Wierook in de media

Aan: info@wierook.nl

Onderwerp: vraag over wierook

Hallo,

Ik las laatst in de krant en op internet (dokterdokter.nl) het volgende (negatieve) nieuws over wierook:

'Wierook kan kanker veroorzaken'
Het branden van wierook in grote hoeveelheden kan mogelijk kanker veroorzaken bij mensen die de rook langdurig inademen. Dit blijkt uit een onderzoek dat in Taiwan is uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat
de rook van wierook een hoge concentratie van kankerverwekkende stoffen bevat en meer luchtvervuiling veroorzaakt dan autoverkeer op een drukke kruising.

In een slecht geventileerde tempel in Taiwan maten de onderzoekers de hoeveelheid van een groep kankerverwekkende koolwaterstoffen die ook aanwezig is in tabaksrook. In de tempel bleek de concentratie van de stof negentien keer zo hoog te zijn als in de open lucht en iets hoger dan op een verkeerskruising, meldt de BBC donderdag. De hoeveelheid benzopyrene, één van de stoffen in de groep, was 45 keer hoger dan in woningen waar veel werd gerookt.

(c) 2001 www.gezondheidsnieuws.nl

Mijn vraag is: wordt hier weer gegeneraliseerd?, is dit met alle wierook zo?, ook met Tibetaanse?, hoe is de samenstelling van jullie wierook?, zitten er ook stoffen in die niet door de beugel kunnen?

Ik hoop dat jullie me een antwoord kunnen geven.

MVG, Roy

PS, ik kan het me haast niet voorstellen, het wordt al duizenden jaren gebruikt.

==========================

Ons antwoord:

Hallo Roy,

Bijgaand ons antwoord op de artikelen die verschenen zijn in een aantal bladen en op het internet. Het antwoord staat ook op onze homepage als verwijzing www.wierook.nl

Uit ons antwoord kan je afleiden dat het artikel in de New Scientist de toets der kritiek niet kan doorstaan. Het is verrassend dat een tijdschrift dat zich Wetenschapper noemt, zo’n onwetenschappelijk artikel kan publiceren of beter zulke onwetenschappelijke conclusies kan trekken. Nieuw betekent in dit geval Populair.

Opvallend is verder dat de bladen en tijdschriften geen enkele aandacht schenken aan de sterk groeiende vraag naar wierook, maar dit wel oppikken.

Gelukkig werkt het voor ons positief uit. Uit reacties vernemen we dat weinig mensen dit artikel serieus nemen en nuchter blijven, maar bij twijfel zullen mensen waarschijnlijk meer gaan letten op kwaliteit en natuurzuiverheid.

Dank je voor je reactie en we hopen dat ons antwoord bij je klikt. Mocht je nog vragen hebben, dan horen we van je?

Groetjes en veel geurplezier gewenst,

Robert van Harten

====================================

De reactie van Roy:

Bedankt voor jullie reactie en service!

Ik ben nu geheel overtuigd van de 'onreinheden' van veel nieuwsberichten.
Ik ben er ook van overtuigd dat met heel veel nieuwsberichten wordt geknoeid.
Ik dacht dat een krant alleen maar feiten mocht constateren? en dat onderzoek dat slaat inderdaad nergens op. Ik hoop dat iemand anders dit onderzoek nog  eens uitvoert, alleen dan wel bij de mensen thuis, met kwaliteitswierook en hooguit 1 of 2 wierookstokjes tegelijk.
Ik denk dat dat een heel ander resultaat zou geven. Alleen dit is voor de media blijkbaar niet interessant. Alleen jammer dat veel van m'n vrienden en familie nu denkt dat je van wierook kanker kunt krijgen en willen sommige niet meer dat ik wierook brand als zij erbij zijn..... zo zie je maar weer wat een invloed de media tegenwoordig heeft en dat ze op deze manier hele volken verkeerd voorlichten met alle gevolgen van dien.

Nogmaals bedankt voor jullie reactie en ik ga gelijk vanmiddag bij de natuurwinkel bij ons in de buurt wat van jullie wierook 'scoren' !

Groeten,

Roy

<<<<< Terug

 
 
Mira International BV
Kvk: 33186634
BTW-nr: NL8120.44.745.B.01

Producten ruiken, voelen en zien? Dan bent u van harte welkom bij ons op ons magazijn aan de Edvard Munchweg 27.
open van maandag t/m vrijdag van 15:00 tot 17:00 uur. Gelieve voordat u komt graag even te bellen naar 06 2011 0511.

magazijn:
Edvard Munchweg 27 (bedrijfsterrein het Atelier)
1328 MA Almere
een routebeschrijving vindt u hier
tel: 036-5348610
mob: 06-20110511
fax: 084-8314052

bankgegevens:
IBAN: NL83INGB0004789744
BIC: INGBNL2A
Bezoek ook onze andere websites: www.gels4.me - www.emwinkel.nl - www.moedersgeuren.nl - www.tapestries.nl