Wierook in de media

Hallo,
Laatst stond in de krant dat er uit onderzoek in een tempel is gebleken, dat wierook kankerverwekkend is. Mijn vader is een keer in zon tempel geweest. Hij vertelde dat daar ontzettend veel wierook word gebrand. Maar betekent t ook dat als ik op mn kamer af en toe een stokje wierook brand, dat ik dan meer kans op kanker heb? Ik hoop t niet want ik vind wierook ontzettend lekker ruiken.

===================

Ons antwoord:

Hallo,

Het valt gelukkig allemaal wel mee. In het onderzoek werd niet gekeken of je kanker kan krijgen van wierookrook. Er werd alleen gemeten hoeveel mogelijk kankerverwekkende stoffen er in de lucht van de tempel zaten. De stoffen, waar het om gaat, komen vrij bij elke verbranding, dus ook in het verkeer en bij de open haard, bij het koken en bij roken en ga zo maar door. Als het allemaal zo gevaarlijk zou zijn dan zouden we moeten stoppen met dingen verbranden en gelukkig is dat niet zo. 
Het gaat natuurlijk om de hoeveelheid van die stoffen, die in de lucht komen. In een slecht geventileerde tempel waar constant wierook word gebrand en waar honderden tot wel 1000 stokjes tegelijk staan te branden, zitten natuurlijk veel van die stoffen (maar dat kan je niet vergelijken met 1 of 2 stokjes wierook die je opsteekt). Als je je ook nog bedenkt dat de kwaliteit van die wierook zo laag is dat je ze in Nederland soms voor 1 cent per stokje kan kopen, dan begrijp je dat kwaliteit ook een belangrijke factor is om die stoffen in de wierook te verhogen. Als je verder in het onderzoek leest dat de hoeveelheid van die stoffen in die gesloten tempel maar iets meer was dan buiten op een verkeersplein, dan kan je beter vragen stellen over het verkeer buiten (waar de wind waait) en hoe ongezond het verkeer daar wel niet moet zijn.

Kortom, het is een opgeblazen verhaal over een slecht onderzoek, dat weinig met onze situatie van doen heeft. 

Een uitgebreid antwoord met alle details kan je vinden via een klik op onze homepage: www.wierook.nl <http://www.wierook.nl> 

Ik hoop dat onze antwoorden je kunnen geruststellen, want het is jammer als je zon leuk product niet meer kan gebruiken, vanwege de sensatiepers en de komkommertijd.

Groetjes, Robert van Harten

<<<<< Terug

 
 
Mira International BV
Kvk: 33186634
BTW-nr: NL8120.44.745.B.01

Producten ruiken, voelen en zien? Dan bent u van harte welkom bij ons op ons magazijn aan de Edvard Munchweg 27.
open van maandag: 13:00 tot 19:00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9:00 tot 19:00 uur. Gelieve voordat u komt graag even bellen naar 06 4140 0115 (de heer Kenger).

magazijn:
Edvard Munchweg 27 (bedrijfsterrein het Atelier)
1328 MA Almere
tel: 036-5348610
mob: 06-20110511
fax: 084-8314052

bankgegevens:
IBAN: NL83INGB0004789744
BIC: INGBNL2A
Bezoek ook onze andere websites: www.gels4.me - www.spirituelecosmetica.nl - www.emwinkel.nl - www.moedersgeuren.nl - www.tapestries.nl