De Moeder's Geuren - het natuurlijke geuravontuur
wierook_savitri


An incense floated in the quivering air,
A mystic happiness trembled in the breast
As if the invisible Beloved had come
Assuming the sudden loveliness of a face

uit: Savitri - A Legend and a Symbol
(pagina: 290)

Amber

Amber

Een verrukkelijk zachte zoete geur. Een droomgeur. Rustgevend, warm en erg prettig voor het gevoel. Een vriend voor het leven. De favoriete geur van mijn moeder. *origineel komt ambergris uit de maag van de potvis. Nu wordt het alleen nog plantaardig vervaardigd.

Avondroos

Avondroos

De rijke, ronde en zoete geur van de tuberosa bloem. Een krachtige geur, nieuwsgierig en prikkelend. Een zwoele romantische zomeravondgeur gevuld met vlagen bloemennectar.

Bos Lavendel

Bos Lavendel

Haalt je uit je hoofd en helpt je gronden. Brengt je bij je zelf en zet je in je kracht. Het verdrijft gevoelens van onzekerheid. Het laat je voelen dat je mens op aarde bent.

Cederhout

Cederhout

De heerlijk zoetige houtgeur van de Ceder. Een zoete, speelse prins van koning Sandelhout. Een moderne trendy geur.

Dennen

Dennen

Een heerlijke frisse dennengeur, die nog aantrekkelijker gemaakt is met een briesje Lavendel. De mooiste dennen luchtverfrisser die je ooit hebt geroken.

Engelse Lavendel

Engelse Lavendel

De geur van volmaaktheid. Brengt je waardigheid en zuiverheid naar een hoger niveau. Het opent je hart, sterkt je vertrouwen in je zelf en brengt nieuwe processen op gang.

Geranium

Geranium

Een fris groen-rode geur met een aards accent. Een persoonlijke en intieme geur die je dichter bij je innerlijke zelf brengt.

Herfstblaadjes

Herfstblaadjes

Een heerlijke verrassende bosgeur, waarbij je jezelf thuis in de natuur voelt. Een warme, rijke en inspirerende geur. Een geur om van te houden als van een vriend. De Gouden geur is een heel bijzondere geur voor de echte liefhebber: mooi en helder.

Iris

Iris

Van een uitzonderlijke schoonheid en daarom een perfect cadeautje voor je zelf. Een bevrijdende geur die je ruimte geeft en inspireert. Je innerlijk kind komt in het licht te staan. Kinderen worden er rustig van.

Jasmijn

Jasmijn

Zacht en mild. De geur is wat droog en zoetig, en heeft iets van een groene toon. Een prettige en pure ervaring.Kamperfoelie

Kamperfoelie

Kamperfoelie: zoeter en vriendelijker. Je ruikt meer honing en de zoetheid heeft iets caramelachtigs.Kaneel en Kruiden

Kaneel en Kruiden

De warme blije geur van kaneel en diverse kruiden. Door de rijkdom aan ingrediënten lijkt deze wierook elke keer iets anders te geuren. Kaneel Goud is een mix van verschillende kaneeloliën en kaneelachtige ingrediënten.

Kerkwierook

Kerkwierook

De originele kerkwierook in handige stokjes en kegeltjes. Pure olibanum harsolie, zoals de Wijzen uit het Oosten meebrachten. Een nostalgische geur die het verleden in het heden brengt.Kokosnoot

Kokosnoot

Een verrukkelijke kokosgeur met een vleugje chocolade doet je op een exotisch eiland wanen.

Lavendel

Lavendel

Een van onze zachtste geuren. Een droge geur met een verrassend vleugje zoet. Lavendel is fris en werkt rustgevend. Onderzoek heeft uitgewezen dat lavendel een goed middel is om bij in slaap te vallen. De Lavendel Goud is een revelatie.

Lelietjes van Dalen

Lelietjes van Dalen

De zachte bescheiden schoonheid van Lelietjes van Dalen. Een subtiele geur met een mooie delicate zoetheid.
Lentebloesem

Lentebloesem

Een heerlijk boeket lentebloemen. Fris, vriendelijk en opwekkend. Een goede geur om in de auto te branden als je moe bent.

Lotus

Lotus

Een heerlijk zoete geur, vol en rijk van karakter. Lotus is inspirerend en maakt je iedere keer weer blij. Een heel positieve geur die warmte geeft en bescherming (neemt negatieve energie weg). Een vriend voor alle dagen en moeilijke tijden.

Mirre

Mirre

Een heel opmerkelijke geur. Actief, blij en avontuurlijk. Een milde maar specifieke geur die je nooit zal vergeten. De geur is te vergelijken met een milde nagchampa. Mirre Goud is een verfijnde en sterkere versie van Mirre.

Musk

Musk

Musk is een verleidelijke musk enig in zijn soort. Zij komt met een avontuurlijke topnoot van saffraan. Een actieve geur die heel goed is om bij te leren, te studeren of geconcentreerd te werken. Werkt ook goed als hulp om 's morgens wakker te worden.

Narcis

Narcis

Een prachtige frisse groene bosgeur voor opgewekte mannen. Ridderlijk, zelfbewust, intrigerend, avontuurlijk, misschien wat koppig, maar ook verleidelijk. Een compliment voor de man die deze geur draagt.

Passiebloem

Passiebloem

Zachte en heel sprekende geur. Een geur die blijft boeien. Inspirerend en creatief. Heel geschikt als apart cadeau.
Patchouli

Patchouli

De karakteristieke geur van de jaren 60: patchouli bladeren verzacht met een rozen noot en verrijkt met kruiden.
Rode Roos

Rode Roos

Rode Roos is jonger en blijer van geur. Een roos van deze tijd. Heerlijk en vriendelijk in de omgang. De Rode Roos Goud is de roodste en lekkerste roos in wierookland. Een prachtig alternatief voor een bos rode rozen.

Rozen en Viooltjes

Rozen en Viooltjes

Heerlijk zoet met een vleugje viooltjes. Een geur met een zonnige glimlach. Onze meest blije geur, een geur om vrolijk van te worden. De absoluut favoriete geur van kinderen en volwassen kinderen. Een bloeiende en blije zomertuin in huis.

Sandelhout

Sandelhout

De koning der geuren. 100% Sandelhout kernhout vol olie. Uitermate geschikt voor concentratie, meditatie en yoga. Werkt mentaal zuiverend en rustgevend. Sandelhout is een spirituele geur en stimuleert de intuïtie.

Seringen

Seringen

De heerlijke zachte en frisse geur van seringen met een tikkeltje vrolijke zoetheid. Een mooie en opwekkende geur.


Sinaasappel Bloesem

Sinaasappel Bloesem

Een aparte, iets zwaardere bloemengeur. Een fantasiegeur om bij weg te dromen. Een geur voor de avond.
Vanille

Vanille

Vanille, heliotroop en een vleugje roos tezamen maakt dit onze zoetste geur. Rond, vol en blij en je wordt er niet dik van.Wierook uit de Oudheid

Wierook uit de Oudheid

(Frankincense) Een prettige zoete en kruidige geur. Deze geur komt qua geur dicht bij kerkwierook, want olibanum hars (= het bestanddeel van kerkwierook) is de basis van deze geur, met een extra zoete rozige noot. Deze wierook verspreidt zich goed.

Wilde Bloemen

Wilde Bloemen

Een opmerkelijk bosachtige bloemengeur. Krachtig, opbeurend en tegelijk zeer rustgevend. Een geur die beschermt.


Witte Roos

Witte Roos

Een heel zachte theeroos met een stukje groen en ietsje droog. Delicaat en lieflijk voor wie van zacht houdt.
Ylang Ylang

Ylang Ylang

Een delicate geur met een citrusachtige toon, die je ontspant en stimuleert. Zij brengt je in contact met je positiviteit.
Zuiveringshout

Zuiveringshout

Zuivert de atmosfeer in huis en werkt reinigend en ontsmettend. Een nuchtere geur, die wat harsachtig ruikt. Houdt muggen en wespen op een afstand en is zodoende ideaal voor zomers buiten en voor u en uw kinderen in de tent en caravan.

Wierook kankerverwekkend? Onzin!

Beste de Moeder’s Geuren wierookfan,

Gisteren was er een uitzending van de Keuringsdienst van Waarde over wierook, met name over de schadelijkheid van het branden van wierook. Dit aspect werd zeer ongenuanceerd en ondeskundig behandeld door de benaderde toxicoloog.
Een antwoord op zijn betoog vind je hieronder.

Onderwerp: Wierook kankerverwekkend? Onzin!

De Keuringsdienst van Waarde heeft een reportage gemaakt over wierook en de vermeende effecten op ons. Het is een leuke en regelmatig grappige reportage geworden.

Wierook kankerverwekkend?

Er werd echter 1 punt behandeld dat een grote nuancering behoeft. Dat punt gaat over de vraag of (alle) wierook kankerverwekkend is. De Keuringsdienst ging voor een antwoord op die vraag langs bij een gerenommeerde toxicoloog.
Zijn antwoord was eenvoudig en verbazend ongenuanceerd. "Ja, als je organische stoffen zoals kruiden verbrandt komen daar kankerverwekkende stoffen bij vrij".
Met andere woorden, alle wierook is kankerverwekkend want bij het branden van de ingrediënten in wierook komen kankerverwekkende stoffen vrij.
"Heeft u weleens wierook gebrand?", vroeg de dame van de Keuringsdienst. "Nee, ik weet het zo wel en hoef dat niet te ruiken". "Waarom wordt wierook niet verboden als het kankerverwekkend is?" was de volgende vraag. Dat kwam, zei hij, omdat er geen onderzoek naar gedaan was en er geen normen waren waarop getoetst kon worden. Een grote tekortkoming van de regering, vond hij.
Wij zagen een expert toxicoloog zwijmelend in onwetendheid! Hij had duidelijk zijn huiswerk niet gedaan en ging er vanuit dat hij alles al wist.

De feiten!

Er is wel degelijk onderzoek gedaan naar de schadelijkheid van stoffen die vrijkomen bij het branden van wierook. Een Deens onderzoeksinstituut heeft dit onderzoek in opdracht van de Deense overheid gedaan. Bij 10 wierookmerken werden alle bekende schadelijke stoffen, waaronder kankerverwekkende stoffen, gemeten. Uit het onderzoek bleek dat bij geen van de wierookmerken stoffen vrijkwamen die boven de toegestane EU veiligheidsnormen uitkwamen. Met andere woorden: wierook is veilig. Het enige advies dat uit de studie kwam was: goed ventileren!
De resultaten van de studie werden uiteraard gedeeld met andere landen. Er was dus geen reden om actie te ondernemen tegen wierook en zo is het gebleven.
Het is duidelijk dat de betreffende toxicoloog niet op de hoogte was van deze studie en de gevolgen van die studie en dacht in clichés.
Lees hier het Deense onderzoek.

Houtskool als basisingrediënt

Houtskool is bij de Moeder’s Geuren het basisingrediënt van de wierook. Houtskool is verbrand ‘hout’ en bevat na ‘verbranding’ geen of nauwelijks schadelijke stoffen. Daarom wordt houtskool bij barbecuen gebruikt. Onze houtskool stokjes geven dan ook nauwelijks rook af. Dit is een van de redenen dat de Moeder’s Geuren wierook als enige wierooksoort gebrand kan worden door kinderen met CARA.
De bewering van de toxicoloog dat alle wierook even schadelijk is, getuigt daarom van onzorgvuldigheid en onwetendheid. Hij hoort bovendien als niemand anders te weten dat alles draait om de maat, de omgeving en de omstandigheden.
Bijvoorbeeld: in homeopathie worden vergiften in een hoge verdunning gebruikt om te genezen!
Of: bij vaccinatie wordt de ziekteverwekker in afgezwakte vorm geïnjecteerd!
Of: de meerderheid van mensen die roken krijgen geen longkanker, terwijl de hoeveelheid rook (en teer) vele duizenden malen meer zal zijn dan de rook van een wierookstokje.
Of: kaarsjes branden is ook kankerverwekkend, volgens de redenering van de toxicoloog!
Of: dezelfde kankerverwekkende stoffen komen vrij bij het bakken van voedsel en wel in heel veel grotere hoeveelheden dan bij het branden van een stokje wierook. Begrijpelijkerwijs wordt hier vooral indirect voor gewaarschuwd (gebruik afzuigkap, niet te heet braden, juiste bakolie gebruiken, niet laten aanbranden etc.).

Wierook kankerverwekkend noemen is geboren uit onwetendheid

Wierook kankerverwekkend noemen is grenzeloos overdreven en buiten elke maat. Het is ronduit onzinnig.


International Fact-Checking Network, Corona Facts Alliance


Wij hebben het onderzoek* waarin aangetoond werd dat 94% van bacteriestammen in de lucht onschadelijk werd gemaakt binnen 1 uur, voorgelegd aan corona experts. Bovenstaand het antwoord dat wij kregen van de coordinator van de Corona Facts Alliance: ‘ik beveel sterk aan om deze informatie voor nu te geloven/te delen.’

Daarom: laat alsjeblieft je oordeel over aan experts. Iedereen heeft een mening en velen denken het gelijk aan hun kant te hebben, maar het is zoveel beter om de rust te bewaren en het oordeel aan de experts te laten.

* Medicinal smoke reduces airborne bacteria.
Onderzoek gepubliceerd door de Amerikaanse Overheid PubMed.gov, US National Library of Medicine, National Institutes of Health.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17913417

Abstract
This study represents a comprehensive analysis and scientific validation of our ancient knowledge about the effect of ethnopharmacological aspects of natural products' smoke for therapy and health care on airborne bacterial composition and dynamics, using the Biolog microplate panels and Microlog database. We have observed that 1h treatment of medicinal smoke emanated by burning wood and a mixture of odoriferous and medicinal herbs (havan sámagri=material used in oblation to fire all over India), on aerial bacterial population caused over 94% reduction of bacterial counts by 60 min and the ability of the smoke to purify or disinfect the air and to make the environment cleaner was maintained up to 24h in the closed room. Absence of pathogenic bacteria Corynebacterium urealyticum, Curtobacterium flaccumfaciens, Enterobacter aerogenes (Klebsiella mobilis), Kocuria rosea, Pseudomonas syringae pv. persicae, Staphylococcus lentus, and Xanthomonas campestris pv. tardicrescens in the open room even after 30 days is indicative of the bactericidal potential of the medicinal smoke treatment. We have demonstrated that using medicinal smoke it is possible to completely eliminate diverse plant and human pathogenic bacteria of the air within confined space.

Nucheckt veegt de vloer aan met beweringen van Test Aankoop dat het branden van wierook even schadelijk is als het roken van een sigaret


Nucheckt van NU.nl heeft gecheckt of wierook zo schadelijk is als het Belgische Test Aankoop beweerde en komt tot de conclusie dat de beweringen van Test Aankoop ongefundeerd zijn:
https://www.nu.nl/nucheckt/6031633/nucheckt-waarom-wierook-mogelijk-schadelijk-is-voor-de-gezondheid.html

Enkele quotes uit het artikel van Nucheckt:

- ‘schadelijke stoffen komen vooral vrij bij onvolledige verbranding’, wat echter alleen plaatsvindt op het moment vlak voor het stokje uitgaat (bij smeulen)!

- ‘Test Aankoop heeft zelf niet onderzocht of wierook aansteken echt zo schadelijk is als een sigaret roken of in een huis zijn waar iemand rookt’;

- hoogleraar inhalatietoxicologie Flemming Cassee vertelt dat er nog geen betrouwbaar onderzoek is gedaan naar hoe ongezond wierook is in vergelijking met bijvoorbeeld binnenshuis roken, kaarsen aansteken of luchtvervuiling door verkeer;

- de Britse gezondheidsdienst NHS (National Health Service) schreef eerder: ‘bij het roken van een sigaret wordt rook direct geinhaleerd en volgens de NHS is het effect daardoor onvergelijkbaar met wierookgebruik.

De tekst van het artikel:

NUcheckt: Waarom wierook mogelijk schadelijk is voor de gezondheid

Wierook zou volgens meerdere nieuwsberichten net zo ongezond zijn als een sigaret. Maar hoe gevaarlijk zijn de brandbare geurstokjes echt?

De Belgische consumentenorganisatie Test Aankoop schreef eind januari in een persbericht dat wierook even slecht voor de gezondheid is als een sigaret. Deze boodschap werd onder meer overgenomen door Het Laatste Nieuws, RTL Nieuws en het AD. Maar is wierook branden echt net zo ongezond als het opsteken van een sigaret?

Waar komt het vandaan?
Test Aankoop heeft negen wierookproducten getest die in België te koop zijn. In een laboratorium keken ze of er schadelijke stoffen vrijkomen als de wierookstokjes worden aangestoken.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat de rook van de geteste wierookproducten inderdaad schadelijke stoffen bevatten. Deze stoffen ontstaan volgens de consumentenorganisatie vooral doordat er bij het gebruik van wierook onvolledige verbranding plaatsvindt. Test Aankoop schrijft in hun ledenblad dat er amper verschil is tussen het thuis aansteken van wierookproducten en sigaretten roken in huis.

Test Aankoop heeft zelf niet onderzocht of wierook aansteken echt net zo schadelijk is als een sigaret roken of in een huis zijn waar iemand rookt. Op basis van dit onderzoek is dus niet te zeggen of wierook even schadelijk is als een sigaret.

Hoe gevaarlijk is wierook?
Volgens hoogleraar inhalatietoxicologie Flemming Cassee van de Universiteit Utrecht zijn verbrandingsproducten in het algemeen niet gezond voor de mens. "Zeker als er sprake is van onvolledige dan wel niet optimale verbranding, zoals bij smeulen."

Maar of wierook branden daadwerkelijk gezondheidsproblemen veroorzaakt, hangt bijvoorbeeld af van de mate waarin het gebeurt en hoe goed de ruimte geventileerd wordt. Ook verschilt het volgens Cassee per persoon hoe gevoelig mensen hiervoor zijn.

De hoogleraar vertelt dat er nog geen betrouwbaar onderzoek is gedaan naar hoe ongezond wierook is in vergelijking met bijvoorbeeld binnenshuis roken, kaarsen aansteken of luchtvervuiling door verkeer.

Wat zijn de mogelijke gezondheidseffecten?
Het is volgens Cassee aannemelijk dat blootstelling aan wierook kan zorgen voor irritatie van de luchtwegen en ontstekingsreacties in de longen. "Effecten op het zenuwstelsel en hart- en vaatstelsel kunnen ook niet worden uitgesloten." Hoe groot het mogelijke risico is, is vanwege het gebrek aan betrouwbaar onderzoek op dit moment niet met zekerheid te zeggen, zo benadrukt Cassee.

"Bovendien is de kans dat negatieve gezondheidseffecten optreden sterk afhankelijk van de hoeveelheid wierook waaraan iemand wordt blootgesteld."

Is wierook net zo ongezond als een sigaret?
De Britse gezondheidsdienst NHS schreef eerder ook dat de hoeveelheid schadelijke stoffen die iemand door het gebruik van wierook binnenkrijgt, van verschillende factoren afhankelijk is.

Bij het roken van een sigaret wordt rook direct geïnhaleerd en volgens de NHS is het effect daardoor onvergelijkbaar met wierookgebruik. Van roken weten we zeker dat het de kans op hart- en vaatziekten en longkanker vergroot.

Of wierook aansteken net zo schadelijk is als in een ruimte zijn waar iemand rookt, zoals Test Aankoop beweerde, is niet bekend.

Succesvol leren met wierook! Verbeter je leren en studeren met 30%

De Universiteit van Freiburg heeft onderzocht of een wierookgeur kan helpen bij leren en studeren. De uitkomst van het onderzoek was dat het studeren met de wierookgeur en het vervolgens slapen met de wierookgeur het leerproces met 30 procent verbetert.
Het onderzoek is gepubliceerd in het toonaangevende tijdschrift Nature.

Uit het artikel: The trial recruited 54 German sixth grade students. The students were undergoing English vocabulary learning, and were directed to use rose-scented incense while studying for a test at home. The researchers broke the cohort down into several different groups, some using incense overnight to test memory consolidation enhancement, others using incense days later accompanying an exam, and a final group using the incense at all three points in the process – during learning, consolidation and retrieval.

"The students showed a significant increase in learning success by about 30 percent if the incense sticks were used during both the learning and sleeping phases," says Franziska Neumann, one of the authors on the new study.

https://newatlas.com/health-wellbeing/odor-smell-sleep-enhance-memory-learning-consolidation/

https://www.nature.com/articles/s41598-020-57613-7

https://www.hln.be/nina/fit-gezond/rozengeur-en-maneschijn-hoe-de-geur-van-rozen-het-makkelijker-maakt-om-tijdens-onze-slaap-bij-te-leren~a06a44b9/

P.S. In tegenstelling tot het amateuristische onderzoek van Test Aankoop (zie hieronder) is dit onderzoek wel wetenschappelijk en verantwoord gedaan!

P.S. 2: Onze Rozen en Viooltjes wierook is de absolute favoriet van jonge mensen. Intuïtief aangevoeld?

Klik hier voor: ALLES MET ROZEN, alle producten met het thema 'Rozen'

Wierook schadelijk? De Moeder’s Geuren in ieder geval niet!

Test Aankoop (Belgie) had in haar onderzoek van jaren geleden een kolossale fout gemaakt met de meting van stoffen die in de lucht vrijkwamen na het branden van 1 wierookstokje. De concentratie van stoffen in 1 kubieke meter hadden zij genomen als de concentratie in een hele kamer. Daardoor werd de concentratie in een kamer van 100 kubieke meter 100 maal te hoog ingeschat. Een Deens onderzoek kwam op vergelijkbare waarden bij een tiental stoffen, maar wel alle tien 100 maal lager!
Het lijkt er sterk op dat zij bij Test Aankoop dezelfde fout hebben gemaakt, want ze komen tot dezelfde conclusie als jaren terug.

Verder: ieder normaal mens begrijpt dat je met wierook nooit de hoeveelheid rook inademt als de rook die van een sigaret afkomt. Eén of twee stokjes wierook branden per dag staat logischerwijs in geen enkele verhouding tot het roken van 1 sigaret per dag waarbij je de meeste rook van de sigaret inademt.
Maar er is ook de vraag: is er geen verschil tussen wierook die weinig rook geeft met wierook die veel rook geeft? Rook is de oorzaak van de foute fijnstof toch? "Nee hoor, we blijven bij ons advies dat het beste is om alles te verbieden!”.

Het is allemaal een kwestie van maat en maat is wat hier geheel ontbreekt. Volg deze aanname en je moet heel veel zaken verbieden zoals het branden van houtkachels, barbecuen, bakken en braden (alleen koken in water en stomen toegestaan), vapen (e-sigaret), en als we nog een paar stapjes verder gaan het verbieden van kaarsen, luchtverfrissers, geurende wasmiddelen en schoonmaakmiddelen, en zelfs bloemen!
Ook mogen we eigenlijk in de stad niet meer naar buiten omdat het fijnstof in steden te hoog is (en zou je je huis niet meer mogen luchten via open ramen!). ‘Maar het fijnstof is in huizen vaak hoger dan buiten, hoe komt dat dan?’ Dat is alleen als mensen roken of wierook branden? Fijnstof kent zoveel bronnen en oorzaken.
Het lijkt allemaal teveel op sensatiedrang en hysterie: mensen bang maken voor dingen waar je niet bang voor hoeft te zijn mits je de maat kent.

Stel je voor dat je het zelfde doet met eten, dus al het eten op één hoop gooit, en er vervolgens allerlei ziekten en aandoeningen aan verbindt, dan zegt iedereen onmiddellijk “Wat een onzin”.
Je moet kijken naar ingrediënten in het eten en natuurlijk niet alle groenten of alle kruiden op één hoop gooien!
Dit doe je wel met wierook. Het kan goed zijn dat onze houtskool wierook geen enkel ingrediënt bevat wat in andere merken gebruikelijk is.
Wil je ze dan toch vergelijken?
Andere wierookmerken gebruiken allemaal zaagsel als hoofdingrediënt. Wat kan daar allemaal niet inzitten. Daartegenover gebruiken wij houtskool als hoofdingrediënt wat geen schadelijke stoffen bevat, zie Norit, houtskool tandpasta etc. "Ja maar, waarom gebruiken anderen geen houtskool?”, is vervolgens de vraag. Omdat: ten eerste houtskool duurder is dan zaagsel en ten tweede nog belangrijker, houtskool brandt sneller dan zaagsel en niemand wil snel brandende wierook!

Dit is het probleem van onderzoek naar zaken waar je geen verstand van hebt en niet over nagedacht hebt. Je kunt de plank enorm misslaan als je er van uit gaat dat China de hele wereld vertegenwoordigt. Het is hetzelfde als zeggen dat al het brood in de hele wereld dezelfde ingrediënten bevat en hetzelfde smaakt. Alleen de naam is hetzelfde!

Alles in de wereld draait om maat, om hoeveelheid en daarom moet alles vergeleken worden in dezelfde maat. Niet ‘je krijgt er kanker van’ ongeacht de maat, wat nu bij wierook wordt beweerd. Chemische wierook is slecht maar natuurlijke wierook ook? Maar je zegt toch ook dat reguliere groenten met gif en pesticiden even gezond is als biologische groenten? "Ja, maar dat gif is verwaarloosbaar en maakt niet uit". "Echt waar!" 'Wierook dat is pas gevaarlijk.'

Kortom, laat je niet gek maken door onwetenschappelijk en onwetend gebrabbel. Angst is een slechte raadgever is het aloude gezegde. Gebruik in plaats daarvan je gezonde verstand.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/01/28/onderzoek-test-aankoop-wierook-even-schadelijk-als-sigaret/


PS. De volgende merken zijn in het Test Aankoop onderzoek getest: Encens du Monde, Pure, Sai Baba (Nagchampa) en Zara Home.

Test Aankoop maakt dezelfde fout als gemaakt bij een schone lucht studie van de NASA uit 1989

Een NASA rapport uit de NASA Clean Air Study uit 1989 concludeerde dat huisplanten de lucht kunnen zuiveren van schadelijke stoffen, zoals benzeen en formaldehyde (stoffen die genoemd staan in de Test Aankoop wierookrook studie).

Ook bij NASA ging het om testen in een gesloten ruimte van 1 kubieke meter*. Met kamerplanten in die 1 m3 ruimte verminderden de gemeten schadelijke stoffen in 24 uur met 10-70%. Sindsdien en tot nu 30 jaar later, geloven wij dat planten onze binnenlucht zuiveren. Echter, tot men recentelijk ontdekte dat ook hier een fout is gemaakt (dezelfde als Test Aankoop bij de wierookrook studie heeft gemaakt). Want nu is de conclusie dat in (huis)kamers van 30 tot 100 kubieke meter van die zuivering minder dan 1% over is!
Dus van de schadelijkheid die Test Aankoop bij wierookrook rekent, blijft niet meer dan een procent over, terwijl de schadelijkheid van roken even hoog blijft! De fout die gemaakt wordt: het niet extrapoleren van studie resultaten naar de werkelijkheid van alle dag, is een wetenschappelijke doodzonde en maakt studie resultaten waardeloos.

De mythe, dat huisplanten de binnenlucht ruimschoots zuiveren, heeft 30 jaar stand gehouden. Tot hoe lang zullen mensen blijven geloven dat wierookrook uit 1 kubieke meter verspreid over een woonkamer van 100 kubieke meter even schadelijk is als sigarettenrook direct opgezogen in onze longen? Hoe goedgelovig zijn we als een autoriteit als Test Aankoop klaarblijkelijke onzin beweert en lijdt aan sensatiezucht? Gezond verstand is een betere raadgever!

* logisch want NASA wilde testen of planten in ruimtecapsules de lucht konden reinigen.

Engelse tekst van deel artikel:

House plants do not purify the air, study shows
One theory that's on solid footing is the notion that house plants purify the air. Or is it? Recently, a study appeared in the Journal of Exposure Science & Environmental Epidemiology that puts that long-held myth into question.

Study authors Bryan E. Cummings and Michael S. Waring from the Department of Civil, Architectural and Environmental Engineering at Drexel University write that potted plants have previously been shown to remove airborne volatile organic compounds (VOC) in sealed chambers. Extrapolate by placing plants around your apartment or house and you end up with a natural air purification system. This idea was first floated in a 1989 report included in the NASA Clean Air Study. Researchers tested plants, such as ficus and peace lilies, to see if they could cleanse the air of three VOCs: benzene, formaldehyde, and trichloroethylene. After a 24-hour period, the team noted that between 10-70 percent were removed. Plant stores found a new advertising slogan.

The problem, Cummings and Warring note, is that the chambers were a cubic meter in size. They were also sealed, unlike the buildings we inhabit. Scouring over 196 experiments in their meta-analysis, they conclude that even at their best, plants deliver less than 1 percent of toxin removal that an air purifier accomplishes.

This matters as humans spend, on average, 90 percent of their time indoors. On top of this, Cummings and Waring note that, "Much, though not all, of indoor pollution is sourced directly from the indoor environment itself." Air fresheners, paints, glues, printers, and permanent markers (among other manufactured products) add VOCs into the air we breathe. Poor indoor air quality has been implicated in a variety of health risks, including respiratory diseases and headaches.

All is not lost, however. As the authors note, "Indoor plants, by helping to create a more biophilic indoor environment, may have a positive impact on occupant well-being." However, they write that indoor plants have a tendency to raise humidity levels. Some even produce VOCs of their own.

Nothing is ever a clear-cut as it seems. This is not a call for removing house plants. They make a lovely addition to home and office environments. We just have to recognize that their appeal is aesthetic and emotional, not as agents in our long quest for purity.

Test Aankoop zal geen rekening hebben gehouden met het onderzoek dat sigarettenpeuken nog dagen lang nicotine (nog 14% extra binnen 24 uur) en andere chemische stoffen blijven afgeven. Hun eigen conclusie dat wierookrook even erg is als sigarettenrook komt hiermee op losse schroeven te staan.
Dit staat los van het feit dat de concentratie wierookrook gemeten in een kast van 1 m3 niet met 30 tot 100 maal verlaagd is voor kamers van 30m3 tot 100 m3, in hun onderzoeksresultaten. Een sluitend bewijs dat hun studie niet wetenschappelijk getoetst is.
In wetenschappelijke tijdschriften worden de resultaten van studies altijd door onafhankelijke wetenschappers getoetst op fouten ondermeer in protocollen, in processen en in de gebruikte statistiek. Bij de Test Aankoop studie heeft er geen Wetenschappelijke controle plaatsgevonden. Hun studie zal altijd door de mand vallen en nooit in een wetenschappelijk tijdschrift worden toegelaten. Met andere woorden Test Aankoop doet aan sensatie nieuws.

~Uit het onderzoek: Cigarettes produce invisible chemical emissions even after they’ve been extinguished (uitgedrukt)

In the first 24 hours alone, scientists say a used cigarette butt will produce 14 percent of the nicotine that an actively burning cigarette would. And the airborne emissions don't stop there.

While most of these chemicals are released within a day of being extinguished, an analysis for the United States Food and Drug Administration (FDA) found concentrations of nicotine and triacetin - a plasticiser in cigarette filters - had fallen by just half a whopping five days later.

"The numbers are significant and could have important impacts when butts are disposed of indoors or in cars."

While much attention has been paid to the health impacts of first-hand, second-hand and now third-hand smoking - where chemical residues linger on walls and furniture - the actual butt of the matter has been paid little attention.

https://www.sciencealert.com/cigarettes-produce-invisible-chemical-emissions-even-after-they-ve-been-extinguished

Wij ontvingen deze interessante mail over het onderzoek van Test Aankoop. Er onder onze reactie.

Mira’s,
Wat een amateurs.
Ik heb die meneer November even opgegoogled. Die lijkt me intelligent, verbaal proficiënt maar oppervlakkig; vermoedelijk een gemini. Hij gaat er o.a. prat op om zich overal uit te kunnen lullen. Niet echt iemand die gebukt gaat onder gepaste bescheidenheid.
Volgens die Test Aankoop, niet gehinderd door kennis van zaken maar wel stug volhouden, zouden de bevolkingen van landen waar dagelijks gebruik van wierook de norm is (o.a. Z.O. Azië) & personen die vanwege hun beroep dagelijks in aanraking komen met wierook (o.a. R.K & boeddhistische priesters) nauwelijks een levensverwachting moeten hebben omdat ze massaal sterven aan kanker.
Over kaarsen hetzelfde verhaal: geleuter. Ik heb een Amerikaans & een Engels onderzoek gelezen die onafhankelijk van elkaar tot de conclusie kwamen dat een mens wel heel lang onafgebroken in een heel kleine hermetisch afgesloten ruimte moet doorbrengen om kans te hebben er wat van te krijgen.
Terzijde: weten jullie nog die paniek gezaaid door het journaille over opgewarmde spinazie? Daar doet me dit aan denken. Daarvoor van hetzelfde laken een pak: zoveel nitriet krijgt een mens pas binnen als hij jaren lang elke dag kilo’s opgewarmde spinazie eet. Dit was even een afdwaler.
Opvallend dat die T.A. het heeft over “hun" onderzoek zonder vermelding van de wetenschapper of het instituut (mag dat een universiteit zijn?) die de auteur/verantwoordelijke van dat onderzoek is & graag ook informatie over hoe die conclusie is ontstaan.
Verder:
"Pas vooral op bij het doven, want dan komt de grootste en schadelijkste uitstoot vrij.” Hoe is dat geconstateerd & door wie?
"Blaas ze buiten uit bijvoorbeeld (lekker brandgevaarlijk lopen met brandende kaarsen), of doe het met een kaarsendover." Dat zijn nou net de 2 enige mogelijkheden, blazen of een dover. Met de blote poten uitknijpen kan maar wordt pijnlijk als er meer dan 2 kaarsen gedoofd moeten worden & er is volgens die logica ook gevaar voor kanker aan de vingers want daar komt die "grootste uitstoot" terecht.
Dit was Brandpunt, goedenavond.

Onze reactie:

Dank je wel voor je leuke en interessante mail!
Ik zal op een paar dingen die je schrijft ingaan:
- Kanker in Z.O. Azië komt veel voor, maar de oorzaak ligt in de keuken bij het braden en bakken (deep-fry) waar bijzonder veel PAK’s bij vrijkomen en waar weinig luchtventilatie is. Kijk je weer naar de maat dan kan wierook branden geen grote rol spelen. Alleen in tempels waar vele duizenden wierookstokjes tegelijk branden is de luchtkwaliteit slecht (even erg als op een druk kruispunt), maar om die luchtkwaliteit te vergelijken met dagelijks een paar stokjes wierook branden thuis is wel heel ver gezocht. Kun je beter waarschuwen voor drukke kruispunten.
Sensatiezucht en sensatie scheppen naar het publiek en publicatiedrang/dwang, zijn belangrijke onderliggende oorzaken. Na de publicatie over de schadelijkheid van wierook van Test Aankoop zoveel jaar geleden valt me elke overname van hun nieuws in Nederland op. In de tussenliggende tijd heb ik slechts 1 artikel van hen gezien dat in Nederland overgenomen werd. Hieruit mogen we concluderen dat het artikel over wierook de grootste nieuwswaarde heeft gekend in al die jaren. Goed idee om het nog een keer over te doen en liefst nog dramatischer.
- je informatie over kaarsen en spinazie is exact waar het om gaat: de maat. Negeer de maat en je kunt alles opblazen en dramatiseren tot de hoogte die je wilt hebben of kiest.
- ja, hun onderzoek? Het vorige onderzoek was, als ik het me goed herinner, in Italië gedaan! We hebben toen veel moeite moeten doen om de getallen boven water te krijgen. Door die getallen zag ik direct dat de waarden overeenkwamen met de waarden voor alle stoffen gemeten in een Deens onderzoek, alleen 100 maal hoger. Dus vergeten de waarden van 1 m3 te extrapoleren naar concentraties in een (woon)kamer. Een onvergeeflijke fout. Met een concentratie 100 maal lager in een kamer bleek er bij geen enkele stof een probleem. Niets in het Deense onderzoek kwam boven de toegestane concentratie uit en het enige advies was: voor de zekerheid goed ventileren. Dus ’wierook branden even slechts als roken’, moet worden ’wierook branden minder slecht dan een trekje aan een sigaret’.
- ja, de voorschriften bij het doven van kaarsen vliegen ook ver de bocht uit. Wel een fantastisch voorbeeld van betutteling. Het klopt dat bij het doven de grootste uitstoot plaatsvindt, maar dat geeft direct aan hoe weinig de totale uitstoot moet zijn en hoe weinig er in vergelijking vrijkomt bij het branden van de kaars zelf. De ‘schadelijkheid’ bij het doven komt van het onvolledig verbranden op 1 of een paar seconden. Bij onvolledige verbranding krijg je bijvoorbeeld koolmonoxide en je begrijpt de enorme hoeveelheid die bij het doven vrijkomt in die seconde en hoeveel het je kans op kanker vergroot als je een deel van die hoeveelheid koolmonoxide inademt! Onzinnig in het kwadraat.

Hoeveel mensen maak je bang met deze onzin? En hoeveel wierook rollende vrouwen verliezen hierdoor hun baan? En bij hoeveel boeren die bloemen en kruiden verbouwen voor de wierookproductie wordt hun inkomen aangetast? En hoeveel kerken gaan minder wierook branden en verminderen daarmee hun aantrekkingskracht? En hoeveel plezier en rust ontneem je de mensen die uit angst stoppen met wierook branden, en...en... Aan niets anders denken dan de aandacht op jezelf i.e. op Test Aankoop richten. De wereldredders!

Nogmaals dank, Brandpunt, voor deze leuke en interessante email.


WFTO erkenning Eerlijke Handel voor de Moeder’s Geuren


Greater Goods, het bedrijf dat de Moeder’s Geuren (The Mother’s Fragrances) in Engeland verkoopt aan de Oxfam winkels, heeft een WFTO erkenning!
In principe zijn wij daarme ook erkend, aangezien de wierookproducten die Greater Goods verkopen (waarvoor zij WFTO erkenning hebben), dezelfde zijn als die wij verkopen in Nederland.

Vraag: waarom heeft Mira International geen WFTO erkenning?
Door het wegvallen van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels (LVWW), als erkenning instituut, was een Nederlandse erkenning niet meer mogelijk. Elke Eerlijke Handel importeur was noodzakelijkerwijs aangewezen op het aanvragen van erkenning bij de internationale WFTO.
Wij hadden ook een erkenning aangevraagd bij het WFTO en konden lid worden als wij de verlangde financiële bijdrage zouden betalen. Die bijdrage was relatief hoog omdat die berekend werd over onze totale omzet. Gegeven het feit dat alleen een beperkt aantal Wereldwinkels een WFTO-erkenning verlangen (minder dan 1% van onze omzet), hebben wij gekozen om ons het geld van de bijdrage te besparen.
Wij waren al sinds 1986 Eerlijke Handel (Fair Trade) erkend en er kon en kan geen twijfel zijn over onze eerlijkheid. Met de WFTO erkenning van onze producten in Engeland wordt de Eerlijke Handel status van de Moeder’s Geuren wederom officieel erkend.

Waarom is de Moeder’s Geuren wierook de beste keuze?

meest eerlijk en transparant

1. We zijn het enige merk dat haar wierook zelf heeft ontwikkeld en al 40 jaar zelf rolt. Toen wij in 1977 in India de Moeder’s Geuren wierookfabriek begonnen was het nog een tijd dat een nieuw product -logischerwijs- beter moest zijn dan alle voorgaande producten. Daardoor werd onze wierook kwalitatief het hoogste in de markt en wat toen gewoon was: een goud-eerlijk product.
Sindsdien is er heel veel veranderd in de wereld, maar niet bij ons ☺.
2. Onze verpakking en ingrediënten: onze verpakkingen en materialen zijn van duurzame en/of hergebruikte afkomst. We gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten in onze geurproducten.
3. Geen tussenhandel: we doen niet aan tussenhandel in India en verkopen niet via groothandels in Nederland. Onze prijzen zijn daardoor meer dan de helft lager dan als wij dat wel zouden doen. Daarom krijg je met de Moeder’s Geuren veruit de beste kwaliteit-prijs verhouding. Een pakje van € 2,95 zou met tussenhandel € 6,95 zijn geworden. Vandaar ook zul je bij onze producten nooit aantreffen: aanbieding 1+1 gratis. Want dat impliceert dat je zonder aanbieding 50% teveel betaalt.
4. Eerlijke handel: onze producent in India krijgt een eerlijke prijs, waardoor alle medewerkers (hoofdzakelijk vrouwen) een goed loon ontvangen onder optimale werkomstandigheden, tezamen met vele voordelen en secundaire arbeidsvoorwaarden voor de werkneemsters.
5. Eerlijke winst: gemiddeld gaat meer dan 50% van onze winst naar ontwikkelingsprojecten in de breedste zin van het woord (zie www.moedersgeuren.nl). Bedenk daarbij dat bedrijven zelden verder gaan dan 5% van hun winst.

puur natuur en handgemaakt

6. Hand-gerolde masala wierook: onze wierook wordt volgens de traditionele masala-methode gerold. Dit houdt in dat de pure geuroliën toegevoegd worden aan het deeg voordat de stokjes (met de hand) worden gerold.
7. Dip wierook: andere merken hanteren de dip-methode: je laat daarbij geurloze wierookstokjes rollen (meestal thuis) en in de fabriek dompel je de stokjes in parfumolie die verdund is met goedkope synthetische en chemische 'geurloze' oliën, zoals ftalaten. Zo kun je een heel goedkope wierook maken (wel 10 keer zo goedkoop als onze wierook), die ook nog eens sterker geurt.
8. Machine-gemaakte wierook: tegenwoordig schakelen de wierookmerken over naar machinegemaakte wierook, omdat een machine zeer goedkoop kan produceren (een machine werkt 24 uur en kan -afhankelijk van de machine- 50 tot 250 wierookrollende vrouwen vervangen). Je kunt het zien aan de stokjes die perfect gelijkmatig en rond zijn, een perfectie die bij handgerold niet mogelijk is. Machine-gemaakte wierook kan niet onder het Eerlijke Handel manifest vallen als ‘handicraft’ omdat het niet handgemaakt/handgerold is en dus niet door mensen vervaardigd.

meest zuiver en gezond

9. Geen enkele distributeur van wierook in Nederland weet wat er in zijn wierook zit. Elk wierookmerk houdt dat geheim. Elk merk zegt dat het natuurlijk is, maar dat is gemakkelijk gezegd als er niet op gecontroleerd wordt. Maar gelukkig hoeft dat niet want iedere neus kan het verschil ruiken tussen een natuurlijke wierook en een chemische wierook als je ze beide laat ruiken.
De kwaliteit van wierook kun je testen door:
10. naar de rook te kijken - geen of weinig rook zie je bij onze zwarte stokjes en een lichte, witte rook bij onze bruine stokjes. Des te meer rook en des te zwarter de rook des te ongezonder is de wierook. Veel rook en donkere rook betekent dat er problemen zijn met grondstoffen en verbranding. Zwarte walmende rook betekent bijvoorbeeld dat er motorolie in verwerkt is.
Brand een stokje van een andere wierook en een zwart stokje van de Moeder's Geuren en je ziet het verschil in rook.
Vreemd genoeg adverteren sommige wierookmerken met het ‘positieve’ feit dat zij geen houtskool gebruiken. Dat terwijl houtskool het meest schone ingrediënt is en in de vorm van Norit gebruikt wordt tegen vergiftigingen! Hoe kun je adverteren met het feit dat meer rook en meer uitstoot beter is?
11. te ruiken - synthetische en chemische wierook haal je er gemakkelijk uit omdat ze sterk geuren, zich snel verspreiden, lang blijven hangen, maar ook onnatuurlijk ruiken. Natuurlijke wierook geurt mild en zacht, en blijft niet lang hangen.
12. Als je ons vergelijkt met welke andere wierook dan ook (natuurlijk, dip-wierook of machine-wierook), zal je merken dat het de meest zachte en zuivere wierook is. Wij zijn daarbij het enige wierookmerk dat garandeert dat er geen chemische of synthetische toevoegingen zijn gebruikt, zoals hormoonverstorende ingrediënten als ftalaten en nitro-musks, welke in de meeste geurproducten aanwezig zijn.

Onze wierook is de standaard voor kwaliteit en eerlijkheid?


De Moeder's Kruidenwierook

Kruidenwierook is van een andere klasse dan onze geparfumeerde bloemenwierook de Moeder's (Gouden) Geuren en Mira wierook. Het gebruik van onze kruidenwierook laat je de geuren en het gevoel van de natuur op unieke wijze ervaren. Onze kruidenwierook heeft een uitzonderlijke zachtheid, omdat er heel zachte (bloemen)olie ingrediënten en meer gedroogde kruiden ingrediënten in worden gebruikt. Als gevolg kunnen de geur ingrediënten zich steeds op een iets andere manier aan onze neus voorstellen in de loop van het branden en net iets anders in verschillende ruimtes.
Houtskool geeft geen bijgeur bij branden, het is zeer schoon en daarom komt bij onze zwarte houtskool stokjes weinig rook vrij. De ingrediënten van onze kruidenwierook branden in tegenstelling tot houtskool wel met een geur, waardoor het karakter van de kruidengeur meer 'hout en kruid'-achtig is en met een lichte rook de geur verspreidt.
Onze natuurzuivere kruidenwierook is te verkrijgen in pakjes met 24 stokjes en in pakjes met 12 kleine stokjes. In de toekomst zullen de kruidenwierook oliën ook te krijgen zijn in 5 ml flesjes voor gebruik (met bijenwas) in aromalampjes en waar mogelijk in bijenwasvormpjes.
Ook onze kruidenwierook is, zoals al onze wierook voor de laatste 40+ jaar, handgerold en verpakt in uniek gemarmerd papier (van katoen).
Door het ontbreken van tussenhandel en door het Eerlijke Handel kenmerk is onze kruidenwierook half zo duur als andere merken (en dat terwijl het aantal stokjes en de kwaliteit hoger ligt ☺). Met tussenhandel zou de kruidenwierook niet € 3,50 zijn, maar zeker € 6,95.
P.S. Mocht u 'nieuwe' eigenschappen ontdekken bij 1 van de kruidengeuren, wilt u dan zo vriendelijk zijn om die ons te berichten? Te denken valt aan voorbeelden als: een werking tegen bepaalde insecten, bepaalde gevoelswaarnemingen, werking tegen soorten negativiteit en dergelijke. email: info@wierook.nl

ga direct naar de winkel >>

Wat, hoe en waarom

Over wierook en geurenimage
Alles over het maken van wierook en kegeltjes in beeld, algemene wierook info, geuromschrij- vingen, en meer...

Webwinkel

Webwinkelimage
Zin om te winkelen? Profiteer van onze kortingsacties!
5% boven € 50,00
10% boven € 75,00
15% boven € 125,00
20% boven € 200,00
25% boven € 250,00
gratis verzending boven € 39,=

Commerciële Informatie

Commerciële Informatieimage
Onze wierook verkopen? Een eigen wierooklijn? Geurgadgets nodig? Alle nodige info vindt u hier.
Meld je hier aan voor onze Groothandel Webwinkel

Algemene info

Algemene infoimage
Hier vindt u o.a. onze verkoopadressen, contact info, spreekbeurt info en nieuwsbrieven.Wierook in de media

Wierook in de mediaimage
Wierook op de tv, op de radio, in tijdschriften en in de krant. kortom wierook in de media.

Voor vooruitgang

Stichting De Moeder's Geurenimage
Onze Stichting De Moeder's Geuren sponsort projecten op uiteenlopende gebie- den zoals onderwijs, landbouw en sociale ontwikkeling.
De projecten zijn hoofdzakelijk in India gesitueerd.

Fan van Engelen?

www.angels4.meimage
Michaël, Gabriël, Uriël, Rafaël, Metatron, Ariël en Zadkiël.
De 7 Aartsengelen als steun in het dagelijks leven.

Bijenwasgeuren

Bijenwasgeurenforum
Bijenwasgeuren, allerlei heerlijk geurende vormen van bijenwas, als miniatuurtje of voor in een aromalampje.

Wat bloemen uitstralen

Bloemen en hun betekenisimage
Elke bloem straalt zijn eigen unieke energie uit. Rozen staan voor liefde en overgave, chrysanten voor levensenergie en jasmijn voor puurheid en zuiverheid.

Op vakantie en last van heimwee? Niet op vakantie kunnen vanwege heimwee?

Vele mensen - jong en oud - hebben er last van. Maar er is een oplossing waardoor je geen last meer zult hebben van heimwee als je van huis bent.
De oplossing is de voelgel Walvis Bewustzijn. Draag hem bij je en je zult geen last hebben van heimwee. Voel je toch heimwee opkomen, neem het buisje of potje dan in je handen en je zult voelen dat het gevoel van heimwee er snel mee stopt.

Waarom? Wij hadden een voelgel Walvis Bewustzijn gemaakt (waarmee je in contact komt met het bewustzijn of het wezen van de walvis). Later vertelde iemand dat zij last had van heimwee, maar met Walvis Bewustzijn geen last had op vakantie. Ook een autistische jongen kon met Walvis Bewustzijn zonder problemen op vakantie.
Walvissen voelen zich overal thuis in de grote oceanen van de aarde. Maar misschien is het ook omdat ze zo enorm groot zijn dat ze zich altijd thuis voelen.

Probeer het als je last van heimwee hebt en je bent verzekerd van een vakantie zonder gevoelens van heimwee.

Ga naar de voelgel: Walvis bewustzijn

Ga naar de voelgel: Hulp bij heimwee


Wil je bijen en vlinders helpen?

Voor € 1,49 helpen de bijen- en vlindersterfte tegen te gaan door Nederland te verrijken met bloemen?

Door dit zakje met bloemzaadjes te kopen en uit te zaaien in tuin, park of in het wild, helpt u op een heel eenvoudige manier de bijensterfte in Nederland tegen te gaan.

De gezondheid en weerstand van bijen(volken) en vlinders wordt bedreigd door het enorme pesticide gebruik in de bloemen, groente en fruitteelt. Door bijen en vlinders op deze manier bloemen te geven, -die vrij zijn van pesticiden-, behouden zij hun vitaliteit en weerbaarheid. Zij kunnen uw bloemenhulp goed gebruiken. Als wij de bijen en vlinders bloemen geven die vrij zijn van pesticiden, behouden zij hun vitaliteit en weerbaarheid. Zij kunnen uw bloemenhulp goed gebruiken.

Geef ook een zakje aan uw vrienden, familie, buren en aan de tuin van de sportclub. Bijen en vlinder populaties hebben dringend gezonde bloemenveldjes nodig om aan hun dagelijkse portie nectar en stuifmeel te komen. Een bij bezoekt wel 3000 bloemen per dag en voor 1 kilo honing zijn 1 miljoen bloemen vluchten nodig.

Als elk gezin in Nederland, hoe klein zijn of haar tuintje of balkonnetje dan ook is, een bloembak of een klein stukje tuin, met dit bloemenmengsel inzaait, helpen we met zijn allen om dit grootse probleem aan te pakken en te verkleinen. Daarbij is goed nieuws dat er steeds meer bijenkasten in stadstuinen of op stadsdaken bijkomen.

Je kunt ook tijdens het fietsen wild-zaaien in de bermen langs fietspaden en in parken.

Op deze manier kunnen wij zelf onze bijen en vlinders helpen en vermeerderen.

Doet u mee? Doe je mee?
Geurend Bijenwas Vormpje

Als bijdrage voor uw hulp krijgt u een geurend bijenwasvormpje van onze Nederlandse bijen. Voor in een lade met textiel, om af en toe aan te ruiken of om in een aromalampje te smelten. Bij gebruik in een aromalampje wel opletten dat er geen water bij komt, want bijenwas gaat spetteren als er water in het bakje zit.

Ga direct naar onze webwinkel >>


De Moeder's Geuren een zekere factor

18 februari 2016, Almere

Trouwe kopers van onze bloemenwierook bellen ons regelmatig met de vraag of De Moeder's Geuren een aflopende zaak is. Zij horen dat bij winkels die gestopt zijn met de verkoop van onze wierook. Het is begrijpelijk dat zulke winkels dit zeggen omdat zij de consument niet willen verwijzen naar winkels die onze wierook wel blijven verkopen, of naar onze webwinkel. Maar om iedereen gerust te stellen: de Moeder's Geuren bloemenwierook blijft voor altijd bestaan. De 28ste februari vieren wij ons 30 jarig bestaan in Nederland en volgend jaar het 40-jarig bestaan in India.

En ... wij blijven trouw aan onze waarden en idealen: een natuurlijk handgemaakt product voor een eerlijke prijs (=100% fairtrade).

Vrijwel alle wierookmerken worden tegenwoordig met machines geproduceerd, wat gevolgen heeft voor de prijs en de kwaliteit van de wierook. Een machine werkt namelijk 24 uur per dag en doet het werk van 50 tot 250 vrouwen, afhankelijk van de soort machine. Bovendien is machine-gemaakte wierook niet natuurlijk (wat je goed kunt ruiken). Machine-gemaakte wierook kan daarom nooit fairtrade zijn. Maar gelukkig: wij zullen een hoog kwalitatief en handgemaakte wierook blijven maken en verkopen.

In een wereld vol onzekerheid en onrust blijven wij een zekere factor en een eiland van rust :-)

Ons nieuwe product: bijenwasvormen met onze (wierook)geuren, is ook weer natuurlijk en handgegoten!

Salie kruidenwierook! En Yoga en Boeddha Nagchampa 12 korte stokjes verpakkingen!
Eindelijk is het zover, na vele verzoeken is er nu een Salie kruidenwierook:

Salie wordt van oudsher gebruikt om de atmosfeer in ruimtes te reinigen. Daarbij is echter het probleem dat Salie voor de meeste mensen geen aantrekkelijke geur is. Daaraan is een einde gekomen met onze werkelijk verukkelijke Salie Kruidenwierook. Ervaar en geniet van de schone en blije atmosfeer. De geuren van Moeder's Kruiden wierook zijn natuurlijk en met de hand gerold en daarom rustig en blij van karakter. De wierook geuren zijn jongere broertjes en zusjes van de Moeder's Geuren bloemenwierook en maken samen met de Moeder's Gouden Geuren een compleet geurenparadijs. Mira wierook laat je even genieten van een mooi leven met geuren en kleuren. De pakjes zijn met de hand in vrolijke kleuren gemarmerd, wat elk pakje uniek en persoonlijk maakt. Wees altijd voorzichtig met vuur. Zet daarom het stokje altijd in een goede wierookhouder. Voor de werking en het gebruik van de wierook geuren is een geurbrochure bijgevoegd..
Boeddha Nagchampa: Boeddha was een koningszoon die op zoek ging naar de oplossing voor het leed en lijden van de mens. Het Boeddhisme dat gebaseerd is op zijn leer benadrukt compassie, medeleven en sympathie voor onze medemens en het ontmantelen van ons ego. Onze voel-gels 'Genegenheid', 'Gelijkmoedigheid' en 'Hulp bij egoïsme' zijn hulpmiddelen om in deze missie bij te dragen.
Yoga Nagchampa: Yoga betekent versnelde persoonlijke ontwikkeling door middel van concentratie en innerlijke bewustwording en groei: 'Alle leven is yoga'. Naast wierookgeuren kunnen onze voel-gels 'Yoga', 'Vertrouwen' en 'Bij je zelf' daarbij een grote hulp zijn.

De Moeder's Bijenwas Geuren

Geurige bijenwas vormpjes voor in aromalampjes
Kan het leuker, mooier, natuurlijker? Bijenwas vormpjes met (h)eerlijke geuren voor je aromalampje, waarbij je de bijenwas kan hergebruiken!
Bijenwas met geurige oliën
Wij gebruiken echte, pure bijenwas van Nederlandse imkers (die biologische honing maken), wat wij aanvullen met een prachtige essentiële olie of een heerlijk parfum en elk vormpje wordt met de hand gegoten. Alles is natuurlijk, waardoor er geen nood is als kinderen een vormpje zouden proberen op te eten. In je mond is de was als een soort kauwgom.
Gezien de hulp die de bijen wereldwijd goed kunnen gebruiken, wordt een deel van de opbrengst via Stichting De Moeder's Geuren, gedoneerd aan specifieke bijen-projecten, zoals de herintroductie van de zwarte bij in Nederland. Zo is elke bij blij dat jij haar bijenwas (her)gebruikt.
Gebruiksaanwijzing
Leg het vormpje in een droog bakje van een aromalampje en steek het theelichtje eronder aan. De bijenwas smelt en de geur verspreidt zich samen met de bekende milde geur van bijenwas. Door ons gebruik van alleen natuurlijke oliën is de geur zacht en mild, en niet opdringerig. Je kunt vervolgens soms wel dagenlang van de geuren genieten. Bij gebruik van geurolie in water heb je maar een paar uur geurplezier. Het gebruik van bijenwas is veel goedkoper maar ook veel gemakkelijker.
Maar er zijn nog meer voordelen. Wanneer de geur op is, kan de bijenwas aangevuld worden met druppels essentiële olie uit een flesje of met nog een vormpje. De hoeveelheid bijenwas vermindert niet, dus het bakje hoeft niet zoals bij water steeds aangevuld te worden en is er geen gevaar van droogkoken en breuk. Je kunt de bijenwas zo heel lang blijven gebruiken.
De bijenwas kan als het gestold is uit het bakje loskomen als je het ondersteboven onder de warme waterkraan houdt of als je de bijenwas een beetje laat smelten door het theelichtje aan te doen (let wel op dat het kommetje heet kan zijn).
Je kunt ook een stukje aluminium folie in het kommetje leggen: daarmee hou je je kommetje schoon, kun je gemakkelijker wisselen van geur en het houdt bovendien de temperatuur een stuk lager zodat je langer geurplezier hebt en het veiliger is in gebruik.
uilWaarschuwing bij het gebruik: de Bijenwas altijd zonder water gebruiken
1. Doe het bijenwasvormpje altijd alleen in een droog bakje van een aromalampje. Zorg er voor dat er nooit water in het bakje zit of er bij komt, want met water gaat bijenwas erg spetteren.
2. Gebruik een middelgroot of groot spekstenen aromalampje om oververhitting te voorkomen. Bijenwas smelt bij een temperatuur rond de 70 graden Celsius (waarbij de heerlijke geuren vrijkomen). In aromalampjes van keramiek kan de temperatuur oplopen tot boven de 150 graden Celsius en dat is ver boven de temperatuur die je haalt bij een spekstenen aromalampje. Een spekstenen aromalampje is veiliger.
Miniatuurtjes van geurende bijenwas
Zoek je een uniek cadeautje? Dan is er keuze uit een grote hoeveelheid geurende bijenwas miniatuurtjes: scenes met elfjes, engeltjes, zeemeerminnen en heel veel mooie dieren. Zelfs een Kerststal met kerstgeuren. Er zijn ook kleine potjes met geurvormen en een keuze uit meer dan 25 geuren!
Milieuvriendelijk geproduceerd
Zoals je van de Moeder's Geuren gewend bent krijg je altijd heerlij k veel waar voor je geld: je pakketje staat bol van een eerlijke inhoud en je hebt keuze uit tientallen geuren. Het verpakkingsmateriaal is minimaal en milieuvriendelijk.

Ga direct naar de webwinkel

Ook RADAR vergeet dat alles een maat heeft en vergeet alles door 100 te delen!

Almere, 21 oktober 2014. Radar heeft maandag 20 oktober een reportage uitgezonden over schadelijkheid van wierook (en andere geurproducten). De reportage zelf is van een half jaar geleden en destijds vanwege onze inbreng aangaande een grote rekenfout niet uitgezonden. De reportage ging op de plank en is nu toch uitgezonden zonder dat de enorme fout van hun Belgische collega's is gecorrigeerd. Niet netjes!

Deens en Belgisch onderzoek heeft vergelijkbare uitkomsten.
Wat is het geval: een aantal consumenten organisaties uit Belgie en Italië hebben een klein jaar geleden onderzoek laten doen naar de schadelijkheid van wierook. De uitkomsten waren niet anders dan die van een Deens onderzoek in opdracht van de Deense overheid dat in 2004 gepubliceerd werd. De conclusies uit het Deense onderzoek waren:
- grenswaarden (maximaal toegestane waarden) worden niet overschreden
- maar het is verstandig ruimten goed te ventileren.
(klik hier om dit onderzoek te lezen)

Vergeten waarden door 100 te delen?
Hoe komt het dat de Belgische collega's van Radar met vergelijkbare waarden wel groot alarm sloegen? Dat deden ze omdat ze een enorme fout maakten. Zij hadden namelijk verzuimd de waarden gevonden in 1 m3 meter lucht (in de reportage is een 'oven' te zien waarin een wierookstokje gebrand wordt) te vertalen (te extrapoleren) naar een standaard grootte van een woonkamer (meer dan 100 m3). Waarden kwamen zo meer dan 100 keer hoger uit dan in het Deense onderzoek. Met andere woorden ze gaven de waarden voor het branden van 100 stokjes tegelijk in een woonkamer (iets wat nooit voorkomt). Hierdoor gingen alle alarmbellen af. Echter: bij een standaard woonkamer van meer dan 100 m3 groot, moet je de waarde gemeten in 1 m3 natuurlijk delen door 100 want de 1 m3 wordt verdeeld/verdund over meer dan 100 m3 ruimte (waar altijd ventilatie is). Radar was door ons op de hoogte van deze fout, maar heeft de reportage toch uitgezonden zonder de fout te melden. De fout niet melden is begrijpelijk want zonder die fout kan er geen alarm geslagen worden en heb je veel minder reden om de reportage uit te zenden. Een slechte beurt voor een consumentenprogramma dat berust op ons vertrouwen in juiste informatie voorziening...

lees hier het volledige artikel>>>

zie ook: Een slecht onderbouwd verhaal over wierook (23 oktober 2014)
zie ook: Commotie in België over wierookproducten: terecht of onterecht? (4 oktober 2013)

Mira International succesvol als Klokkenluider

Almere, 29 augustus 2014. Binnen een half jaar is Mira International als klokkenluider succesvol gebleken. De LVWW is per 1 september uit de certificering van Eerlijke Handel gestapt. De certificering is voortaan een zaak voor de WFTO, een internationale certificeringsorganisatie.
Ons standpunt tegen het goedkeuren van tussenhandel door de LVWW en de daaropvolgende schorsing van Mira International door de LVWW heeft veel teweeg gebracht. De andere Eerlijke Handel importeurs hebben door ons standpunt moed gevat om zich te organiseren en bij de LVWW een petitie in te dienen waarin ze afstand nemen van de huidige methode van certificering van Eerlijke Handel en zich uitspreken tegen tussenhandel. Praktisch gezien betekent dit dat zij net zoals Mira International niet meer mee willen betalen aan de huidige certificeringsmethode. De LVWW stond vervolgens voor de keuze alle importeurs te schorsen en de Wereldwinkels te bevelen niet meer bij hen in te kopen (waardoor de Wereldwinkels zonder producten zouden komen te zitten) of in te gaan op de eisen van de importeurs. Door in te gaan op de eisen en zich terug te trekken uit de certificering heeft de LVWW haar almacht, monopolie en zeggenschap over de importeurs verloren. Dit betekent ook dat de LVWW haar laatste voordeel t.o.v. Stichting Wereldwinkels Nederland heeft verloren en alleen nog nadelen bezit.
Nederland kan zich verheugen: er is een einde gekomen aan de dictatuur in Wereldwinkelland :-).​

Mira International als Klokkenluider

Almere, 21 maart 2014. Wij zijn recentelijk in de rol van Klokkenluider gedwongen. Wat is het geval? Eerlijke Handel is gebaseerd op twee grondbeginselen:

  1. eerlijke compensatie aan de producent voor het uitbetalen van een leefbaar loon aan de werknemers en werkneemsters die de producten maken en
  2. het verbieden van tussenhandel.

Bij Eerlijke Handel verkoopt de producent zijn producten aan de importeur/groothandel die de producten direct aan winkels doorverkoopt. Bij tussenhandel in het land van herkomst wordt aan een groothandel geleverd die de producten exporteert of in het land van verkoop door de importeur geleverd aan de groothandel(s) die de producten weer doorverkopen aan winkels.
Deze tussenhandel verhoogt de eindprijs aan de consument (vaak 50% of meer). Hierdoor komt er druk op de prijs van de producent om die verhoogde eindprijs binnen te perken te houden. Door geen tussenhandel toe te staan krijgt de consument de meeste kwaliteit voor zijn geld en krijgt de producent een eerlijke prijs voor zijn producten.

In Nederland ziet de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels (LVWW) er op toe dat de criteria van Eerlijke Handel gehandhaaft worden en geven na controle op de criteria van Eerlijke Handel een erkenning van Eerlijke Handel aan leveranciers. De LVWW verstrekt dus het keurmerk Eerlijke Handel.
In 2012 heeft de LVWW echter toegestaan dat een partner van hen tussenhandel kon opzetten in de vorm van het zogeheten Voorraadhuis. Wereldwinkels kunnen daar producten van erkende leveranciers kopen. Hiermee wordt in Nederland tussenhandel gecreëerd en ontstaat er een grote druk op de marges van leveranciers te staan. Het Voorraadhuis doet dit namelijk niet voor niets: zij vragen tientallen procenten korting bij de erkende leveranciers. De leveranciers kunnen twee dingen doen: de prijs verhogen om hun winstmarge te herstellen en de producent in de Derde Wereld vragen om goedkoper te leveren. Niemand schiet hier iets mee op: de producent niet, de erkende leverancier niet en de consument niet, ze verliezen allemaal. De enige die er aan verdient is het Voorraadhuis!

Mira International is een erkende Eerlijke Handel leverancier van het eerste uur (1992) en wij voldoen sindsdien bij controles aan alle criteria van Eerlijke Handel. De controles kosten geld en dat geld wordt opgebracht door een jaarlijkse bijdrage (de erkenningsbijdrage) te vragen aan de leveranciers. onlangs verhoogd tot 1,2% van de jaaromzet van de leverancier. 
Omdat de LVWW in 2012 haar partner heeft toegestaan tussenhandel te creëren zijn wij als Mira International niet meer bereid om mee te betalen aan een erkenningsprocedure die het Eerlijke Handel keurmerk tot een farce maakt en alleen nog gezien kan worden als inkomstenbron voor de LVWW. Vanwege onze onwil hier aan mee te doen heeft de LVWW ons recentelijk geschorst als erkende Eerlijke Handel leverancier. Volgens de LVWW mogen Wereldwinkels niet meer bij ons inkopen tot wij de erkenningsbijdragen overmaken. 
Wij zijn een bedrijf van waarden zoals eerlijkheid en kunnen en mogen daarom geen gehoor geven aan de eisen van een instantie die haar eigen idealen en principes laat vallen en het keurmerk dat zij moeten handhaven overtreedt. Hiermee worden wij gedwongen in de rol van Klokkenluider, die dit onrecht publiekelijk maakt.

Hieronder treft u onze Open Brief aan de Wereldwinkels aan die gepubliceerd is op www.redeerlijkehandel.nl 
Daar treft u ook onze brieven van bezwaar aan de LVWW aan.

Bent u het met ons eens? Vraag dan wanneer u weer bij uw Wereldwinkel langsgaat, aan welke kant zij hebben gekozen te staan. Kopen zij in bij het Voorraadhuis? Gaan zij in de schorsing mee, stoppen zij met de Moeder's Geuren producten in te kopen en keuren daarmee tussenhandel goed? Of hebben zij geprotesteerd bij de LVWW dat deze schorsing geen standpunt is waar zij zich als lid van de LVWW in kunnen vinden? Dit laatste geldt voor een beperkt aantal Wereldwinkels want een derde van alle Wereldwinkels is al opgestapt als lid van de LVWW. Het toestaan van tussenhandel is een van de redenen waarom Wereldwinkels hun lidmaatschap opzeggen.

Lees het volledige artikel en de Open Brief aan de Wereldwinkels hier

Onze brieven aan de LVWW vindt u hier

De Moeder's Geuren producten zijn eerlijker

Onze producten zijn niet alleen eerlijker omdat wij voldoen aan alle criteria van Eerlijke Handel: zij voldoen aan alle criteria van eerlijkheid.
Eerlijk naar de natuur: sinds 1977 wordt onze bloemenwierook alleen met natuurlijke oliën samengesteld, gerold met duurzaam bamboe uit Assam (het snelst groeiende gras ter wereld met 1 cm per uur), met houtskool van duurzame kokosnootbast, met milieuvriendelijk cellofaan en met handgemarmerd en handgemaakt papier van hergebruikt katoen verpakt en met 3 miljoen stokjes tegelijk per zeecontainer verscheept.
Eerlijk naar de producent: meer dan 200 voornamelijk vrouwen hebben permanent werk (vanwege het handgemaakte karakter van onze producten*) met een goede beloning inclusief medische verzekering, pensioen en leen mogelijkheden, en gouden handdruk bij huwelijk, terwijl wij een goede prijs betalen voor de ruim 750.000 producten die wij jaarlijks afnemen.
Eerlijk naar de consument: wij bieden eerlijke producten met de beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt. Door het ontbreken van tussenhandel in India en het uitsluiten van levering via groothandels in Nederland is de consument met de Moeder's Geuren producten 50% goedkoper uit dan bij elk ander merk dat via tussenhandel en groothandel geleverd wordt (tussenhandel + groothandel maken een product al gauw tweemaal zo duur!). In andere woorden: bij de Moeder's Geuren krijg je de beste kwaliteit en tweemaal zo veel waar voor je geld.
Bovendien leveren wij -als enig wierookmerk- gegarandeerd zonder chemische toevoegingen zoals ftalaten en muskverbindingen (die onze gezondheid en met name onze hormoonhuishouding kunnen verstoren).
Eerlijk naar de wereld: 50% van onze winst gaat naar ontwikkelingsprojecten in de breedste zin van het woord.

Door de mildheid en natuurlijkheid van onze geuren (door onszelf ontwikkeld en daarmee het enige echt Nederlandse merk) zijn wij de natuurlijke keuze van de wierookliefhebber geworden en wordt er in Nederland iedere 3 seconden een wierookstokje of kegeltje van ons aangestoken door iemand die zich beter of fijner wil voelen (want ja, wie wordt niet blij van een bloemengeur :-)).
Bloemenwierook is de mooiste sfeerbrenger in de Nederlandse huizen geworden: ontspannend, ondersteunend, troostend, geluk en blijheid brengend met schoonheid en herinneringen.

De Moeder's Geuren producten: de meest eerlijke keuze.

*om banen voor vrouwen te scheppen en te behouden zijn onze producten geheel handgemaakt: de stokjes en kegeltjes zijn met de hand gerold, de teksten op de pakjes zijn met de hand gezeefdrukt, de pakjes zijn met de hand gemarmerd (waardoor geen pakje hetzelfde eruit ziet en zo een uniek geschenk wordt) en met de hand ingepakt.

Wij noemen onze voel-gels een Bewust Product. Wat is een Bewust Product?

Elk product heeft een werking; een werking op ons denken, op ons gevoel en/of op ons lichaam. Van die werking zijn we verstandelijk bewust of bewust in ons gevoel, maar veelal zijn we niet bewust van de werking. Verstandelijk weten we dat fruit gezond is en ons gevoel kiest het mooiste fruit uit, maar we zijn ons niet bewust van de werking van het fruit in ons lichaam. We kunnen niet voelen of we vergiften (pesticiden e.d.) met het fruit in ons lichaam krijgen of dat het genetisch gemodificeerd fruit is en wat dat betekent voor ons lichaam op de lange termijn. We gaan op onze ogen af, op onze neus en op onze smaak, maar wat weten we echt? We lezen van alles in bladen, horen van alles in het nieuws en ontdekken van alles op internet en verwerken dat verstandelijk. Vervolgens nemen we een standpunt in en proberen dat te nuanceren en steeds opnieuw te onderbouwen met nieuwe feiten: "Fruit is gezond, maar het moet wel onbespoten zijn en biologisch verbouwd en een keurmerk hebben. Fruit ma g niet genetisch gemodificeerd zijn want het gevolg daarvan kan erger zijn/worden dan de kwaal en daarom is het beste als het fruit van oude rassen komt. Fruit uit de omgeving en gekocht op de biologische markt is het beste". Etc. etc. We voelen de werking niet, maar geloven er vast in....
lees het volledige artikel hier

Harmonie- en voel-gels : een introductie

De grootste harmonie, schoonheid en positiviteit vind je in de Natuur in bloemen. Zo ook vind je in bloemen de mooiste en meest harmoniserende fijnstoffelijke energieën die er op aarde bestaan. Die energieën zijn het meest geconcentreerd in bloemenoliën, bloemen absoluuts genaamd.
We kennen de grofstoffelijke energieën van de Natuur goed via de natuurwetten als in de vormen elektriciteit en magnetisme. De fijnstoffelijke energieën kennen we veel minder. We gebruiken ze dagelijks in de vorm van gedachten en gevoelens, maar hun fijnstoffelijkheid maakt het moeilijk om ze te meten met grofstoffelijke apparaten. Ook gaan ze voorbij aan het grootste deel van onze zintuigen, die alleen grofstoffelijkheid waarnemen. Ons 6de zintuig dat dingen aan voelt komen, is een uitzondering maar wordt niet erkend door onze grofstoffelijke wetenschap.
Harmonie en disharmonie: alle problemen in het leven en in ons leven zijn problemen van harmonie. Elk probleem is een disharmonie die ontstaat bij conflicterende energieën en krachten. De disharmonie is als een knoop van energieën en krachten die verschillende richtingen in trekken. In harmonie ontbreken die knopen en steunen en versterken energieën en krachten elkaar en bouwen iets op.. lees het volledige artikel hier

Onze laatst geborenen zijn:
Betrouwbaarheid, Blijheid van leven, Doorzettingsvermogen, Hulp bij minderwaardigheid, Innerlijke Healing, Liefde voor je zelf,
de tweeling Moeder's Droom en Moeder's Healing, Ontdek Innerlijke Harmonie, Ontspannen Zenuwen, Oprechtheid, Vrij van trauma's,
Yoga en Zelfontdekking

Commotie in België over wierookproducten: terecht of onterecht?

De Belgische organisatie Test-Aankoop heeft de noodklok geluid aangaande de schadelijkheid van wierookproducten voor onze gezondheid. Alle wierookproducten zouden op basis van hun onderzoek van de markt gehaald moeten worden. Zijn wierookproducten werkelijk zo slecht als zij beweren of is er een rationele verklaring voor hun extreme stellingname?
Hieronder een genuanceerd antwoord, de reden van de commotie en waar je naar kunt kijken om de beste gezondheidskeuze te maken.

In 2004 heeft het Ministerie van Milieu van Denemarken haar onderzoeksinstituut opdracht gegeven een onderzoek te doen naar de schadelijke en gezondheidsaspecten van het branden van verschillende soorten wierook...

lees hier verder >>>

Het verhaal van de Moeder's Geuren - het begin

Maart 2013 | Ons verhaal begon eind 1975 toen wij, twee vrienden 22 en 23 jaar oud, naar een landbouwproject in de buurt van Auroville, de internationale stad vlakbij Pondicherry in Zuid-India, vertrokken. Het project had ons aangetrokken door een verslag van Ruud Lohman in zijn (dag)boek 'Alle dingen nieuw'. Hij beschreef hoe de mensen daar samen met de natuur het werk deden. 'Tree hugging avant la lettre' zou je kunnen zeggen. We waren gewaarschuwd: geen westers voedsel, wonen en werken onder primitieve omstandigheden. En dat klopte helemaal: niet alleen geen westers voedsel maar regelmatig geen avondeten (als we aan het eind van de dag...   Lees het avontuurlijke en intrigerende hier verder >

Het filmpje toont niet. Installeer of upgrade flashplayer hier en/of upgrade javascript hier.

Aura Experiment Voel-gel nu ook met aurafilmpjes!

Tijdens onze Lente Open Dagen 2012 hebben we al een aurafoto experiment met voel-gels gedaan. Nu hebben we met onze Herfst Open Dagen hetzelfde experiment gedaan, maar ook met filmpjes! Hierop zijn duidelijk de aurakleur veranderingen te zien als de proefpersoon een geur- en voel-gel vasthoudt.

Ode mei 2012 - Het Aura Experiment met Voel-gel in Ode Magazine. We weten dat onze gemoedstoestand en onze geestelijke gesteldheid onze uitstraling en aura bepalen. Dit is zichtbaar in de kleuren van onze aura. Treedt er een verandering op in ons psychologisch spectrum, in onze gemoedstoestand dan wordt dat zichtbaar in de kleuren van onze aura... 

Lees het Ode artikel...       |      Bekijk de foto's...       |      Bekijk de filmpjes...

Meer: Lees ervaringen met de voel-gels... | Bekijk behandel- en verkooppunten van de voel-gels...
image

Ga naar de website >

De Ware Vrouw

het eeuwige mysterie van de vrouw ontraadseld
geschreven door onze eigen aspirant Ware Vrouwen
Ode magazine juni 2012 - Het boek kan je vertederen, verzoenen, verblijden, ontroeren, tot tranen toe laten lachen, je wakker maken, verdrietig maken, gelukkig maken, maar ook kwaad maken.
Het kan je diep raken en misschien wel zo boos maken dat je het boek weggooit, verscheurt, zelfs in de kachel wilt gooien.
Daarom, pas op, wij zoeken geen lezers, wij schrijfsters kunnen niet stoppen met waarschuwen: je leven zal niet hetzelfde zijn als je dit boek gelezen hebt...

We zijn nooit meer alleen.
image

Naar het Ode artikel, juni 2012 >

Wierook was vroeger kostbaar als goud

De wierookboom lijkt meer op een struik dan op een boom. Mohammed: „Mijn moeder vond het een prima middel tegen hoesten en astma.”

Wierook wordt vaak met het Verre Oosten en religies als hindoeïsme en boeddhisme geassocieerd. Maar de herkomst van het geurige goedje ligt dichter bij huis. Zuid-Oman is de plaats waar de wierookboom zijn vrucht geeft. Eeuwen geleden was het reukwerk even kostbaar als goud.       Lees verder 

Wierook

Weefkunst Galerie 'La Mère'

image Prachtige handgemaakte wandkleden van ons project in Pondicherry, India. Deze uniek ontworpen kunstobjecten worden door ervaren weefsters op authentieke weefgetouwen geweven. Een enkele blik op één van deze schoonheden geeft u een wonderbaarlijke ervaring..
Lees meer

Dierenurnen

forum Spekstenen en teakhouten urnen, potten en doosjes als waardige en eerbiedige rustplaats voor uw overleden huisdier.
Lees meer


Effectieve Micro-organismen (EM)

image Een mooiere tuin, lekkerder groenten, meer energie, een grotere oogst, gezonder vee, zuiverder water... zonder gebruik van chemicalien, kunstmest en pesticiden ...... dit alles is te bereiken met eenzelfde middel: effectieve micro-organismen, kortweg EM genoemd.

Lees meer

Op zoek naar een kado? Ben je op zoek naar een kado dat goed is voor mens, dier en natuur? Een kado dat zowel origineel als persoonlijk is. Kortom, een kado waarmee je iemand echt raakt? Koop dan de Alternatieve Kadobon. Deze kunt u bij onze winkels inleveren:

NIEUWSBRIEF ONTVANGEN?VOEL-GEL BELEVINGSPUNTEN
ervaar en beleef de voel-gels
in diverse winkels. Lees meer..

Verkoopadressen van onze wierook

VEELGESTELDE VRAGEN:

Wierook veilig?

Naar aanleiding van berichten in de Belgische media (okt. 2013) en in de Nederlandse media (okt. 2014) hebben we het volgende geschreven:
*Commotie in Belgie over wierook...
*RADAR vergeet alles door 100 te delen

Bekijk het Deens wierook onderzoek hier.

Dit is een email gericht aan één van onze wierookfans. In deze email kunt u lezen dat onze wierook veilig is om te branden Lees meer

Ons YouTube-kanaal

Meld je ook aan!


Beleving in de winkel workshopDe Moeder's Voel-Gels en Spirituele Cosmetica


De Moeder's Voel-Gels


Hoe werken de Voel-gels?


En nog veel meer... zoals: wierook rollen, sneller wierook rollen en het snelste wierook rollen...

 
Mira International BV
Kvk: 33186634
BTW-nr: NL8120.44.745.B.01

Producten ruiken, voelen en zien? Dan bent u van harte welkom bij ons op ons magazijn aan de Edvard Munchweg 27.
open van maandag t/m vrijdag van 15:00 tot 17:00 uur. Gelieve voordat u komt graag even te bellen naar 06 2011 0511.

magazijn:
Edvard Munchweg 27 (bedrijfsterrein het Atelier)
1328 MA Almere
een routebeschrijving vindt u hier
tel: 036-5348610
mob: 06-20110511
fax: 084-8314052

bankgegevens:
IBAN: NL83INGB0004789744
BIC: INGBNL2A
Bezoek ook onze andere websites: www.gels4.me - www.emwinkel.nl - www.moedersgeuren.nl - www.tapestries.nl