De Moeder's Spirituele Cosmetica en Voel-gels in Ode Magazine september 2011

Positiviteit in een potje

Hoe Robert van Harten 's werelds eerste voel-gels en spirituele cosmetica ontwikkelde.

Elleke Bal | ODE Magazine september 2011 issue

Praat mee op Twitter! #voel-gels

Een paar dagen voordat ik Robert van Harten opzoek in zijn woonplaats Almere, stuurt hij me per post een pakket. Er zit wierook in (Van Harten is wierookmaker, weet ik toevallig), maar uit de doos haal ik ook een aantal tubetjes, potjes en buisjes die ik met een beetje scepsis bekijk. Een van de buizen, met een karamelkleurige gel erin, geeft een tintelend gevoel in mijn hand. Geloof (in je ziel), staat erop. Het ruikt naar een zeepwinkel en ik stop het snel weg in mijn rugzak. Bij Robert van Harten thuis bestudeer ik met verwondering een vitrinekast vol met voel-gels, waarvan ik er een in mijn tas heb. Ze hebben opschriften als Energie, Dankbaarheid, Hulp bij Afvallen en Hulp bij Depressie. De gels bevatten een complexe combinatie van bloemextracten, legt de 59-jarige ondernemer uit. Hij giet de gel in potjes die mensen bij zich kunnen dragen, maar voegt het ook toe aan cosmeticaproducten. Van Harten denkt dat zijn gels mensen kunnen helpen. Dat komt volgens hem door de kracht van de bloemolien die hij toevoegt. "Bloemen zijn de meest positieve levensvormen om ons heen. Hun energie is van zo'n hoog niveau, dat -negativiteit geen toegang heeft. Ze brengen trillingen van harmonie met zich mee." Dat is taaie materie, geeft hij toe, maar voor hem is het een logisch vervolg op zijn levenswerk: het creeren van 's werelds eerste voel-gels en spirituele cosmetica, persoonlijke verzorgingsproducten die mensen kunnen helpen bij allerlei kwalen - varierend van angst en verdriet tot nachtmerries en spanningen.

Lees in het septembernummer van Ode (zie het gehele artikel hieronder) alles over de bijzondere producten van Robert van Harten, gebaseerd op de kracht van bloemen. "De vibraties van bloemen zijn van zo'n hoog niveau, dat alle negativiteit uitgesloten wordt. Elke bloem vertegenwoordigt een psychologische kwaliteit. Zo staat de roos voor liefde en overgave", vertelt van Harten in dit verhaal.Volgens hem is het extract van de bloem dat in de olie wordt gebruikt de geconcentreerde vorm van energie die de bloem bij zich draagt. Door verschillende extracten te mengen kunnen zeer complexe energetische werkingen ontstaan.

Het gescande artikel uit Ode Magazine, september 2011:

(als het artikel niet volledig in beeld verschijnt klik dan hier: Spirituele Cosmetica en Voel-gels in Ode Magazine.pdf )Meer informatie over de voel-gels:

Als het artikel niet volledig in beeld verschijnt klik dan hier: Spirituele Cosmetica en Voel-gels in Ode Magazine.pdf