geuren, het werkt niet alleen kalmerend maar roept ook verloren intuïtieve kennis op.

Lees de artikelen:

MEER INFO EN BESTELLEN*Lavendel absoluut - Lavandula Angustifolia
Ontspannend voor de zenuwen, geeft ruimte aan je zelf. Zuiverend en werkt goed bij slapeloosheid. De moeder van alle geuren, het werkt niet alleen kalmerend maar roept ook verloren intuïtieve kennis op.
*au bain Marie. Sommige essentiele olien zijn bij kamertemperatuur te dik of te weinig vloeibaar. Door de essentiele olie au bain Marie te verwarmen wordt de olie vloeibaar gemaakt.

Waarschuwing: irriterend.

Lees de artikelen:

MEER INFO EN BESTELLENLimoen - Citrus Aurantifolia
Verzorgend, verzacht je gevoel en maakt je aura schoon. Stimuleert het afweersysteem. Een van de weinige geuren die ruikt naar zijn eigen oorsprong: de vrucht zelf. Hiermee laat het zijn authenticiteit zien. Citrus geuren zijn het meest geschikt om de aura te reinigen. Deze geuren zijn verbonden met het element water.

Limoen beleving
Meteen is het alsof er een punt in me wordt aangewezen (een punt waar ik vaak een verstarring/samenballing voel). Gelijk bouwt er een druk van binnen op bij mijn solar plexus en mijn hart. En ik voel me verdrietig, het is raar. Het lijkt erop alsof ik bewust wordt van een deel van me dat getraumatiseerd is, waar ik heel sterk het gevoel van misbruik bij voel. En dat deel lijkt verzorgd te worden, gerustgesteld. Het is alsof de zorgen, de zwaarte, het verdriet en de onrust weggenomen wordt. Het is een heel ontroerend tafereel. Alles wordt rustig en ik voel nu in mijn onderbuik dat mijn seksualiteit wordt schoongemaakt? Heel vreemd.
Hierna is alsof er weer een oorspronkelijk gevoel, een gevoel toen alles nog onschuldig was, (weer) aanwezig is. Hierdoor lijk ik dingen te herinneren van mezelf die ik helemaal vergeten was.

Waarschuwing: ontvlambaar.

MEER INFO EN BESTELLENMandarijn - Citrus Reticulata
Brengt zachtheid en geborgenheid (bij kinderen). Opmonterend, inspirerend, laat angsten verdwijnen. Goed voor de stembanden. Het maakt de stem zacht en helder. Mandarijn geur is een engelen geur (engelen voelen zich aangetrokken tot deze geur).

MEER INFO EN BESTELLENMirre - Commiphora Abyssinica
Brengt een goede en opwekkende atmosfeer, innerlijke vrede, harmoniseert ruimte en lichaam. Het schept ruimte en verbondenheid in momenten van verwarring. Een verwelkomende geur, maar wel zeer mysterieus. Een goddelijk geur die mens en god bij elkaar brengt.

MEER INFO EN BESTELLENNeroli- Citrus aurantium
de bloesem van de godin. De geur verhoogt de innerlijke schoonheid van de vrouw. Bij mannen balanceert het de vrouwelijke energie (goed bij macho's om minder stoer te worden). De geur omsingelt je met ware schoonheid. Wil je je mooi voelen, brandt Neroli en verander van een saaie muts in mooie godin. Heel goed tegen schommelingen in het vrouwelijk hormonaal stelsel.

Neroli beleving
Heel sterk het gevoel dat ik thuiskom. Het is heel fysiek, alsof mijn lichaam eindelijk kan settelen. Uiterst fijn voor mijn zenuwen, het geeft een soort van ontspannende recharge van top tot teen. Het geeft me ook een heel sterke verbinding met de natuur, een soort van direct contact. Het is duidelijk dat het als poort/gereedschap kan dienen om te kunnen communiceren met de natuur. En door middel hiervan persoonlijke en onpersoonlijke vraagstukken beantwoorden en op te lossen. Heb je een vraag dan kan de natuur je helpen :). Ideaal voor de actieve meditatie.

MEER INFO EN BESTELLENNootmuskaat - Myristica Fragrans
Activeert de zenuwen op een positieve manier en is grondend. Helpt geduldig zijn. Een doordringende geur: dringt diep in de ziel van hen die gesloten zijn door verdriet en onbegrip. Een geur die in het geheugen blijft hangen en zijn werk blijft doen.
Waarschuwing: ontvlambaar.

Nootmuskaat beleving
Geeft direct een enorme kracht en energie. Maakt wakker wat slaapt. Het is alsof je meer uithoudingsvermogen krijgt. Ook lijkt het alsof ik aanwijzingen krijg hoe ik mijn energie moet verdelen (als ik ergens teveel energie in stop of te weinig). Een holistische werking op mijn energie-systeem(?).
Het lijkt zich niets aan te trekken van negativiteit, het lijkt er gewoon langs te werken. Het lijkt een anti-depressieve werking te hebben, omdat het je uit de modder (inertheid) trekt.

MEER INFO EN BESTELLENPalmarosa - Cymbopogon Martini
Verzorgt, geeft ruimte en veiligheid, helpt hart en longen (bij benauwdheid). Helpt loslaten. Het biedt troost en helpt verdriet te verzachten.

Palmarosa beleving
Ik voel heel duidelijk mijn tweede chakra, ik voel een soort van opening en het is alsof er allemaal pogingen tot stappen zetten zijn, maar het is bij pogingen gebleven. Dus stappen die nooit genomen zijn. Deze olie lijkt de angst en/of barriere weg te nemen, zodat er ruimte ontstaat om die stappen te zetten (te maken).
Het is heel verzorgend voor mijn onderbuik.
Ook lijkt het alsof het een kinderlijke en ondeugende blijdschap in mijn buik oproept. Een gevoel van avontuur, met grapjes. Lijkt ideaal om mensen van hun saaiheid te ontdoen. Alsof het leven weer kleur krijgt. Het lijkt ook wel een bepaald samenhorigheidsgevoel aan te wakkeren, zoals je als kind met anderen omging. Dat je met iedereen vrienden maakt, zonder vooroordeel en problemen. Met het gemak en het gezonde verstand wat daarbij hoort. 

MEER INFO EN BESTELLENPatchouli - Pogostemon Patchouli
Maakt positief op alle niveaus, geeft kracht, werkt antidepressief, ondersteunt het geheugen. De vader en tegelijkertijd ook de moeder van alle geuren. Maakt mensen verliefd en heeft een mysterieus karakter. Trekt veel positieve energie aan, maar ook negatieve wanneer men het ‘s avonds gebruikt. Gebruik deze olie daarom alleen overdag als zijn werking zeer positief is.

Patchouli beleving
Gelijk voel ik me hier zitten, alsof ik helemaal aanwezig ben. Het voelt heel vol en licht, alsof ik wordt omgeven door de warmte en het licht van de zon, maar van een kwaliteit die witter en wolliger is. En ik heb echt het gevoel alsof ik terecht ben gekomen in mijn lievelingsstoel, ik wordt gedragen en omgeven door een heel gemoedelijke zachtheid met een zoete nuance, het is extreem prettig.
Ik wordt blijer en blijer en dat blijft maar doorgaan. Het begint in mijn solar plexus en breidt uit naar mijn buik en mijn hart. Mijn lichaam lijkt zich te vullen met allemaal tintelingen van eenzelfde soort blijdschap.
Als ik van houding verander (ik wil mijn benen kruisen), lijkt het erop dat ik erop wordt geattendeerd dat dit niet de beste houding voor me is, het blokkeert namelijk mijn energiestroom. En merk dat ik weet wat voor een houding goed voor me is. Erg aparte gewaarwording zo tussendoor.
En ook lijkt het gevoel dat het gordijn dat voor al mijn dromen en idealen zat weggetrokken is, want ik voel ze en zie ze weer allemaal. En de dromen zijn zoals je ze vroeger als kind had, maar ze lijken van een reëlere kwaliteit.
Het ontroerd me allemaal heel sterk en krijg aan het eind een heel sterk gevoel van respect en dankbaarheid. Het is een heel krachtige en positieve houding, waar negativiteit niet in past.

MEER INFO EN BESTELLENPepermunt - Mentha piperita
De juiste pepermunt geur voor in een aromalampje. Opwekkend, verfrissend en verlichtend. Verheldert de gedachten en helpt goed tegen angst. Liefst overdag branden, niet 's avonds. Goed hulpmiddel voor (te) lang slapers.

Pepermunt beleving
Voor me voel ik meteen een ruimte ontstaan, waar het licht en leeg is en waar ik gerust kan ademhalen. En het lijkt wel alsof er steeds meer van de ruimtes om me heen ontstaan. Hierdoor heb ik het gevoel me veel makkelijker te kunnen bewegen, veel vrijer te zijn. Het ontspant en ontzorgt heel erg op een heel simpele manier. Het lijkt zich niets aan te trekken van wat star is of vast zit, of er een frustratie zit, of een knoop, het werkt er gewoon langs. En er blijven ruimtes ontstaan. Ook doordat er gescheiden delen met elkaar worden verbonden en een geheel word gemaakt, waardoor er zowel verticaal als horizontaal ruimte ontstaat. En soms lijkt het wel alsof er een enorme afstand tussen die delen zit, alsof 1 van die delen heel hoog zit en het andere deel laag, en dan krijgen ze een soort van verbinding wat als een opluchting is en er een frisse wind door mezelf blaast. Ruimte en frisheid zijn van begin tot eind de sleutelwoorden hier.

MEER INFO EN BESTELLEN*Peru balsam - Myroxylon pereirae
Zet je in je kracht, zet twijfels aan de kant. Verwarmend en kalmerend bij stress en nervositeit. Een helende geur die het beste gebruikt kan worden bij het gevoel van gemis, melancholie en onherstelbaar verdriet. Het is een natuurlijke oppeper die de geest wakker maakt. Prachtige geur om mee te nemen bij een lange zware reis. Ook geschikt om te gebruiken als je net verhuisd bent: het maakt je nieuwe ruimte aangenamer en veilig.
*au bain Marie. Sommige essentiele olien zijn bij kamertemperatuur te dik of te weinig vloeibaar. Door de essentiele olie au bain Marie te verwarmen wordt de olie vloeibaar gemaakt.

Peru Balsam beleving
Een heel sterke kracht van beneden, die jezelf opvult, reinigt en heel maakt. De beweging voelt alsof het vanuit de aardende kracht van de natuur komt. Als je het kan voelen voel je het contact met de natuur, een wijds, stevig en gevuld contact. Ook kan je het prachtige ritme van de natuur voelen. Het is een werkelijke brug voor contact met de natuur.
Het geeft een heel beschermend en verzorgend gevoel en heel sterk het gevoel dat je niet alleen bent. Het geeft je een plek, en laat je je plek zien. Het kan je laten zien hoe klein je bent, waardoor je beseft dat je niet het enige wezen op aarde bent, waardoor ik een heel nederig gevoel kreeg. Het geeft ruimte in jezelf (maar ook van je zelf). Zet een duidelijke grens van jouw energie en die van anderen, waardoor je minder last heb van stemmingen van anderen.
Het lijkt je in contact te brengen met een soort van oeroude intuïtie en kennis. Het is een prachtige olie waar veel mee te ontdekken valt.

MEER INFO EN BESTELLENPetitgrain - Citrus Aurantium
Geeft rust en ruimte. Goed voor het slapengaan. Versterkt intuïtie en creatief denken. Een geur vol kleuren en bezield met het element water. Goed te gebruiken bij het reinigen van je aura. Ruimtes en objecten hebben ook een aura en deze geur kan hiervoor gebruikt worden. Een paar druppels van deze olie in je kamer, je auto, of je kantoor, zorgt dat negatieve energie omgezet kan worden tot/in positieve energie.

Petitgrain beleving
Direct is het alsof een deel van mijn lichaam (het lijkt op een orgaan) tegen me spreekt. Het blijft spreken, tegelijkertijd spelen er allerlei onderbuik gevoelens op. En ik zie verschillende lagen op het sprekende deel en de onderbuikgevoelens liggen. Zoals ik het voorheen als 1 geheel zag en als waarheid nam zie ik nu dat er lagen op die gevoelens en dat deel zitten die onwaar zijn. Doordat ik dit zie ruimen die onware delen zichzelf als het ware op.
Ik merk dat mijn kruinchakra opengaat en er een ruimte vanuit mijn kruin naar mijn onderbuik wordt gemaakt. Een heel inspirerend licht gaat door mijn kruin naar mijn onderbuik. Het lijkt het licht van engelen te zijn?
Nadat ik dit zag, dook ik weer naar beneden. De gevoelens die omhoog komen zijn allemaal vrij primitief en lijken gerelateerd te zijn aan de hormoonhuishouding. Door een aantal voorbeelden uit mijn eigen leven zie ik dat energieblokkades en hormoononderdrukking (tijdens puberteit) onlosmakelijk met elkaar verbonden lijken te zijn. De olie lijkt ervoor te zorgen dat deze hormoon-knopen/blokkades worden ontward en de boel weer gaat stromen, wat veel voor veel ontspanning zorgt en heel veel ruimte geeft! 

MEER INFO EN BESTELLENRozemarijn - Rosmarinus Officinalis
Zeer opwekkend, verfrist je zenuwen, maakt helder, brengt ritme. Geeft ruimte in jezelf en om je heen. Een beschermende geur. Van nature een conserveringsmiddel. Helpt om goede herinneringen lang te koesteren.

Rozemarijn beleving
Het eerste wat me opvalt is dat er een rust over me heen valt en ik recht wordt getrokken, alsof ik vanuit een gebogen en zware houding in een stevige en lichte houding wordt gezet. Alles voelt licht en stevig, een rots-in-de-branding gevoel. En het is alsof je heel veel aan kan.
Ook lijkt het erop dat mijn zenuwen worden schoongemaakt, alsof er een soort van borsteltje doorheen gaat.
En op een bepaald moment leek het alsof allerlei spanning werd uitgelicht en er een druk op die spanning kwam te staan, alsof er tegen geduwt werd en dit voelde ik voornamelijk in mijn hoofd (achterhoofd, ogen, nek) en nadat dit ontspande zag ik allemaal gedachten en kon ik die zo loskoppelen, zodat het rustig in mijn hoofd werd.

Waarschuwing: ontvlambaar.

MEER INFO EN BESTELLENRozenhout - Aniba rosaeodora
Geeft kracht, brengt openheid, brengt je naar je kern, geeft moed. Harmoniseert en bevrijdt. Geen enkele geur kan het gevoel van moedeloosheid zo goed wegnemen als deze geur. Een ‘harde’ geur die alle muren omver kan breken. Let op: te veel kan averechts werken, dus gebruik het met mate.

Rozenhout beleving
Ik kom in een houding van geven terecht, omhoog gericht en alsof ik mezelf wil geven. Er lijken zich nieuwe mogelijkheden in mijzelf te openen.
Lijkt alles in een nieuw daglicht te zetten, waardoor je met een helderdere blik verder kan. Als je verward bent ontward het.
Actuele zaken, zaken waar je in verstrengeld bent geraakt, worden opzij gezet zodat je je huidige sitiuatie fris kan bekijken. De nutteloosheid van bepaalde (oude) (denk)patronen wordt belicht, bepaalde gevoelens krijgen een draai, waardoor je er anders mee om kan gaan. Het lijkt een hulp te zijn in het reviseren van jezelf.
Een goede olie om mee te mediteren/contempleren.

MEER INFO EN BESTELLENSalie/Scharlei - Salvia Sclarea
Voert afvalstoffen af. Verbetert je stemming. Werkt ontspannend, opwekkend en inspirerend. Salvia olie kun je beter niet gebruiken in water (dus niet mengen met water). De geur is rijk aan het element vuur. De beste manier om deze geur te gebruiken is door het direct te ruiken of een paar druppels te verspreiden in een ruimte. Deze geur zet negatieve gedachten (negatieve gedachten zijn koud) in beweging en transformeert deze tot positieve (warme) gedachten. Dit is de kracht van het element vuur.

Salie/Scharlei beleving 1
Het begint te branden in mijn hart. Alles wat dit vuur aanraakt lijkt schoongemaakt en gereinigd te worden. Het blijft even onrustig door het branden. Het vuur gaat door naar mijn hoofd en dan wordt mijn hoofd stil en valt alles in me stil. Ik voel mijn hart en hoofd heel sterk, een warm hart en een stil hoofd. Het voelt alsof ik heel ontvankelijk voor hogere inspiratie ben in die stilte. Het geeft een heel sterk vertrouwen en een ridderlijke moed.

Salie/Scharlei beleving 2
Het eerste wat ik voel is dat ik omhoog ga via mijn ruggengraat, en niet een beetje omhoog, ik ga echt de lucht in. En het is alsof ik daar een punt bereik, om vervolgens vanuit dat punt naar beneden te ga om naar beneden te duiken. Als ik beneden ben heb ik werklijk het gevoel alsof ik in iets kruip en het lijkt alsof ik in mezelf te kruip. En ik kruip in een deel waar ik liever niet naar kijk en wat ik liever niet voel, maar zonder twijfel volg ik de beweging. Het begint intens aan te voelen en mijn lichaam beweegt mee (de achterkant van mijn hoofd wordt omhoog getrokken, allerlei spieren spannen zich strak in mijn lichaam, totdat het allemaal niet meer verder kan). En dan is er alsof er een keerpunt is en alles omdraait. Ik voel een spanning uit de achterkant van mijn hoofd verdwijnen en het is alsof er iets in me is rechtgetrokken, maar het gaat door, want het is nog niet klaar. En weer spant mijn lichaam zich en komt er weer een keerpunt en wordt er iets rechtgetrokken. Het wordt rustiger, alles settled: en dit keer voel ik me echt een stuk lichter en schoner. Dit had ik niet verwacht van 5 ml essentiele olie ;P. 

Zoekt u Salie wierook? Gebruik dan Scharlei olie; het heeft ook de reinigende werking waar mensen meestal naar op zoek zijn, als ze naar Salie wierook vragen. Wij hebben geprobeerd Salie wierook te ontwikkelen, maar de pure olie branden in een wierookstokje geeft een branderige geur die niet aantrekkelijk is. Daarom is het beter de olie puur op bijvoorbeeld een geursteentje te verspreiden, of in een essentiële olie gel.

Een aantal bijzondere kwaliteiten van Scharlei/Salie; het kan helpen:

 • als ontstekingsremmer (ook bij artritis)
 • als anti-oxidant
 • de spijsvertering
 • tegen diarree 
 • tegen transpireren
 • als compres tegen zwellingen
 • als geheugen oppepper
 • bij tandvlees ontstekingen
 • bij het verzachten van hoest en een ruwe keel
 • bij blauwe plekken, sneetjes/schrammen
 • bij verkoudheid
 • bij lever ontgifting
 • toename galfunctie
 • tegen acne 
 • bij bloedsuiker regulering

Lees ook het engelstalige artikel: The Health Benefits of Clary Sage Essential Oil

MEER INFO EN BESTELLENSandelhout - Santalum album
De meditatie geur. De bijzondere kracht van Sandelhout voedt, beschermt en versterkt je afweersysteem. Wegens zijn aardse kracht is het een geur die je in het hier en nu houdt. Het helpt je spontaan te reageren, om in vrijheid te handelen terwijl je bij jezelf kunt blijven. Dit is ware romantiek.

Sandelhout bij ons:

Sandelhout is de Koning der Geuren.

Het is bekend dat er al sinds 4000 jaar Sandelhout wordt gebruikt: caravanen vervoerden het Sandelhout van India naar Egypte, Griekenland en Rome. Het hout werd gebruikt voor paleizen en tempels, de olie werd gebruikt in parfums aan het hof en voor het balsemen van de farao's.

De Sandelhoutboom is een bruin-grijze parasiterende boom die met zijn wortels in andere bomen groeit. Hij komt voor in Zuid-India, Indonesië en Australië. De boom kan zo'n 9 tot 12 meter hoog worden, maar het duurt 30 tot 60 jaar voordat de olie kan worden gewonnen. Door de hoge vraag en de langzame groei is de Indiase Sandelhout olie schaars en duur geworden. Het wordt daarom niet meer gebruikt voor meubilair, alleen nog voor het destilleren van de olie en sandelhout beeldjes.

Aan Sandelhout olie zijn ook altijd veel geneeskrachtige eigenschappen toegekend zoals sterk rustgevend en antisceptisch. Wij zijn één van de weinige geurmakers die nog pure Sandelhoutpoeder kunnen kopen.

23 juni 2010 ontvingen wij een mail van een sandelhoutfan. Hieronder de mail met het antwoord.

Beste lezer,

Allereerst hartelijk dank voor het verspreiden van de zoveel heerlijke geuren van De Moeders.
Al meer dan 10 jaar geleden is het dat ik mijn eerste stokje Sandelhout opstak en er als een blok voor viel.
Regelmatig legde ik een voorraadje aan, maar toen ik dat recent weer van plan was, merkte ik dat dat onmogelijk was. Misschien was het tijd om eens wat anders te proberen, dacht ik nog, maar waarschijnlijk snap je al dat al die andere sandelhoutgeuren nog niet eens in de buurt komen van 'mmmm'.
Mijn vraag is of de sandelhout stokjes nog gemaakt worden en zo ja, waar ik ze dan kan vinden.

Groetjes en veel plezier,

Sandelhoutfan

Ons antwoord:

Beste Sandelhoutfan,

Ja, wij zijn, voor zover we weten, de enige, die echte sandelhout wierook verkopen. Alle andere merken verkopen sandelhout zonder sandelhout, omdat sandelhout poeder en olie altijd te duur zijn geweest :). Vroeger werd sandelhoutpoeder waar de olie uit was gehaald gebruikt als poeder en werden de takjes van de sandelhoutboom gebruikt (takjes waar geen olie in zit). Tegenwoordig ruik ik alleen imitatie sandelhout parfums die uiteraard niets met sandelhout zelf te maken hebben, maar in de verte wel iets van de sandelhoutgeur hebben.

Sandelhoutbomen in India waren tot een paar jaar geleden altijd bezit van de staat en mocht niemand sandelhout bomen planten en verbouwen. Die regel is afgeschaft en nu mag sandelhout commercieel verbouwd worden. Het gaat echter nog 30 tot 50 jaar duren voordat die sandelhout geoogst kan worden. Het duurt namelijk minimaal 30 jaar voor sandelhout oud genoeg is om te oogsten. 50 jaar is een stuk beter omdat de geur dieper en rijker wordt. In de tussentijd zullen de meeste bestaande bomen geoogst worden en de prijs verder omhoog gaan en de kwaliteit omlaag (omdat steeds jongere bomen geoogst gaan worden). In Indonesië en Australië wordt ook sandelhout verbouwd, maar de ‘kenners’ zijn vrijwel unaniem dat Indiase sandelhout een diepere, rijkere en mooiere geur produceert.

Een tijd lang hebben wij geen sandelhout wierook verkocht omdat de prijs enorm gestegen was (van de poeder en de olie). Wij kregen constant de vraag of we het toch weer wilden gaan verkopen. Ik zei: “ja maar, dan gaat een pakje € 9,95 kosten”. Het antwoord was echter: “ geeft niet, als je een fan bent wil je dat er voor betalen want anders is het er gewoon niet meer”. Vandaar dat we ongeveer 2 jaar geleden weer sandelhout wierook zijn gaan maken: 24 lange stokjes voor € 9,95. Je kunt hem vinden bij winkels die de De Moeder’s Excellence geuren verkopen en natuurlijk in onze eigen internet wierookwinkel.

Sinds kort hebben we ook een groot Sandelhout Sachet voor € 9,95 en sandelhout olie: 1 ml € 9,95 en 5 ml € 39,95.

Met vriendelijke groet, Robert van HartenMEER INFO EN BESTELLENSinaasappel - Citrus Sinensis
Verzorgend, geeft vrolijkheid, verlicht zorgen en geeft ruimte. De meest therapeutische geur van alle geuren. Deze geur geneest je ziel van verdriet. Het is een Citrus geur maar niet geschikt om je aura te behandelen omdat het zich direct richt op de chakra's. Ruiken is voldoende.

Sinaasappel beleving
Direct heel helder in het hoofd. Er vindt een verwijding en een soort van re-organisatie in mijn hoofd plaats. Het is heel inspirerend. Ik voel iets oplossen in de achterkant van mijn hoofd. Er komt heel sterk een enthousiasme uit mijn buik die naar mijn hoofd gaat. Dit blijft de hele tijd doorgaan. Een heel sterk enthousiasme en een energie die maar door blijft stromen van mijn buik naar mijn hoofd en met name mijn ogen en derde oog. Als ik nog niet wakker was zou ik het nu zeker wel zijn! Het is alsof er een weg wordt vrijgebaand van mijn buik naar mijn hoofd/ogen door die beweging. Er is op een bepaald moment een druk op mijn derde oog. Na even wat onrust settled alles en is het alsof ik er klaar voor ben; ik weet niet waarvoor, maar de motivatie is er, mijn ogen zijn open en ik ben gericht naar boven (ik zie werkelijk de sterren van de kosmos), alsof ik klaar ben te ontvangen. Het is alsof er een vuur is aangewakkerd.

Waarschuwing: ontvlambaar.

MEER INFO EN BESTELLENSteranijs - Illicium Verum
Activeert energiestromen in je lichaam, geeft rust aan de organen, verfrist de geest. Eetlustopwekkend. Een geweldige olie voor mensen die met astrologie werken. Dit kruid bevat alle elementen van de hele Kosmos. Het prikkelt je intuïtie. De beste manier om deze olie te gebruiken is bij meditatie en zelfreflectie.

Steranijs beleving
Heel vreemd, in het begin zie ik mezelf als een soort van vorm en in die vorm zitten deuken en gaten, die weer lichter of donkerder van kleur zijn. En ik lijk zelfs gaten te zien die normaal gesproken niet zichtbaar voor me zijn (op dat moment besef ik me dat ik ze nog nooit zo duidelijk of überhaupt heb gezien). Aan de hand van die vorm functioneer ik en bij de gaten functioneer ik niet goed, of gewoonweg niet. Ik krijg een serieuze, geconcentreerde en alerte houding. En dan gebeurd er iets wat er vaak gebeurd: ineens voel ik iets en vergeet ik helemaal waar ik mee bezig was en was ik de ervaring vergeten, alsof ineens het licht wordt uitgedaan. Het grappige is dat ik meteen wist dat dit een soort van sabotage is en dat het niet zo hoeft te zijn dat ik dit accepteer. Door dit besef realiseer ik me dat ik er gewoon voor kan kiezen dat dit niet gebeurd is, vervolgens kan ik me alles weer herinneren. Ik merk dat die houding van alertheid ervoor zorgt dat je ongecontrolleerdheden binnen jezelf doorkrijgt en ziet, waardoor je er gemakkelijker mee om kan gaan of zelf kan rectificeren, als het al gebeurt is.

MEER INFO EN BESTELLENTea-Tree - Melaleuca Alternifolia
Verkwikkend, geeft innerlijk kracht, helpt bij concentratie, werkt verhelderend bij besluiteloosheid. Een goede olie om je handelen zuiver te houden. Deze olie is de beste remedie tegen onzuiverheid. Een natuurlijk reinigend middel voor gedachten en intentie.

Tea Tree beleving
Lijkt te verfrissen, alsof je even je gezicht nat maakt, waardoor je uit de situatie kan stappen en even alles kan evalueren.
Als je in een verhaal zit, een groef, een sleur, kan het je er zo uit zetten. Een soort van reset.
Maakt ingewikkelde processen simpel. Heeft het vermogen om mentaal orde te scheppen.
Laat je denken vanuit je hart. Perfect voor psychologische zuivering en ontgifting.

MEER INFO EN BESTELLENTijm - Thymus
Met deze medicinale geur smelten je problemen weg. Het losmaken, laten stromen van vastzittende energie. Een verfrissende geur. Tijm is ook heel beschermend voor jonge kinderen. Vroeger werd bij jonge kinderen in de buidelzak een takje tijm gestopt voor bescherming tegen negativiteit. Mensen met reuma kunnen goed tijm branden in een aromalampje, echt een verlichter.

Tijm beleving
Het is direct licht in mijn hoofd. En ik voel dat er een vuur wordt aangewakkerd. Een vuur dat vanuit de aarde lijkt te komen en mij langzaam opvult. Het lijkt een combinatie te zijn van vuur en aarde; de warmte, dynamiek, energie en flexibilteit van vuur en de soliditeit van aarde. Het voelt heel krachtig en lijkt mijn lichaam te vullen. En ik zie een ongerept stuk natuur waar ik midden in sta. Ik krijg een gevoel van vrijheid en wijdsheid. Ik voel 360 graden om me heen in die wijdsheid en kan alles om me heen voelen. En het is alsof ik weer weet hoe ik moet leven en weet wat ik moet doen. En dan meer op het niveau van leven voordat je begon met nadenken; dus een leven zonder problemen en beter zorgen voor je lichaam. Heel erg basic en simpele dingen die je in de loop van de jaren vergeet (bijv. alsof je gelijk weet wat je mist in je dieet).
Het is een volheid van simpel zijn.
Mijn handen voelen weer vrij om iets aan te pakken.

MEER INFO EN BESTELLEN*Tolu balsam - Myroxylon balsamum
Versterkt hartenergie, geeft licht en kracht aan alle meridianen, speciaal de hartmeridiaan. Een geur voor het 4de, 5de en 6de chakra. Het geeft kracht omdat het vol kosmische energie zit en een harmonieuze interactieve werking heeft met de kosmos zelf. Wees voorzichtig en gebruik deze olie met mate.
*au bain Marie. Sommige essentiele olien zijn bij kamertemperatuur te dik of te weinig vloeibaar. Door de essentiele olie au bain Marie te verwarmen wordt de olie vloeibaar gemaakt.

MEER INFO EN BESTELLEN*Wierook (Olibanum - Frankincense) - Boswellia carterii
Verhelderend, rustgevend, verkleint je aura en beschermt. Goden zijn gek op deze geur. Brandt het om te bedanken wanneer je succes oogst. Let op: deze geur niet gebruiken in momenten van nood.
Waarschuwing: ontvlambaar.
*au bain Marie. Sommige essentiele olien zijn bij kamertemperatuur te dik of te weinig vloeibaar. Door de essentiele olie au bain Marie te verwarmen wordt de olie vloeibaar gemaakt.

Wierook beleving
Heel licht en zwaar. Zwaar in de zin van groots, breed, stevig en zeker. Alsof je in een oerklank terecht komt. Een trilling die alles omvat.
Het is alsof er een brug wordt gemaakt tussen oud en nieuw. Een bepaalde kennis, een bepaalde intuïtie wordt toegankelijk. Er ontstaat een onderscheidt in mezelf tussen wat ik denk te weten en wat ik eigenlijk weet (?).
Het is bijna alsof ik een stem hoor die me verteld hoe het echt zit. Alsof het de wijsheid van het verleden en de toekomst bevat.
Geeft een gevoel van zekerheid, maar benadrukt ook heel sterk mijn onzekerheid en legt als het ware uit dat die onzekerheid ongegrond (gebaseerd op herinneringen) is, waardoor ik me er niet meer door laat meeslepen.
Het geeft herinneringen (gevoel) van tijden (erg) lang geleden.
Het is alsof het een oudere wijzere versie in jezelf de overhand krijgt, waardoor het vertrouwen in jezelf en de toekomst toeneemt.

artikelen:

 

MEER INFO EN BESTELLENYlang Ylang - Cananga Odorata
Verkwikkend voor de zenuwen, hartverwarmend, geeft zelfvertrouwen (geeft de burger moed). De Cananga geur is meer dan een sensuele geur, het is de geur van/voor de engelen, de geur voor contemplatie, zelfreflectie en eerbied. Voel je je schuldig en is dit gevoel ongegrond dan is deze geur de beste remedie ervoor. Het helpt je om jezelf van binnen te bekijken. Als je er open voor staat kan deze geur een gevoel van verliefdheid bij je opwekken. Het maakt dat je de essentie der dingen weer kan herkennen en waarderen.

Ylang Ylang beleving
Ik hoor meteen gezang, als je engelen zou kunnen horen dan kan ik geloven dat ze zo zouden klinken. Het is van een serene, pure, zuivere en etherische kwaliteit. In vergelijking tot dat voel ik me een totale lompe bruut.
Het is werkelijk prachtig, het gevoel en de bewegingen om me heen zijn prachtig, alles is harmonieus en schoon. Het voelt allemaal heel erg sierlijk en vrouwelijk(?). Het is een constante beweging waar je in zit, alles in beweging, het is een bepaalde heel fijne en subtiele symphonie. En alles groeit, het is een heel inspirerend ritme.
Voor (dicht)kunstenaars die op zoek zijn naar inspiratie.
Ik denk dat je werkelijk verliefd kan worden door/op deze geur.

MEER INFO EN BESTELLENZachte Lavendel - Lavandula Angustifolia
Ontspannend voor de zenuwen, geeft ruimte aan je zelf. Zuiverend en werkt goed bij slapeloosheid. De moeder van alle geuren, het werkt niet alleen kalmerend maar roept ook verloren intuïtieve kennis op.

Zachte Lavendel beleving
Er is gelijk een subtiele blijheid. Een blijheid in mijn zenuwen, een soort van verrukking van leven. Het lijkt wel of er verloren delen in mezelf weer opstaan en toegankelijk worden. Alles wordt zacht: mijn gedachten en gevoel. Het lijkt ook alsof alles significant en belangrijk wordt, in de zin dat je de kleintjes niet vergeet (bij wijze van spreken is het dat zelfs elke grasspriet de nodige aandacht en respect krijgt). Het is alsof je beter contact met de natuur en natuurwezens kunt maken.

Lees de artikelen:

MEER INFO EN BESTELLEN     

 
 
Mira International BV
Kvk: 33186634
BTW-nr: NL8120.44.745.B.01

Producten ruiken, voelen en zien? Dan bent u van harte welkom bij ons op ons magazijn aan de Edvard Munchweg 27.
open van maandag t/m vrijdag van 15:00 tot 17:00 uur. Gelieve voordat u komt graag even te bellen naar 06 2011 0511.

magazijn:
Edvard Munchweg 27 (bedrijfsterrein het Atelier)
1328 MA Almere
een routebeschrijving vindt u hier
tel: 036-5348610
mob: 06-20110511
fax: 084-8314052

bankgegevens:
IBAN: NL83INGB0004789744
BIC: INGBNL2A
Bezoek ook onze andere websites: www.gels4.me - www.emwinkel.nl - www.moedersgeuren.nl - www.tapestries.nl