Verkoopadressen Spreekbeurt info Nieuwsbrieven Info over Mira International

Sponsorprojecten

Allerlei

Reacties

Wierook veilig?
Nieuwsbrieven
- Eerste email nieuwsbrief
- Nieuwsbrieven 3, 4 en 5
- Nieuwsbrief 6
- Nieuwsbrief 7
- Extra Nieuwsbrief
- Nieuwsbrief Mei 2010
- Nieuwsbrief December 2010
- Uitnodiging 27 februari 2011
- Nieuwsbrief December 2011
- Nieuwsbrief December 2012
- Nieuwsbrief Oktober 2013
- 16de Vriendennieuwsbrief 2013

Extra Nieuwsbrief

Je kan, als jarenlange De Moeder’s Geuren wierookgebruiker, opgelucht ademhalen omdat je al die jaren een NATUURZUIVERE, niet-chemische wierook hebt gebruikt!

Onderzoek

Dinsdag 23-11-2004 hebben bijna alle media aandacht besteed aan een onderzoek uitgevoerd door de consumentenorganisaties BEUC, Test-Achats, Altroconsumo, OCU, DECO en UFC-Que Choisir. De resultaten zijn gepubliceerd in ‘Test Gezondheid’, nr. 64, december 2004 – januari 2005 (klik hier voor de testresultaten).

Het onderzoek richt zich op luchtverfrissers in brede zin waaronder spuitbussen, verstuivers en wierook. Bij de geteste wierookmerken (Aromatic, Drake, Incense stick, Ushuaia) en bij Armeens papier worden de stoffengroep ftalaten (waaronder DEP) en benzeen in “zeer sterke concentraties” aangetroffen. Formaldehyde wordt eveneens aangetroffen, overigens niet in sterke mate. DEP wordt “verdacht van hormoonverstorende werking” en benzeen en formaldehyde staan als “kankerverwekkend” vermeld. Aangezien De Moeder's Geuren een productiemethode hanteert waarbij geen van deze stoffen gebruikt worden, kunnen wij je garanderen dat noch DEP noch benzeen noch formaldehyde voorkomen in onze wierookproducten. Wij zullen dit kort toelichten.

Twee productiemethoden

Er zijn twee productiemethoden te onderscheiden: de ‘dip-methode’ zoals gebruikt door de meeste niet-natuurzuivere merken en de traditionele ‘masala methode’ zoals gebruikt door De Moeder's Geuren. Bij de dip-methode worden de parfums een aantal malen verdund in chemische (oplos)middelen, vooral DEP (diethylftalaat) en benzeen (zoals Benzyl Benzoate), waarna de stokjes daarin worden gedoopt (‘gedipt’) of er mee worden bestreken.

Bij de masala methode wordt de wierook op een geheel andere wijze geproduceerd. Pure parfum wordt daarbij gemengd met een ‘deeg’ dat handmatig om de stokjes heen wordt gerold. Voor dit proces is geen enkel chemisch middel nodig zodat wij u kunnen garanderen dat er geen DEP en benzeen in onze wierook voorkomt.

Zelf “testen”

Je kunt zelf de verschillende typen wierook onderscheiden door je eigen neus te gebruiken. De oplosmiddelen die gebruikt worden bij de gedipte wierook zorgen er voor dat deze veel sterker ruikt dan natuurzuivere wierook. De geur blijft lang in de ruimte hangen, kan neerslaan op onder andere kleding en heeft een zware nageur. Het oplosmiddel heeft namelijk een heel hoog kookpunt waardoor het lang duurt voordat alles verdampt is. Bij echt natuurlijke wierook die volgens de masala methode is gemaakt is dit niet het geval. Deze wierook ruikt natuurlijker, is lichter van geur, blijft slechts kort hangen en slaat niet neer. Je kunt de natuurlijkheid dus zelf ruiken!

Eigen onderzoek

Wij vinden je gezondheid en het vertrouwen dat je hebt in onze producten vanzelfsprekend van uitermate groot belang. Daarom zullen wij onze wierook zelf laten onderzoeken door een onafhankelijk wetenschappelijk bureau. De resultaten van dit onderzoek zullen we, zodra ze beschikbaar zijn, op onze website publiceren.

Verdere informatie:

 • [Dec 9 2004] Voedsel en Waren Autoriteit onderzoekt luchtverfrissers: geen gevaar voor de gezondheid
 • een korte boodschap aan alle gebruikers van de wierook
 • persbericht van Mira International
 • brief aan alle verkopers van de Moeder’s Geuren
 • het persbericht van het BEUC
 • de testgegevens uit Test-gezondheid nr. 64
 • enkele artikelen die in de pers zijn verschenen:
      De Telegraaf, 23-11-'04: Luchtverfrissers pas bij hoge concentraties schadelijk
      De Gelderlander, 23-11-'04: 'Bij gewoon gebruik kunnen al die lekkere geurtjes niet zoveel kwaad'

  Vorige pagina

 •  
   
  Mira International BV
  Kvk: 33186634
  BTW-nr: NL8120.44.745.B.01

  Producten ruiken, voelen en zien? Dan bent u van harte welkom bij ons op ons magazijn aan de Edvard Munchweg 27.
  open van maandag t/m vrijdag van 15:00 tot 17:00 uur. Gelieve voordat u komt graag even te bellen naar 06 2011 0511.

  magazijn:
  Edvard Munchweg 27 (bedrijfsterrein het Atelier)
  1328 MA Almere
  een routebeschrijving vindt u hier
  tel: 036-5348610
  mob: 06-20110511
  fax: 084-8314052

  bankgegevens:
  IBAN: NL83INGB0004789744
  BIC: INGBNL2A
  Bezoek ook onze andere websites: www.gels4.me - www.emwinkel.nl - www.moedersgeuren.nl - www.tapestries.nl